Sanayide Bir Bayan

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
İzmir’de iki yıldır okullar tatil olunca oto tamirhanesinde çalışan 18 yaşındaki Betül, meslek olarak seçmek istediği oto tamirciliğinin inceliklerini öğreniyor. Betül sayesinde sanayide argo konuşanların sayısı da bir hayli azalmış… Öyle ki; bağırarak konuşanlar bile uyarılıyor.

İzmir’de Mimar Sinan Mesleki ve Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi olan Betül Bayraktar, motor bölümünde görevli bir öğretmeni sayesinde bu bölümü seçmiş. Öğretmeninin anlattıkları ile motor bölümü hakkında bilgi sahibi olan Betül, 2. sınıfa geçtiğinde tercihini bu bölümden yana kullanmış. Yaptığı işi duyunca sadece kız arkadaşlarının değil tüm arkadaşlarının şaşırdığını söyleyen Betül, “Normalde kızlar bu işi yapmadığı için herkes şaşırıyor. Buraya işe başlamak için ilk geldiğim zaman Recep usta çok şaşırdı, burada çalışan arkadaşlar da çok şaşırdı ama sonra herkes alıştı.” dedi.
Annesinin sanayide çalışacağını duyunca ilk başlarda karşı çıktığını anlatan Betül, “Kız çocuğu olduğum için çekindi ‘yapamazsın zorlanırsın’ dedi. Babam hep destek çıktı bana, okula da yazdırdı buraya da getirdi. Güveniyorlar bana, şu an benimle gurur duyuyorlar.” diye konuştu.

Oto tamircileri ve sanayi sitelerinde genelde argo konuşulduğunu söyleyen Betül, “Burada ben olduğum için ustalarım ve arkadaşlarım argo kelimeler kullanmadan, özenle konuşuyorlar. Hatta yan dükkanlarımızdaki esnaflar bile kibarlaştı.” diye konuştu. Yeni eğitim-öğretim yılında lise son sınıfa devam edecek olan Betül, okulu bitince yine motor alanında üniversite eğitimi almak istiyor. Bu işe devam etmek istediğini söyleyen Betül’ün hedefi ise kendi tamirhanesini açmak.

Betül’ün çalıştığı Bornova Pınarbaşı 5. Sanayi Sitesi’ndeki oto tamirhanesinin sahibi olan Recep Güler (32) ise çırağından son derece memnun. Çocukluğundan beri bu işi yaptığını anlatan Betül’ün ustası Recep Güler, “Hiç böyle kız çırak görmedim. Geçen sene Betül’le tanıştık. Gördüğümde ilk tepkim ‘olmaz, yapamaz’ oldu. Baktım bu işi severek yapıyor, gayret gösteriyor. Ben de destek olmaya karar verdim. Bir sefer gördüğü zaman işi kapıyor. Geçen sene balata değiştirmeyi gösterdim, şimdi kendi başına değiştirebiliyor.” dedi.

Sanayi sitelerini herkesin argo konuşulan yerler olarak bildiğini söyleyen Güler şöyle konuştu:
“Biz bu tabuları yıkmaya çalışıyoruz. Neden sanayimize bayan müşterimiz daha fazla gelmesin. Bayan müşteriler, özellikle servisleri tercih ediyorlar. Biz de onu Betül sayesinde kırmak istiyoruz. Burada bütün arkadaşlar birbirini uyarıyor. Dışarıdan biri gelip bağırarak konuşsa bile uyarıyoruz. Bu da bizi sevindiriyor.”

sHeaLv.jpg

LeV0fZ.jpg

uJ6ekC.jpg
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,828
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
İnşallah yolunda başarılı olur da; ileride forumda Betül Usta var diye tavsiyede bulunuruz... Zor meslek ama isteyince de Allah verir muhakkak...

Sektör için güzel şeyler oluyor diyelim de olsun... :)
 

hagakure

Aktif
Mesajlar
5,637
Konum
İstanbul / Kadıköy
Araç Markası
2004 Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Şampanya-Sedan
Sanayide bulunduğum süre içerisinde o kadar çok -bunlara kızılcık sopası yetmez balta sapı ile dövmek lazım durumu- gördüm ki en basit sokaktan geçen aracı kullanan bayanın acaba etek mi giymiş bir şey görebilir miyim ökz..... ile yüksek bir yere çıkmaya çalışan kişilerden tutunda daha neler neler....umarım başlangıç olur ve bir çok utanmazlığı değiştirebilir.
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Balata değiştiriyor, gördüğüm kadarıyla yağ değiştiriyor hava filtresi buji vs. de değiştirir. Periyodik bakım tamam daha ne olsun :D Helal olsun.
 

dr_azoom

Katılımcı
Mesajlar
712
Konum
Ankara
Araç Markası
Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Mps - Power
Emekçi insani tebrik ederim , tebrikler emekçi kardeşşşimm


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Adem Usta

Mazda Ekinci Özel Servis
Mesajlar
1,091
Konum
İstanbul
hep destek tam destek emege saygı helal olsun kardeşim bravo sana valla tebrikler bu iş hakketten zor iş sabır lı zeki ve dayanıklı olmak ister bu işin teknik bölümünü ögrenir ve sonra iyi bir müşteri temsilci ile hayatı devam eder kimseye muhtac olmaz allah yolunu açık etsin ..
 

Üst Alt