Shell'den Kompakt Şehir Otomobili

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
eUOtJ9.jpg


Dünyanın en büyük yakıt ve yağ tedarikçilerinden olan Shell, kendi adında tasarım firması olan Gordon Murray ve otomobil motorları konusunda uzman olan Osamu Goto ile birlikte yüksek verimli bir kompakt şehir otomobili için çalışma yaptıklarını duyurdu.

Çok verimli içten yanmalı motora sahip olacağı belirtilen hafif siklet otomobile “Proje M” adı verilmiş. Yetkililer detay konusunda şimdilik ketum davransalar da, “Proje M”in yol testlerine başlamadan önce Kasım ayında tanıtılabileceğini belirtiyorlar.

Gordon Murray Dizayn firmasının 2010’da yaptığı T25 adlı otomobilin dikkatlerini çektiğini belirten Shell’in Yağlayıcı Teknolojileri Başkan Yardımcısı olan Dr. Selda Günsel, enerjilerini “Proje M”e aktararak T25’in daha da gelişmiş bir versiyonunu üreteceklerinin altını çizdi. İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Dr. Günsel, yakıt ve yağlayıcı konusundaki uzmanlıklarını “Proje M”in tasarım ve yapım aşamasında hem otomobil hem de motor üreticilerine sunduklarını belirterek, tüm parametrelerin işin içine katıldığı böyle bir çalışmanın sonucunda ortaya çok verimli bir otomobilin çıkacağını sözlerine ekledi.

IPy8F8.jpg
 

Üst Alt