Passat Ailesi Genişliyor

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Volkswagen Binek Araç'ın 2014 Kasım ayında satışa sunmaya başladığı Yeni Passat model ailesi, 1.4 litre TSI motora sahip versiyonlarına eklenen DSG şanzımanlı seçenekleriyle genişliyor.

Volkswagen Binek Araç, Yeni Passat model ailesinin daha önce manuel şanzımanlı sunduğu benzinli versiyonlarına, DSG şanzımanlı seçeneklerinin satışına başladı. 1,4 lt TSI BMT 125 PS 7 ileri DSG seçeneği, 84 bin 100 TL’den başlayan fiyatlarla sunulurken, 1,4 lt TSI BMT ACT 150 PS 7 ileri DSG seçeneğinin başlangıç fiyatı ise 102 bin 900 TL.

Yeni Passat’ın 1.4 litrelik TSI DSG şanzımanlı 125 PS güç üreten sedan karoseri versiyonu, Trendline, Comfortline ve Highline donanım seviyeleriyle alınabiliyor.Sedan seçeneğinde ayrıca, aynı motorun 150 PS güç üreten, BlueMotion Teknoloji ve ACT’li (Aktif Silindir Yönetimi) versiyonu ise Comfortline ve Highline donanım seviyesinde sunuluyor. DSG şanzıman, ailenin 1.4 litrelik TSI Variant modellerinde de yer alıyor; 125 PS güç üreten BlueMotion Teknolojili ve 150PS güç üreten BlueMotion Teknoloji, ACT’li olmak üzere iki seçenekle sunulan Passat Variant’lar Comfortline ve Highline donanımla satılıyor.

Yeni Passat’ın 125 PS güç üreten seçeneği, 100km/s hıza 9,7 saniyede ulaşırken, 100km’de ortalama 5,1lt yakıt tüketimi ve km’de 117g CO2 salımı değerine sahip.Benzinli seçeneklerin bir diğeri olan 150PS güce sahip versiyonda ise araç 100km/s hıza 8,4 saniyede ulaşabiliyor. Ortalama yakıt tüketimi değeri 5,1lt/100km olan bu versiyonun CO2 emisyonu değeri ise 118g/km.

Yeni Passat’ın benzinli versiyonlarının 150PS güç üreten seçeneklerinde sunulan Aktif silindir yönetimi (ACT), Volkswagen’in verimlilik konusundaki iddiasını ortaya koyuyor. Egzoz turboşarjıyla aşırı beslenen 4 silindirli 16 supaplı 1,4 lt TSI ACT 150 PS motor sayesinde, 250 Nm maksimum torkunun 100 Nm ve daha düşüğü talep edildiğinde ve 1250 - 4000 dv/dk arasında, saatte 130 km/s’in altında ilerlendiği sırada dört silindirin ikisi hissettirmeden devre dışı bırakılabiliyor. Bu işlem, motorun etki derecesini optimize ediyor.
 

chaos

Katılımcı
Mesajlar
349
Konum
Ankara
Araç Markası
Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Kırmızı - Sedan
Cumartesi Acarlar'da arkadaş alırken bir test sürüşü de ben yaptım. 1.6 Tdi Comfortline DSG. 17" jantlarla bile gayet konforsuz geldi, inanın Mazda 6, 19" jantlarıyla çok daha tok bir araç hissi vermişti. Camın ortasından doğru (ciddi ortasından, dikizden doğru) felaket bir rüzgar sesi vardı. Hemde 90km/s civarlarında başlayan. Önde pek rahatsız etmeyen yol sesi de arkada kulağınızı tırmalamaya başlıyor.

Tasarım kesinlikle sınıfına yakışmıyor hele bir de Mazda 6'dan sonra bildiğin dede. Arka stopları inceltip sert bir görünüşü olsun bari demişler ama çok komik duruyor açıkcası. Konsolu falan geçiyorum, 10 senedir değiştiğini görmedim. Güya konsol boyunca krom kaplama var ama görünüşü krom. Dokunun plastik. Hatta aynısını ahşap rengine boyayıp higline için de koymuşlar:) Dokundukça gelen çıtırtılar da cabası! Donanıma hiç girmeyeyim 110 bine satılan araçta xenon yok!

Ha niye bu kadar satıyor, ne artısı var? Birincisi araç korkunç geniş, benim boyum 1.90 arka koltukta yayılıp oturdum. Önü mü çok ile çekmişler acaba dedim baktım ona da çok rahat sığıyorum. İkincisi 1.6 tdi'i var işte. 120 beygir de yapmışlar araç bir şekilde atak hissettiriyor asla kilosunun altında ezilmiyor. Ee üstüne arıza da yapsa patlasa da bir DSG faktörü var. Tüketim de minimal, bir de sanal prestiji ekleyince segmentinin 1.si olması ülkemizde gayet normal.

Bir de farkettiğim star-stop sistemi bir garip. Bizde frene abanmak gerekirken bu maşallah durmadan stop ediyor. Valla etti! Tam kırmızıda duracakken bıraktım pedalı araç 4-5 km hızla stop edip süzülmeye başladı. Gaza basmadan da çalışmadı. Bizimle araca binen yetkiliye bu olay biraz saçma değil mi dedim. Ne bakımdan dedi? Araç durmadan stop ediyor, fren vs. sıkıntı olmaz mı dedim, yoo basınca duruyor işte dedi:) Çok detaylı düşünmeyecekmişim öyle de ekledi beyefeni:)
 

Üst Alt