Sıra Onda: ‘Yarım Type-R’

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Avustrulyalı bir medya unsuru Honda’nın Civic modelinin yeni neslinde ateşli bir Type-S versiyonu sunacağını belirtti.

Amerika Honda Genel Müdür Yardımcısı John Mendel, yeni nesil Honda Civic’in bu sonbaharda ABD’de satış programına gireceğini açıkladı. Ünlü medya unsurlarından olan Motoring ise yeni Civic’in coupe,hatchback ve sedan karoserlere ayrılarak satılacağını belirtti.

Kapatun altında hiç ses gelmiyor ancak beklentiler ışığında yapılan tahminler doğrultusunda genel görüş kaputun altında Honda’nın yeni teknolojisiyle geliştirdiği 1.5 litrelik 4 silindirli turbo şarjlı bir motor kullanacığı. Bu motorun verileri kesin olmamakla beraber 200 beygir ve 260 Nm torku işaret ediyor.

Standart Civic’in bu gücü nasıl bir şanzımanla yere aktaracağı bilinmezken Type-S gibi güçlü versiyonlarında ‘short shifter’ a sahip 6 ileri manuel ve sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman seçenekleri bulunuyor.

Şuan işin ekonomi kısmı pek açıklanmasa da ‘Honda’dan bir Hybrid veya CNG atağı gelir mi ?’ bilinmiyor. Ancak yeni nesil Civic’in kullanıcısının cebini yormayacağı tahmin ediliyor.

Geçmişteki neslinde pek fazla donanım bulundurmayan Civic’in yeni neslinde Gelişmiş Uyumluluk (Vücut) teknolojisiyle üretilecek yaşam alanının yanı sıra Adaptif Cruise Control, Multi-Angle Arka Kamera, Çarpışma Önleme Sistemi ve Şerit Takip Asistanı gibi güvenlik ve sürüş destek sistemleri yer alacak.

UH3rDy.jpg

wBJOg7.jpg

zeRGxo.jpg

6EtLH2.jpg
 

ALPEREN58

•°•°• Mehmet •°•°•
Mesajlar
2,862
Konum
Sivas
Araç Markası
1998 Renault Scenic
Araç Renk ve Tip
Mavi
Bence bu sefer Honda tasarımda başarılı olmuş vay be hoş duruyor.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,831
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Ön ve arkadaki bıyık gibi sarkan hava ızgaraları çok abartılı olmuş, renk arabanın detaylarını saklamakta başarılı olmuş, ilk etapta renk insanı cezbediyor...
 

Üst Alt