Skoda da Pastadan Payını İstiyor

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
97UlmV.jpg


Skoda, büyük ihtamalle bu senenin sonuna doğru Çek Cumhuriyeti’nde yapacağı özel bir organizasyonla 7 koltuklu SUV’unu tanıtacak.

Tasarımında Superb Combi’yle benzerlikleri bulunan yeni modelin adı ise henüz belli değil. Adının ‘Snowman’ veya ‘Polar’ olacağı öne sürülen Skoda’nın SUV’u, MQB B platformuna uygun altyapıyla oluşturulacak.

Bu özelliklere göre uzunluğu 4.6 metre olacak olan model standart olarak 5 koltukla kullanıcılarına sunulacak. Geniş bir aileye sahip kullacıları da düşünen Skoda, opsiyonel olarak 7 koltuklu versiyonu da sunacaklarını belirtirken, bu iki koltuğun muhtemelen sadece çocuklara uygun olabileceği düşünülüyor.

Standart olarak önden çekişli olarak sunulacak olan model, üst donanımlarda AWD(4 çeker) ve güçlendirilmiş bir motor kombinasyonuyla da satın alınabilecek. Tıpkı diğer Skoda modelleri gibi tam boy stepne ve yüksek yükleme kapasitesi sunacak olan model diğerlerinden farklı olarak ”yüksek off-road kabiliyeti” terimiyle kendinden söz ettirecek.

Daha şimdiden çok yüksek beklentiler oluşturan modelin, 2016 yılının Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Motor Show’ dan kısa bir süre sonra satışa sunulması bekleniyor.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,830
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Şu haliyle ilgimi cezbetti, Skoda olmasına rağmen için ısındı diyebilirim... :p
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #8
Çok yakın bir zamanında haberini paylaştığımız Skoda’ nın yeni 7 koltuklu SUV’ u Snowman/Polar için tarihler kesinleşmeye başladı.

Bundan neredeyse 2 ay önce casus fotoğrafçılara yakalanan model sadece büyük bir Yeti gibi gözüküyordu fakat arkaya da 2 koltuğun konulabilmesi için aracın biraz daha büyük ve şehvetli olması gerektiği kesin. Skoda’ nın ilk SUV’ u olacak olan model MQB B platformu üzerine inşa edilecek ve 4.6 metre uzunluğunda olacak. Şimdiden karşılaştırıldığı kardeşi Yeti ise 4.22 metre.

İsminin halen ”Snowman” veya ”Polar” olacağı kesinleşmeyen modelde, kesinleşen en net bilgi ise güçsüz versiyonlarında sadece önden çeker, güçlü versiyonlarında ise yeniden geliştirilmekte olan dört tekerlekten çekiş sistemi ile satın alınabilecek olması. Tasarımda ise esintiler söz konusu. Modelin tasarımı yeni Superb(B8) ve 2014 yılında çıkarılan VisionC konseptinin karma bir hali gibi.

Modern Skoda’ ların çoğu gibi bu model de kendi sınıfında en geniş model olması ve sağladığı fazla yükleme kapasitesinin yanı sıra gerçek Off-Road yeteneklerini sunması bekleniyor.

Bu yıl için artık geç kalındığını belirten Skoda, Çek Cumhuriyeti’ ndeki Kvasiny fabrikasında üretilecek olan modelin 2016 yılının ilk yarısında satışa sunulacağını belirtti.
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #9
Yakın bir gelecekte kullanıcılarına sunulacak olan Skoda’ nın yeni SUV’ u Snowman/Polar Alpler’ de test edildiği sırada casus fotoğrafçılar tarafından görüntülendi.

Tasarım hakkında pek konuşmaya gerek kalmadı ancak eğer bu haliyle piyasaya çıkarsa üzerinde ‘büyük Yeti’ intibasını atması zor olacağa benziyor. Yeni SUV’ un fiziksel özelliklerinden bahsederken 4.6 metrelik uzunluğundan, 7 koltuklu seçeneğinden ve bu ek olan 2 koltuğun uzun boylu insanlara uygun olmayacağından söz etmiştik. Ancak itiraf etmeliyiz ki içeride sunulması beklenen daha geniş kabin dışarıdan adeta 5 koltuklu bir kompakt crossover’ ı andırıyor.

Önceki haberlerde de belirttiğimiz gibi MQB B platformunda yükselecek ve standart halinde önden çekişli olarak sunulacak olan modelin ismi ise hala bir muamma. Bu konuda hiçbir kaynağa açıklamada bulunmayan Skoda’da ses seda yok. Modelin isminin Snowman mi Polar mı olacağı neredeyse bir tartışma konusu haline geliyor. Opsiyonel olarak sunulacak AWD sistemi ve buna bağlı olarak gelişen offroad yetenekleri bile kesinleşen modelin isim konusu soru ise işaretinin ta kendisi.

Skoda olması dolayısıyla getirdiği özelliklerine önceki haberlerimizde yer vermiştik ancak yeni güncellemeler sonucu iç kısımda geliştirilmiş navigasyon ve eğlence sistemleri bulunacak. Bu sistemlerin ise diğer bir Skoda modeli olan Superb’ ü andırdığı manidar.

Bu yılın sonuna doğru tamamen perdelerini indirmesi beklenen modelin bundan kısa bir süre sonra Kvasiny fabrikasında üretim bandına inmesi ve 2016 yılının ilk bölümlerinde satışa sunulması bekleniyor.

PXtBHC.jpg

AZLNCs.jpg

R1nHrv.jpg

Cpee3y.jpg
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Büyümüş Yeti evet, bu tasarımla çıksa bile en kısa zamanda makyajlanır ya da kasa değişir
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,830
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Kaslı çamurluklar Forester'dan kopya olduğunu bağırıyor bize... :D
 

Üst Alt