Otomobil Renklerine Göre Kişilik Analizi

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
Amerika’da yapılan bir araştırmaya kısa bir şekilde göz atacağız. Bu araştırma araba renklerinin ne gibi karakter belirtileri sunduğunu konu alıyor. Görelim bakalım memleketimizin insaları ile uyuşuyor mu uyuşmuyor mu. Bu arada söylemeden geçmeyelim, araştırma ABD’ye ait olduğu için en çok yakışan araba kısmında Fluence veya Albea göremiyoruz maalesef.

Bu neden ile en çok hangi renk, hangi arabaya yakışıyor bizimle paylaşmayı unutmayın.
Siyah: Güçlü, Klasik, Sade
Leatrice Eiseman’e göre siyah çok güçlü bir renk. Siyahı benimsemiş insanlar kolay kolay manipüle olmayan ve gösterişten uzak kişiler. Bununla beraber siyah arabası olanların gardroplarında da oldukça fazla siyah kıyafet bulunurmuş. Çünkü gücü temsil ettiği düşünülürmüş. Diğer bir sonuç ise siyah arabası olan kişilerin gizemli bir tarafı da olması.
En çok yakışan araba: Jaguar XJL
Beyaz: Saf, Açık sözlü
Beyaz araba sahipleri oldukça titiz insanlarmış. Kullandıkları araç ve gereçlerin amacına yönelik olmasını isterlermiş. Sadelik onlar için önemli. Eiseman burda kadınlar için bir parantez açıyor ve şöyle diyor: ”Beyaz araba kullanan kadınlar renklerin altında birşey saklayamayacağını bilir ve arabalarını süper temiz tutmaya daha yatkınlardır. Üstelik, bu tutumları da sadece arabaları için geçerli değildir.” Ayrıca başka bir kaynak beyaz araba sahiplerinin güvenilir olduğunu ancak paralarını harcamak konusunda o kadar da başarılı olmadığını söylüyor.
En çok yakışan araba: Ford Escape (Oxford Beyazı)
İnci: Şaşaalı, İlgi çekici, Yapmacık
Beyaz araba sahipleri alınmasın. İnci ile beyaz araba arasında fark var. İnci deyince işin içine metalik de giriyor. Bu tarz araba sahipleri için çokta fazla bilgi olmasa da genel yorum ilgi çekmekten hoşlandıkları ve hayat tarzlarında süsü ve abartıyı sevdikleri.
En çok yakışan araba: Lexus RX
Kırmızı : Hassas, Dinamik, Dışarıya Dönük
Kırmızı araba sahipleri hayata pozitif bakan insanlar olurlar. Kendilerine ve yaptıkları işe büyük bir tutku ile bağlılardır. Dışarıda olmayı, doğayı ve aksiyonu severler. İşlerini hızlı ve verimli bir şekilde bitirmek isterler. Bununla beraber bazen agresif ve kışkırtıcı olabilirler. Duygularındaki iniş ve çıkışları ile bilinirler.
En çok yakışan araba: Ferrari California
Gri: Pratik, Doğal, Ağırbaşlı
Eiseman’e göre gri en doğal renklerin başında geliyor. Gri renk araba sahipleri konforuna düşkün insanlar olurlar. Duygusal olarak sabit, yardım sever ve sorumluluk bilicinde olurlar. Konuşkandırlar ve yapacakları şeyleri listelemeyi severler.
En çok yakışan araba: VW Tiguan
Turuncu: Sanatsal, Bireysel, Karmaşık
Turuncu özgündür. Sokakta değil bir araba turuncu bir kıyafet bile görmek oldukça zordur. Böyle insanlar yaratıcı, sanatsal ve orjinal insanlardır. Kendi tarzlarını oluşturmaktan hoşlanırlar. Dış dünyadan kolay kolay etkilenmezler.
En çok yakışan araba: Toyota Prius
Sarı: Espirili, Neşeli
Sarı araba sahiplerinin genç kalpleri olduğuna inanılır. Bu tip insanlar çevresinde ne olup bittiğinin gerçekten farkındadır.
En çok yakışan araba: Chevrolet Camaro
Kaynak : Thecaretrust.ie, Emily Kaufman, Leatrice Eiseman
 

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #2
Gri-beyaz-kırmızı-mavi :)
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
52,008
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Araştırma bize göre değilmiş ama az çok fikir sahibi yapıyor... :)
 

ogzhn38

Katılımcı
Mesajlar
564
Konum
Kayseri
Araç Markası
1999 323f 1.8 Astina
Araç Renk ve Tip
Gri - Hatchback
Gri renk en çok astina'ma yakışıyor. :)
İkincisi ülkemizde beyaz renk genelde boyada keşerme olmasın diye alınır. :)
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
52,008
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
İnsanoğlu olmayana tamah ediyor işte... :D
 

Üst Alt