SAAB'ın Sahibi NEVS'den Yeni Fabrika

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Hl1Xr9.jpg


SAAB’ın sahibi National Electric Vehicle Sweden (NEVS) Çin’de kurmayı planladıkları fabrika hakkında detaylı bilgileri basın ile paylaştı.

Yapılan açıklamaya göre kurulacak olan fabrika Çin’in güney batı bölgesinde kalan Tianjin kentinde inşaa edilecek ve sadece elektrikli otomobiller üretecek. Tamamlandığında yıllık maksimum 200.000 adet otomobil üretme kapasitesine sahip olacak olan fabrikanın başlarda daha düşük bir üretim seviyesi ile başlayacağı ve zaman içerisinde tam üretim kapasitesine çıkacağı belirtildi.

1.2 milyon Yuan (yaklaşık 193 milyon dolar) yatırım yapılacak olan fabrika da şimdilik hangi modellerin üretileceği ise belirsiz. Modellerden bağımsız olarak ise, üretilcek olan modellerin SAAB amblemi taşıyacağı ise kesin. Şimdilik ufukta başka bir marka ile ortaklık kurmak ve ortak platformlar üzerine elektrikli otomobiller üretmek gibi bir plan da bulunmamakta.

Otomotiv dünyasındaki ortaklıklar haricinde NEVS, Çinli State Research Information Technology and Beijing Teamsun Technology Co ile yaptığı ortaklık ile projeye 200 milyon Yuan’lık (yaklaşık 32.2 milyon dolar) bir destek sağladı.
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,898
Konum
Mudanya
Sadece elektrik üretecek olmasına hem sevindim hem üzüldüm, ama Saab markası var olmaya devam etsin yeter ki.
 

Üst Alt