Renault Classic Historique Rallisi'ne Katılıyor

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Renault Classic, 18. Monte-Carlo Historique Rallisi'ne Dört Ekiple Katılıyor



Ünlü Renault 16’nın 50’nci yıldönümü kutlamalarının bir bölümü olarak Team Renault Classic 18’inci Rallye Monte-Carlo Historique’e iki R16 TS ve 2 Renault 12 Gordini otomobille giriyor.

Toplamda 4 Team Renault Classic ekibi 30 Ocak tarihinde Fransa’nın kuzeydoğusundaki Reims kentinde start almak için bir araya gelecek. Monaco’daki bitiş ise 3-4 Şubat gecesi gerçekleşecek.

1966’da Yılın Otomobili seçilen Renault 16 modeli Renault’nun ilk gerçek ‘Voiture à Vivre’i-Yaşanacak Otomobil” olarak görülüyordu ve Fransız otomobil sahnesinde kalıcı bir iz bırakmayı başarmıştı.

Renault’nun en yenilikçi aile otomobillerinden olan biri olan modelin 50’nci yıldönümünü kutlamak üzere Team Renault Classic, bu yıl düzenlenecek olan Rallye Monte-Carlo Historique’e iki Renault 16 TS ile katılacak. Söz konusu iki otomobilin direksiyonunda Michel Leclère ve Thierry Emptas olacak.

Team Renault Classic, izleyicilerin heyecanını artırmak amacıyla ralli takvimini açan bu tarihi etkinliğe 2 Renault 12 Gordini de dahil ediyor. Bu iki otomobil 1981 Rallye Monte Carlo’yu Renault 5 Turbo ile kazanan Jean Ragnotti ve eski Alpine sürücüsü/test sürücüsü Alain Serpaggi kullanacak.

Team Renault Classic ekibi:

· N°1 (Renault 12 Gordini): Jean Ragnotti ve co-pilotu Michel Duvernay; 1981 Fransız Renault Cross Elf Cup ve 1986 Renault 5 GT Turbo Cup galibi

· N°12 (Renault 12 Gordini): Alain Serpaggi, ile co-pilotu Jean-Pierre Prevost.

· N°16 (Renault 16 TS): eski Formula 1 pilotu Michel Leclère. 1969 Premier Pas Dunlop Gordini Cup galibi bu pilota otomobilinde FCRA (Fédération des Clubs Renault et Alpine) tarafından düzenlenen yarışın galipleri olan Laurent Lamat ve Gilles Dubois eşlik edecek.

· N°18 (Renault 16 TS): Thierry Emptas ve Rallye Monte-Carlo Historique müdavimlerinden François Forgeoux.

Team Renault Classic ekipleri 2015 Rallye Monte-Carlo Historique yarışına 30 Ocak tarihinde Fransa’nın kuzeydoğusundaki Reims kentinden başlayacak. Finiş ise 3-4 Şubat gecesi Prenslik’te gerçekleşecek.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
52,014
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Küçükken babamın arkadaşında R 5 vardı, kutu gibi arabayla sokaklarda o kadar hızlı manevra yapardı ki; lastikler kesin yer ile bağlantılarını kesiyor diye düşünürdüm... Manyak bir şeydi... Hem R5 hem sahibi... :D
 

Üst Alt