Renault Sandero RS

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
OzjhXW.jpg


Renaultsport tarafından geliştirilen, yeni hot Sandero’nun üstünde Renault’nun mu yoksa Dacia’nın mı logosunu taşıyacağı şu anlık belirsiz. Tanıtım videosunda detaylar pek belli olmuyor fakat yeniden dizayn edilmiş LED gündüz farlarına sahip ön tampon dikkat çekiyor. Daha agresif bir görünüm kazanan gövde, güçlendirilmiş frenler, çift egzoz çıkışının yanı sıra Continental lastik ve büyütülmüş siyah jantlara sahip iç mekanda ise birkaç değişiklerle RS ruhu yakalanmış.

Motor hakkında herhangi bir bilgi mevcut değil fakat büyük olasılıkla atmosferik motor ünitesi ve 6 ileri manuel vites kutusuna sahip olacağını düşünülüyor.

Motor için olası bir aday, 16 valf 2.0 litrelik benzinli motoru ile 143 Hp güç sunarken etanolde ise 148 Hp güç sunan bir üniteye sahip olacağı düşünüyor.

Renault’nun önümüzdeki haftalarda Sandero RS hakkında detaylı bilgileri yayınlayacağı bekleniliyor.

p4ZpqI.jpg
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #2
Renault Sandero RS,sadece Latin Amerika'da satışa çıkarılacak.

Videodan anlaşılan amblem olarak Renault logosuna sahip olacak olan Sandero RS,normal Sandero'ya göre daha dinamik ve sportif olarak gelecek.Beefier tamponları,geniş siyah alaşım jantları ve Continental lastikleri ile dikkat çeken RS,Led teknolojili far sistemi ile donatılmış.

Kaputunun altında ise resmi bilgi olmasa da ticari Duster modelinde kullanılan 2.0 litrelik 4 silindirli benzinli motor olduğu tahmin ediliyor.

http://youtu.be/2rEGO4D3tx0
 

maytalman52

Katılımcı
Mesajlar
703
Symbol mü desem clio mu desem yoksa sandero mu :) reno mu dacia mı ? :)

~~~Karadeniz Mazda~~~
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #5
Renault Brezilya, Sandero’nun bir “hot-hatch” versiyonunun yolda olduğunu dünyaya duyurdu.

Sandero RS’in son klibinde, araç Megane RS ve Fluence cup yarış modeliyle beraber pistte görülüyor. Çekimlerdeki çeşitli açılarla aracın arka tasarımı ilk açığa çıkıyor. Tıpkı Clio GT’ de olduğu gibi bir difüzörü ve tek tarafta çift çıkışlı egzozu var.

Ayrıca Sandero RS’in daha alçak bir süspansiyon sistemine sahip olacağını görebiliyoruz. Söylentilere göre otomobil %20 daha sert ve 15mm daha alçak bir süspansiyon sistemine sahip olacak. Alaşımlı jantlar 17 inç boyutunda ve Renault Sport’larda gelenekselleşmiş olan siyah renge boyanmış.

En ilginç yönü ise kaputun altında yatmakta. Normalde Sandero, Brezilya’da 1.0 litre 3 silindirli bir motorla satılıyor ama RS versiyonu bunun iki katı boyutunda bir motora ev sahipliği yapacak. Kullanılacak olan 2.0 litrelik 4 silindirli atmosferik motor Duster 2.0’den alınırken, motorun gücü 147 BG’den 150 BG’e yükseltilmiş.

Yine de 172 beygirlik Clio RS’ den 22 beygir ve Renault’un şu ana kadar ürettiği en güçlü versiyon olan Clio V6 RS den 105 beygir daha güçsüz. Megane’nın turbosu 125 beygir daha fazla güç üretiyor ve iki katı kadar da tork üretiyor, yani sollama sahnesini çok da ciddiye almayın. Buna rağmen Sandero RS güçlü bir versiyon olacak ve 6-ileri manuel şanzıman onun keyifli bir otomobil olabileceğinin ipuçlarını veriyor.

Daha büyük fren diskleri, yer etkili gövde kiti ve kokpit güncellemeleri bu pakete dahil olacak.
 

Üst Alt