TTQ Crossover Pazarını Kızıştıracak

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
VQwO2z.jpg


Geçen sene Audi’nin tanıttığı TT Offroad konseptine göre tasarlanan TTQ dijital çizimleri yayınlandı. Kasım ayında Audi, TT’yi bir crossover kılığına sokacağını doğrulamıştı hatta bir konsept bile yapılıp 2017 yılında üretime geçileceği söylenmişti.

TT Coupe ve Rodster ‘la aynı altyapıya sahip olacak araç bu ikisinden farklı olarak e-quattro sistemine, önde içten yanmalı bir motora, şanzımana monte bir elektrik motoruna ve gücü arkaya iletecek ikinci bir elektrik motora sahip olacak ve bu kurulumla birlikte tahmini güç 400 beygir civarlarında oynayacak gibi görünüyor.

TTQ ismi daha Audi tarafından doğrulanmamış olsa da otomobil için 3 ayrı sürüş modu mümkün olacak: önden çeker ve sadece benzinli motor aktif; daha dinamik kullanım için arkadan itiş ve benzinli motora yardımcı bir elektrik motoru aktif ve tüm sistemlerin dahil olduğu zor arazi şartları için quattro modu.

Audi muhtemelen bu arabayı Q3’ün daha sportif bir alternatifi olarak piyasaya sürecek ve BMW X4 gibi rakiplerle rekabet edecek.
 

Üst Alt