Türkiye'de Kadınların En Çok Tercih Ettiği Otomobiller

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Türkiye'de kadınlarının en çok tercih ettikleri otomobiller gün ışığına çıktı.

Ülkemizde satılan her 100 adet Mercedes B serisi ve Fiat 500’ün 49’unu, MINI’nin ise 53’ünü kadınlar satın alıyor. Tercihlerde sürprizler ise Ford ve Renault’da. Renault’nun bayanlar tarafından en çok tercih edilen modeli artık Captur olurken Ford ise B-Max ile ön plana çıktı. Türk kadınları otomobil alırken tercihlerinde kolay park edilebilen, içi ferah, otomatik ve sempatik tasarımlı araçlara yöneliyor.

2012’de ABD pazarında yapılan bir araştırma ise Amerikan kadınlarının daha çok SUV ve Coupe’lere ilgi gösterdiğini ortaya koymakta. ABD’de satılan her 100 Jeep Compass’ın 52’sini, Honda CR-V ve Toyota RAV4’ün 53’ünü ,VW Beetle’ın 55’ini kadınlar satın alıyor. Ayrıca Volkswagen’in coupe spor aracı tercih eden bayanların yüzdesi 56’lara çıkıyor. Amerika’da Volvo S40 kullanıcılarının % 58’i , Nissan Juke’un ise % 53’ü yine bayanlardan oluşuyor.

Geçtiğimiz yıl istatistiklerine göre Renault markasında kadınlar tarafından en çok tercih edilen model % 27 ile Captur oldu. Türkiye’de satılan her 100 Captur’un 27’sini bayanlar satın aldı. Renault markasının ilk şehirli crossover otomobili Captur şimdi de özel seri Outdoor versiyonu ile showroomlara indi. 3 farklı motor seçeneği ile satılan araçta multimedya sistemi R-Link standart donanım olarak sunuluyor. Captur Outdoor versiyonu 67.8 bin TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuluyor.

Türk kadınlarının İspanyol Seat markası içinde en çok tercih ettikleri model Ibiza oldu. Hem 2013 yılında hem de 2014’ün ilk 7 ayında Ibiza satışlarının yüzde 35’i kadın sürücülere yapıldı. Ibiza’da özellikle 1.2 lt 105 BG TSI benzinli otomatik ve 1.6 lt TDI dizel 90 BG DSG şanzımanlı versiyonlar bayan sürücülerin ilgi odağı konumunda.

Ford’un B sınıftaki kompakt modeli Fiesta yıllarda bayanların en ilgi gösterdiği araçlar arasında yer aldı. Ekonomikliği,sıra dışı renkleri ve sürüş dinamikleri bayan tüketicilerin ilgisini çekiyordu. Ancak birkaç yıl önce üretilen yandan kayar kapıya sahip içi ferah ve yüksek sürüş konumlu B-Max yeni gözde hale geldi. Bu yılın ilk 7 ayında satılan her 100 B-Max’ın 28’ini bayanlar tercih etti. Türkiye’de kadınların en çok ilgi gösterdiği ikinci Ford modeli ise % 26.5 ile Fiesta oldu.

Sportback A1 bir zamanlar Türk kadınlarının gözdesi olan Audi A3’ü ikinci plana attı. 1.2 lt benzinli ve 1.6 lt dizel motorlarla pazara giren küçük ve kompakt Audi A1 özellikle genç bayanların ilk tercihi oldu. Hem geçtiğimiz yıl hem de 2014’ün ilk 7 ayında Türkiye’de satılanlar içerisinde kadınların en çok tercih ettikleri Audi yüzde 65'lik oran ile A1 modeli idi. Genel itibarı ile Audi markasında kadın tercih oranı yüzde 46 olarak gerçekleşti. Tek kapı ve hatchback versiyonları olan A1’de 7 ileri S tronic ile donatılan sportif 1.4 TFSI motor versiyonu ise 122 Bg güç üretiyor.

Geçtiğimiz yıl yenilenen B Serisi, Mercedes’i tercih eden Türk bayan müşterilerin gözdesi. 2014’ün ilk yarısında kadın müşterilerin en fazla tercih ettiği Mercedes-Benz otomobil modeli B-Serisi oldu. Satışı gerçekleşen B-Serisi otoombillerin % 49’u kadınlar tarafından alındı. Ayrıca satılan her 100 SUV Mercedes modelinden 27 ‘sini bayanlar satın aldı. Türk kadınlarının en çok tercih ettiği Mercedes SUV’ları sırasıyla GLK, GLA, ML, G ve GL oldular.

İtalyan üreticilerin tasarımları yıllardır bayanların favorileri arasındadır. Fiat’ın eskimeyen klasiği “500” modeli de minik gövdesi ve sempatik çizgileriyle birçok ülkede tercih ediliyor. Bu yılın ilk 7 ayında ülkemizde satılan her 100 Fiat 500’ün 69 gibi büyük bir oranını bayanlar satın aldı.Fiat Punto’yu tercih edenler ise % 45 ile ikinci sırada yer aldı. Yine Fiat grup markalarından Alfa Romeo’da ise bayanların en çok tercih ettiği model Giulietta. Alfa Romeo ülkemizdeki Giulietta satışlarının % 20’sini kadın tüketicilere yapılmış.

Jeep modelleri önceden maceracı, outdoor yaşam tarzı olan müşteri kesimine daha çok hitap ederken günümüzde bu trend değişti. Bunda markanın pazara çıkardığı yeni kompakt modellerin payı büyük. ABD’de 2012’de satılan her 100 Compass’tan 52’sini Amerika’lı bayanlar satın alırken Türkiye’de 2013 itibarıyla bu oran % 40 oldu. Compass ,yüksek oturma konumlu, geniş tip araç seven bayanları adeta “mıknatıs” gibi çekti. Satılan 100 Compass’ın 40’ını bayanlar kullanıyor.

Alman markası Volkswagen’in son yıllardaki model, teknoloji ve kalite atağı küçük sınıfta bir klasik haline gelen Polo’ya ilgiyi daha da artırdı. Türkiye’de Volkswagen Binek Araç'ın kadınlar tarafından en tercih edilen modeli VW Polo. 2013’te ve 2014 ilk 7 ayda gerçekleşen Polo satışlarının yaklaşık yüzde 45'i kadın müşterilere yapıldı. Bu yıl makyajlanan VW Polo’ların fiyatları 39.5 bin ile 61 bin TL arasında değişiyor.

Dünyada kadınlar tarafından en çok rağbet gören otomobil markalarından biri de MINI. Alman BMW Grubu’na geçen bu İngiliz markası her dönemde tasarladığı yeni modellerle gündemde kalıyor. 5 kapılı Countrymen ve diğer versiyonlarının da pazara girmesiyle bayanların daha da ilgisini çeken markanın Türkiye’deki satışlarının % 53’ü kadın müşterilere yapılıyor.

Sıradışı tasarımıyla göze çarpan Nissan Juke , Micra’nın tahtını henüz alamadı. Türkiye’de 2014 ilk 7 ayında satılan her 100 Micra’dan 67’sini bayanlar alırken satılan 100 Juke’un 61’i bayanların tercihi oldu. Bunun önemli bir sebebi de 2 araç arasındaki fiyat farkı. Ancak makyajlı yeni Juke ile bayanların bu küçük crossover’a ilgisi daha da artacak gibi gözüküyor.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,834
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Faydalı araştırma olmuş, teşekkürler Kerim...
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,898
Konum
Mudanya
Sempatik tasarımları seven bayan sürücüler Captur u nasıl tercih ediyor Honda Jazz da listede olmalıydı aslında.
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #5
Öyle deme geçen gün oğlanı okuldan almaya gittiğimde kapının önünde krem rengi captur vardı, hanıma dedim bu çirkin arabayı hele birde Reno nasıl alıyorlar anlamıyorum dedim. İçeri girdik, bizim hanım dediki senin captur bizim oğlanın hocasının yeni arabasıymış dedi iyiki onun yanında demedin ayıp olurdu dedi. Dedim yemişim ayıbını yalan mı söylim çirkin işte :D
Sempatik tasarımları seven bayan sürücüler Captur u nasıl tercih ediyor Honda Jazz da listede olmalıydı aslında.
 

Üst Alt