Putin Yerli Otomobili Test Etti

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın yerli otomobil şirketi Avtovaz'ın ürettiği son model "Lada Vesta"nın test sürüşünü yaptı. Soçi'de düzenlenen Valdai Kulübü toplantısında kendi kullandığı araçla gelen Putin, yol boyu hız sınırını aştığını da itiraf etti.


[FONT=proxima_nova_ltsemibold]Yeşil renkli aracın performansını beğenen Putin, "Hızlanma gücü çok iyi. Zorlu bir dağa tırmandık ve gayet yumuşak çıktık. Otomobil harika" dedi. [/FONT][FONT=proxima_nova_ltsemibold]Bölgede yolların kıvrımlı olduğunu ve hız sınırını aştığını itiraf eden Putin, "Hız sınırı saatte 30-50 kilometre idi. Ama ben dürüst olacağım. Biraz daha hızlı gittim" şeklinde konuştu. Putin, Lada'nın Kalina modeline göre Vesta'nın daha iyi olduğunu, biraz daha büyük ve kullanımının daha rahat olduğunu söyledi.

LADA VESTA'LAR 10 BİN DOLARA SATILACAK
[/FONT]

[FONT=proxima_nova_ltsemibold]Rusya'da otomobil üreticilerinin rekabet avantajını değerlendirmelerini isteyen Rus lider, "Burada konu kriz değil. Yerli kurla yabancı kur arasında oluşan fark. Bu bizim üreticilerimiz için değerlendirmeleri gereken önemli bir avantaj. Burada sadece yerli piyasada üstünlük elde etmek değil. Aynı zamanda dış piyasalarda da büyümek gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.[/FONT]
[FONT=proxima_nova_ltsemibold]Vesta'nın kalitesinin dünya standartlarında olduğunu belirten Putin, fiyat açısından ciddi avantaja dikkat çekti.
Avtovaz, Lada Vesta'nın seri üretimine Eylül 2015'de başladı. 2015 sonuna kadar 6 bin, gelecek yıl ise 70 bin araç üretilmesi planlanıyor.
[/FONT]
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Üst Alt