Sharan Türkiye'ye Gelecek mi?

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Şimdiye kadar Türkiye’de hiç satışa sunulmayan VW Sharan’ın güncellenen yeni kasası Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Avrupa’da önümüzdeki yaz satışa sunulacak araç, MPV meraklılarının ilgisini çekiyor.

ha4aBz.jpg


İlk kez 1995 yılında üretilmeye başlanan Volkswagen Sharan’ın, 2000 yılında ikinci nesli piyasaya sunulmuştu. 2003 yılında makyaj gören kasası 2010 yılında yenilenmişti. Şimdi ise aracın üçüncü neslinin makyajlı yüzü tanıtım aşamasında.

Seat Alhambra ile aynı platformda üretilen Sharan’ın, Volkswagen’in yeni modüler platformu MQB ye taşınıp taşınmayacağı ise ayrı bir merak konusu. Çünkü tanıtımı yapılan bir diğer MPV model Touran MQB platformu üzerinde üretiliyor.

Portekiz’de üretilen Sharan 22 cm uzatılmış ve 30 kg hafifletilmiş. Yenilenen yüzü ile hafiflemesinin yanında hava sürtünmesi de azaltılan Sharan önceki kasasına göre %15 daha tasarruflu hale getirilmiş.

İç mekanı da makyajlanan aracın 5, 6 veya 7 koltuklu versiyonları olacak. 33 farklı konumlandırma seçeneği ile dikkat çeken aracın 6 kişilik versiyonunda 2+2+2 oturma düzeni, 7 kişilik versiyonunda 2+3+2 kişilik oturma düzeni oluyor.

Avrupa’da satışta olan modelin üzerinde de halen kullanılmakta olan 1.4 TSI motor 148 hp güç üretirken, 2.0 TSI benzinli motor 217 hp güç üretebiliyor. 1.4 litrelik benzinli motorda 6 ileri manuel ve DSG seçenekleri sunulacakken 2.0 litrelik motorda sadece 6 ileri DSG şanzıman olacak.

113, 148, 181 hp lik üç farklı güç seçeneğine sahip 2.0 TDI motorlar Yeni Sharan’ın dizel yelpazesini oluşturacak. 115hp lik motorda sadece manuel şanzıman kullanılacakken diğer güç seçeneklerinde 6 ileri DSG opsiyonu da mevcut olacak.

Tamamı Euro 6 standartlarına uygun olan motorların içinde bir de dört çeker opsiyonu var. 148 hp lik TDI motor ile 4Motion dört çeker teknolojisi opsiyonel olarak sunulacak. Nisan ayından itibaren Almanya’da satışa sunulmaya başlanacak araç yaz aylarında Avrupa pazarına arz edilecek. Ancak aracın bu kez Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.
 

Üst Alt