Samsung’dan İlginç Konsept

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
BaLSjs.jpg


2009 yılında Rus dizayn stüdyosu Art Lebedev, yol güvenliğini arttırmayı amaçlayan Transparentius adlı bir konsept tanıttı.

Aslında çok basit bir mantıkla işleyen konseptin iki ana parçası vardı; bunlardan birincisi büyük ve yavaş araçların ön taraflarına konulacak bir kamera, ikincisi ise arkada bu kameraların bağlanacağı ve takip eden sürücülerin rahatlıkla görebilecekleri ekranlar. Bu sayede arkadan takip eden sürücülerin, kamyonları sollamalarının güvenli olup olmadığını şeritlerinden çıkmadan görebilmeleri amaçlanıyordu. Bu fikir, Samsung’un prototip kamyonu ile gerçek oldu. Kamyonun dorsesinin arka kapılarına 4 adet outdoor ekran yerleştiren Samsung, önde bulunan kablosuz bir kameradan bu ekranlara sürekli görüntü sağlıyor.

Samsung’dan gelen açıklamaya göre şirket bu günlerde Safety Truck adı verdikleri konseptin geliştirilmesi için resmi izinleri almaya çalışıyor. Bu fikir teoride çok iyi gözükse de, pratikte ekonomik olarak pek de mantıklı değil. Ön tarafta kullanılan kameralar ucuz olsa da her kamyonun arkasına 4 adet ekran koymak lojistik şirketleri için direkt bir getirisi olmayan bir yatırım. Buna rağmen Samsung’un güneş parlamaları gibi teknik sorunların üstünden gelebilmiş olması etkileyici.

Sürüş sırasında alınan bilgilerin geliştirilmesi için daha gerçekçi bir çözüm, önümüzdeki sene ABD’deki otomobillerde sunulmaya başlanması beklenen araçlar arası iletişim (V2V) sistemleri olacak. Sistemi kullanan otomobiller arasında bir ağ görevi görecek bu teknoloji, otomobilin hızını, yönünü ve konumunu diğer araçlara bildiririken, aynı bilgileri de etraftan toplayacak. Bu şekilde diğer sürücülerin güvenli olmayan hareketleri veya ileride olmuş bir kaza, sürücüler farketmeden önce sisteme girilmiş ve sürücüye haber verilmiş olacak. V2V, Samsung’un bu konseptinden çok daha fazla bilgiyi çok daha efektif bir şekilde verse de, büyük kamyonları transparan hale getirmek de ilginç ve güzel bir teknoloji uygulaması.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
52,009
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Uçuk bir proje... :)


Bu ileti Tepetaklak gönderildi...
 

hagakure

Aktif
Mesajlar
5,647
Konum
İstanbul / Kadıköy
Araç Markası
2004 Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Şampanya-Sedan
Kesinlikle uçuk bir proje ,Türkiye versiyonunda ise farklı hale getirilip dvd destekli Selvi boylum al yazmalım izlenebilir , yolda giderken canımız sıkılmaz.
Not:Filmi izlerken kamyoncu amcanın gittiği şehire kadar gitmeyin :)
 

immmir

Aktif
Mesajlar
1,221
Konum
Ankara
Araç Markası
2012 Mazda 3 Touring D
Araç Renk ve Tip
Kristal Beyaz-Sedan
Dün akşam haberlerinde görüntülü olarak vardı bu olay. Arjantin de deneniyormuş.
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,951
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Geçen gün bende tvde gördüm uygulanması zor olsa da fikir güzel :)
 

Üst Alt