Toyota Avrupa ve Toyota Türkiye Arasında Soğuk Savaş.

Özgür

Geleceğe Cüret Et.
Mesajlar
846
Konum
Mersin
Araç Markası
2011 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Sedefli Beyaz-AT
http://otomobil.haber7.com/otogundem/haber/1210920-toyota-turkiyede-ipler-iyice-gerildi.


Haber Metni:

Şirkette yaşananlar dün Toyota Avrupa Başkanı Didier Leroy'un da katıldığı toplantıda bir kez daha su yüzüne çıktı.

Japon haber ajansı Nikkei’nin Türkiye’de kompakt SUV üretileceğini açıklamasına, Toyota Avrupa Başkanı Didier Leroy’un, ‘Spekülatif haber. Yatırım yapacağız ama modele karar vermedik’ cevabı kafaları karıştırdı.

“Peki o zaman fabrika CEO’sunuz Orhan Özer, neden birçok kez 3’üncü modele ilişkin açıklamalar’ yaptı sorusuna ise Leroy, “O demek ki onun rüyası’ cevabını verdi.
Türkiye’de Toyota fabrikasının CEO’su ile distribütör şirketin CEO’su Ali Haydar Bozkurt arasında sürtüşme yaşandığını doğrulayan Leroy, ama bunun zıtlaşmaya dönmemesi için ikisiyle birlikte yemek yiyeceğini söyledi.

Leroy, son olarak Ali Haydar Bozkurt’un fabrikanın 20’inci yıl törenine davet edilmediğini de belirtip, “Ama tedarikçiler ve bayiler de davetli değil” dedi. Leroy’un distrübütörü tedarikçilerle bir tutması şaşırttı.

JAPON haber ajansı Nikkei dün Toyota’nın Türkiye’de üretime geçmesinin 20’inci yılını kutladığı Adapazarı’ndaki törenin hemen öncesinde tüm dünyaya son dakika haberi geçti. Ajans, 22 Eylül’de Hürriyet Gazetesi’nin de gündeme getirdiği haberinde, Toyota’nın 20 milyar yen (187 milyon dolar) yatırımla Türkiye’de kompakt SUV modeli araç üretimine 2016 yılında başlayacağı ve tesisin üretim artışının yıllık 100 bin adet olacağını açıkladı. Toyota’nın Adapazarı’ndaki üretimini bölge ülkelerine ve Asya’ya ihraç etmeyi planladığını öne süren haberde, üretilen kompakt SUV modelinin hibrid ve benzinli turbo versiyonlarının üretileceği belirtildi.

SPEKÜLATİF BİR HABER
Nikkei’nin açıklamasının hemen ardından Adapazarı Fabrikası’nda düzenlenen törene katılan Toyota Avrupa Başkanı Didier Leroy, konuya ilişkin sorularımızı yanıtladı. Leroy, “Haberi ben de okudum. Biraz spekülatif. Evet biz yakın gelecekte Toyota Türkiye fabrikasında üretimin artırılmasına yönelik karar aldık ve yatırım yapacağız. Kapasite artacak. Yeni bir model üretme konusu gündeme gelirse, bunu yapmaya hazırız. Ama model hakkında henüz karar vermedik. Dürüst cevap vermem gerekirse biz Türkiye’de büyümek istiyoruz. Corolla’nın bir sonraki neslini de üretebiliriz. Ama 3’üncü model için karar vermedik. Belki yeni bir model yerine mevcut başka bir modeli de üretebiliriz. Bu konuda çalışmalar devam ediyor” açıklamasını yaptı.
 

Murat Yılmaz

Kıdemli Üye
Mesajlar
19,636
Konum
İstanbul
Araç Markası
Xedos 9
Türk insanı toyotayı sever ama bazıları uzak durur, mesela ben. Nedeni de eniştemin 2011 yılında 0 aldığı corollası benzinden çok yağ yakıyordu :D sonuç: daha 50bin km.devirmeden motor garanti kapsamında değişti. Bu da böyle bir anımdır...
 

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
Türk insanı toyotayı sever ama bazıları uzak durur, mesela ben. Nedeni de eniştemin 2011 yılında 0 aldığı corollası benzinden çok yağ yakıyordu :D sonuç: daha 50bin km.devirmeden motor garanti kapsamında değişti. Bu da böyle bir anımdır...
Ben toyota yı böyle bir olay yüzünden kötüleyemem...sevmiyorum çünkü ticari kaygıları herşeyin önünd geçtiği için bir renault markası gibi sattığı araçlardan çalıyor olması hala ciddi anlamda gönüllerimizi fethedecek tasarımlar ortaya koyamaması zaten satıyoruz mantığı...Müşteri odaklı değil tamamen para odaklı hareket ettikleri için...beni hiçbir zaman cezbeden bir otomobil ortaya koyamamıştır...
Ama biri bana 10.000 tl ye ne alabilirim broadway mi diye bi soru sorsa asla derim ve sayıcağım japon marka ve modelleri arasında bir corolla da olur...
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Toyotanın bir önceki kasanın tasarımını yapan zat hangi ruh haliyle onu yaptı acaba, o tasarımdan sonra soğudum araçtan, ama kalitesiz diyemeyiz.
 

Üst Alt