Nokian Z Line Deneyim

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
Mazda 3 aracımın lastik ihtiyacını gidermek için sipariş verdiğim nokian z line modeli hakkındaki deneyimlerimi bu başlık altından paylaşmak isterim şimdilik lastik hakkında üretici firmanın açıklamalarıyla başlayalım :)
Hero-Nokian-zLine-1200px.jpg
Zorlu koşulların uzmanı


Sportif Nokian zLine, zorlu sürüş koşullarının ustasıdır. Direksiyon manevralarına anında tepki veren zLine, tüm koşullarda mükemmel bir yol hakimiyeti sunar. Yeni sırt hamur bileşimi, nanoteknoloji katmanlı yapısı ve iç-dış asimetrik sırt deseni sayesinde ıslak zeminde mükemmel yol tutuşu ve sürüş konforu sağlar.

  • ISLAK ZEMİNDE MAKSİMUM GÜVENLİK
  • YÜKSEK HIZLARDA ÜSTÜN SÜRÜŞ HASSASİYETİ
  • DENGELİ, HASSAS VE SESSİZ
  • GÜÇLÜ ARAÇLAR İÇİN ÖZEL TASARIM

NT_product-image_zLine-450px.png



[h=2]Çok daha hassas direksiyon hakimiyeti[/h]Daha yüksek direksiyon hakimiyeti, daha güçlü yol tutuşu ve sürprizlere fırsat vermeyen sürüş kolaylığı

[h=4]Çok Katmanlı Profil[/h]
Çok katmanlı lastik profilinde farklı kauçuk bileşikleri kullanılarak lastiğe farklı özellikler kazandırılmaktadır. Üst katmanda ve diş bileşiğinde kullanılan Nokian* Akıllı UHP Silika, aracın sert veya yüksek hızlarda da kullanılabilmesi için özel olarak tasarlanmıştır. Tüm koşullarda sürücünün aracını tam bir direksiyon hakimiyetiyle, yol kavrayışını hissederek ve sürprizlere yer bırakmayacak şekilde kullanmasını sağlar.

Sırt yüzeyinin altındaki ara katmanlar küçük moleküllere sahip bir nano-silika bileşiğinden üretilmiştir. Bu benzersiz bileşim, geleneksel kauçuk bileşiklerine kıyasla lastiğin manevralara çok daha iyi tepki vermesini sağlar.

Çok katmanlı profilin alt katmanı ise lastiğin yuvarlanma direncini ve ısı üretimini azaltan, özellikle sert bir kauçuk bileşiğinden üretilmiştir. Düşük ısı üretimi lastiğin dayanıklılığını artırırken düşük yuvarlanma direnci yakıt tüketimini ve çevreye zarar veren emisyonları azaltır.
Multilayerered-Structure-zline-450px.png



[h=2]Suda kızaklamayı önleyen etkili sırt deseni[/h]Nokian Tyres’ın “Swoop Groove” adını verdiği ve lastiğin omzundan çevresel ana kanallara doğru enine ilerleyerek derinleşen eliptik oluklar, ıslak zeminde mükemmel yol tutuşu sağladığı gibi zorlu koşullarda bile lastiğin kızaklama yapmasını önler.

[h=4]Eliptik İç Oluklar (Swoop Grooves)[/h]
Nokian Tyres’ın sırt blokları üzerinde özel olarak tasarladığı ve “Swoop Groove” adını verdiği oluklar lastiğin ıslak zeminde yol tutuşunu artırır ve zorlu hava koşullarında bile suda kızaklama yapmasını engeller. Bu oluklar, lastiğin iç omzundan çevresel kanallara doğru enlemesine ilerleyen ana kanalların içinde yer alır. Eliptik girintiler şeklinde tasarlanan bu oluklar, lastiğin sırt deseninde enlemesine açılmış ana kanalların hacmini artırarak daha fazla su tutmalarına olanak tanır. Bu tasarım lastik aşındığında bile mükemmel bir yol tutuşu sağlar, çünkü alt kısımları daha geniş olan eliptik “swoop” olukları, lastik aşındıkça ana kanalların hacminin azalmayıp tam tersi artmasını sağlar.
Nokian-Swoop-Grooves-720px.png



[h=2]Sürüş kararlılığı, benzersiz ıslak zemin yol tutuşu
ve üstün suda kızaklama direnci[/h]Lastiğin iç omuz kısmına yakın çevresel bloklar üzerinde yer alan derin diyagonal oluklar lastiğe daha kararlı bir sürüş kazandırırken suda kızaklamayı da etkili bir şekilde önler.

[h=4]Su Toplama Kanalları (Hydro Grooves)[/h]
Lastiğin iç omuz kısmına yakın çevresel bloklar üzerinde yer alan derin diyagonal kanallar daha kararlı bir sürüş hakimiyeti sağlar. Nokian’ın “Hydro Grooves” (su toplama kanalları) adını verdiği bu tasarım yeniliği aynı zamanda lastik ile zemin arasındaki suyu toplayıp çevresel kanallara yönlendirerek suda kızaklamayı etkili şekilde önler.
Bu yeni tasarım ayrıca yağışlı havalarda aracın güvenli bir şekilde yol almasını da garantiler. Lastiğin dış omzundaki enlemesine ana kanallarda bulunan su atma olukları (surge grooves) ise kızaklama riskine karşı ek koruma sağlar.
Hydro_grooves-zline-450px.png



[h=2]Güvenliği Artıran Yenilikler[/h]

  • [h=5]Sessiz kanal tasarımı[/h]
    Silent-Groove-Design-720px.png
    Sessiz Kanal Tasarımı, lastiğin çevresel sırt bloklarının duvarlarında kullanılan ve sürüş konforunu artıran bir tasarım yeniliğidir. Golf topunun yüzeyine benzeyen yarı-küre şeklindeki oyuklar, lastiğin yüzeyindeki hava akışını kontrol ederek enlemesine kanalların neden olduğu gürültüyü azaltır ve rahatsız edici bir uğultu çıkarmalarını önler. Bu tasarım hava direncini azaltarak lastik yüzeyinin ısınmasını engeller. Böylece lastiğin aşınma direnci artar ve aynı lastikle daha çok kilometre yapmak mümkün olur.
  • [h=5]Parlatılmış oluklar[/h]
    Polished-grooves-Nokian-Hakka-Black-720px.png
    Lastiğin ana kanallarının parlatılmış olması şık bir görünümün sunmanın yanı sıra fonksiyonel bir amaç taşır. Bu kanalların parlak ve pürüzsüz olması suyun kolayca ve etkili şekilde lastik dışına uzaklaştırılmasını sağlar. Ana kanallar açık ve optimum bir tasarımla şekillendirilerek hacimleri artırılmış, böylece suda kızaklama yapmaları önlenmiştir.
  • [h=5]Sürüş güvenliği göstergesi (DSI)[/h]
    DSI-Hakka-Black-Nokian-zLine-720px.png
    Nokian Tyres’ın patentine sahip olduğu Sürüş Güvenliği Göstergesi (Driving Safety Indicator – DSI) artık çok daha anlaşılır şekilde sunulmaktadır. Yeni lastiklerde diş derinliğini gösteren rakamlar ve suda kızaklama riskini gösteren su damlası simgesi aracının lastiklerini kontrol eden sürücünün anında görebileceği bir açıyla yerleştirilmiştir. Diş derinliği dört milimetrenin altına indiğinde lastiğin sırtındaki su damlası simgesi silinerek sürücüyü suda kızaklama riskinin arttığı konusunda uyarmaktadır.
  • [h=5]Bilgi alanı[/h]
    bilgi-alani.jpg
    Lastiğin yanak kısmındaki bilgi alanında yer alan konum ve basınç göstergeleri güvenliği artırır. Bu bilgi alanında lastiğin doğru hava basıncı ve lastik değişimi için montaj konumları yer almaktadır. Ayrıca lastik yanağına eklenen yeni bir bilgi alanında alaşım jantlar için somun tork değerleri verilerek ilave güvenlik sağlanmıştır. Sportif ultra yüksek performans (UHP) lastik modellerinin çoğu, somunlar sıkıştırılırken özel bir dikkat gerektiren alüminyum jantlara takılırlar. Bu somunları doğru torkla sıkıştırmak ve her 100 - 200 kilometrede bir gevşeyip gevşemediklerini kontrol etmek büyük önem taşır.
  • [h=5]Nokian Akıllı UHP Silika[/h]
    Nokian-Nordic-Intelligent-UHP-Silica-720px.png
    Nokian Akıllı UHP Silika kauçuk bileşiği ağır kullanım koşulları ve yüksek hızlar için özel olarak geliştirilmiştir. Kauçuk bileşiğinin molekül zincirleri silika partikülleri ile bağ oluşturarak son derece güçlü ancak esnek bir birleşim oluşturur. Geniş bir ısı aralığında işlevini ideal biçimde yerine getiren kauçuk bileşiği, yağışların sıklaştığı bahar ve sonbahar aylarında lastiğin ıslak zeminde yol tutuşunu güçlendirir ve mükemmel direksiyon hakimiyeti sunar.
  • [h=5]Saflaştırılmış yağlar[/h]
    nauraly.jpg
    Nokian lastiklerinin üretiminde sadece saflaştırılmış yağlar kullanılır, toksik ve kanserojen kimyasallar hiçbir şekilde kullanılmaz. Nokian Tyres faaliyet gösterdiği sektörde çevre dostu yöntemlerin öncüsüdür ve dünyadaki lastik üreticileri arasında üretim sürecinde saflaştırılmış, düşük aromatik yağ kullanan ilk şirkettir. Bu şekilde üretilen lastiklerin ıslak zemin tutuşu ve diğer güvenlik özellikleri mükemmel seviyededir.


[h=2]Nokian lastikleri test başarıları[/h]Nokian’ın farklı pazarlar için özel olarak tasarladığı geniş ürün yelpazesi her yıl çeşitli otomobil dergileri ve test kuruluşları tarafından düzenlenen testleri başarı ile geçmektedir. Testleri başarı ile tamamlayan lastiklerimize her koşulda güvenebilirsiniz.


  • AutoZeitung_zLine_06-15_EN.png
    [h=5]Auto Zeitung (06/2015)[/h]Yaz lastikleri testi 2015
    Almanya
    Nokian zLine, 225/40R18
    “Kuru zeminde iyi performans. Düşük yuvarlanma direnci, ıslak zeminde iyi fren performansı ve güvenli sürüş.”
  • sportauto-de.png
    [h=5]Sportauto (05/2014)[/h]Almanya
    Nokian zLine, 225/40R18
    Islak zemin test uzmanı görüşü: “Islak zeminde iyi yol tutuşu ve fren performansı. Islak zeminde iyi viraj performansı. Sessiz ve konforlu sürüş.”


bir-f.png
Nokian Tyres, dünyanın önde gelen lastik uzmanı, çok sayıda testten birinci çıkmış bir üretici ve kış lastiğinin mucidi olan bir Finlandiya markasıdır. Nokian Tyres, 80 yılı aşkın süredir yenilikçi lastikler tasarlayan, tasarladığı lastikleri zorlu koşullarda testlere tabi tutan ve geliştirdiği yeniliklerin patentlerini alan bir lastik üreticisidir. Nokian lastikleri, mükemmel güvenliği, yakıt tasarrufu ve çevre dostu özellikleriyle öne çıkmaktadır.



 
Mesajlar
1,988
Konum
Denizli
Araç Markası
X
Araç Renk ve Tip
Lacivert
Çok merak ettiğim bir lastik , bende continental almadan baya bir araştırdım ama burada malesef bayisi olmadığı için lastiği göremedim , sipariş üzerine getirebileceklerini söylediler bu seferde fiyatı yüksek çıkarttıkları ve garanti vermedikleri için conti cpc5 aldım , kullandığınızda detayları ve fotoları merakla bekliyorum
 

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #3
Çok merak ettiğim bir lastik , bende continental almadan baya bir araştırdım ama burada malesef bayisi olmadığı için lastiği göremedim , sipariş üzerine getirebileceklerini söylediler bu seferde fiyatı yüksek çıkarttıkları ve garanti vermedikleri için conti cpc5 aldım , kullandığınızda detayları ve fotoları merakla bekliyorum
Nokian ı ilk Bülent abimden öğrendik birçok kişiye tavsiye de ettik alan arkadaşlarda oldu kış lastiği konusundaki başarısını yaz lastiğindede gösterip göstermediğini bende merak ediyorum benim ilk önceliğim rx-8 jantına oturması idi cafeci bi arkadaş sağolsun yedek nokian larını verdi denedim sonuç mükemmel di aynı ölçüye sahip diğer tüm markalar bile bu jantı kavrayamıyordu nokian 235 değil 225 taban ölçüsüyle bile diğer markaların 235 ölçü ile yapamadığını yaptı bende 235-40-18 den 225-40-18 ölçüye düştüm 45 yanak süspansiyon için daha iyi görünsede asıl ölçümüz olan 205-55-16 ya en yakın ölçü seçeneği idi çap farkı 225-45-18 de haddinden fazla olduğu için km saati şaşması ve aracın hızlanma ve yakıt tüketimini ciddi manada etkiliyordu....
 
Mesajlar
1,988
Konum
Denizli
Araç Markası
X
Araç Renk ve Tip
Lacivert
Nokian ı ilk Bülent abimden öğrendik birçok kişiye tavsiye de ettik alan arkadaşlarda oldu kış lastiği konusundaki başarısını yaz lastiğindede gösterip göstermediğini bende merak ediyorum benim ilk önceliğim rx-8 jantına oturması idi cafeci bi arkadaş sağolsun yedek nokian larını verdi denedim sonuç mükemmel di aynı ölçüye sahip diğer tüm markalar bile bu jantı kavrayamıyordu nokian 235 değil 225 taban ölçüsüyle bile diğer markaların 235 ölçü ile yapamadığını yaptı bende 235-40-18 den 225-40-18 ölçüye düştüm 45 yanak süspansiyon için daha iyi görünsede asıl ölçümüz olan 205-55-16 ya en yakın ölçü seçeneği idi çap farkı 225-45-18 de haddinden fazla olduğu için km saati şaşması ve aracın hızlanma ve yakıt tüketimini ciddi manada etkiliyordu....
Aynen bende bülentten tanıdım nokianı , ama benim lastiği görmem gerek başka bir tabirle lastiği ellemem yanaklarını sıktırıp yumuşaklığına bakmam lazım diğer türlü karar veremiyorum

tapatalk by zenfone2
 

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #6
Aynen bende bülentten tanıdım nokianı , ama benim lastiği görmem gerek başka bir tabirle lastiği ellemem yanaklarını sıktırıp yumuşaklığına bakmam lazım diğer türlü karar veremiyorum

tapatalk by zenfone2
Mıncıklamasını yaptık geriye bekleyip takıp test etmesi kaldı playdoh oyun hamuru gibi :)
 
Mesajlar
1,988
Konum
Denizli
Araç Markası
X
Araç Renk ve Tip
Lacivert
Hadi inşallah umduğun gibi çıkar , şimdiden kazasız sürüşler lastiğine taş değmesin

tapatalk by zenfone2
 

maytalman52

Katılımcı
Mesajlar
703
Çok şükür sonunda sipariş verebildin @faroz_52 kurtuldum valla :D
Bilinmeyen kalitenin her zaman peşindeyiz. Nokian da ülkemizde distribütör sıkıntısından dolayı pek bilinmiyor genelde internet üzerinden alınabiliyor.
Yukarıdaki anlatımdan da anlaşılacagı üzere gercekten aykırı tasarımda lastikleri var kanalları çizgileri vs. sıradan değil.
Kışın @yavuz5506 a 2012 hb impressive aracı için netten siparişle WR- D3 modelinden 4 adet aldık ve aşırı memnun kaldı.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Tekrar hayırlı olsun, güle güle kullan Enes, harika bir tercih yaptığından emin olabilirsin. Ben bu lastiği alıp pişman olanı henüz görmedim, buarada @Özgür aklıma geldi, yorumunu merak ediyorum..

Veli abi sayısal tuttuğu gibi hemen el atıyoruz, bütün altyapı hazır

Serkan ellesen yanaklarını almadan geçmezsin, o kadar şeker

Harun uyandırma herkesi sonra zam yapıyorlar, bak Mazda fiyatları gibi olacak yoksa
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

HakanEMRE

Aktif
Mesajlar
7,455
Konum
Bolu-Ş.Urfa
Araç Markası
2004 - HONDA ACCORD
Araç Renk ve Tip
FÜME
Korkuyorum arkadaşlar korkuyorum haftsonu Nokian lastik siparişi vermekten korkuyorum

4 tane aracım oldu 4 ününde lastik ihtiyacı oldu, 4.yani şimdiki aracın lastikleri idare eder ama yanaklar çok ince konforu çok etkiliyor. Bu Nokian yorumlarını okudukca alasım geliyor yahu
 

ismail-1903

Katılımcı
Mesajlar
503
Konum
K.Maraş - Kayseri
Araç Markası
2002- Mazda 626
Araç Renk ve Tip
Kırmızı - Hb
72 desibel epey gürültülü bir lastik olduğunu gösteriyor. Mazdanın zaten ses yalıtımı sıfır. Ben geçen yıl line serisi olanı almıştım. Lastik ilk andan beri sesli zaten ayrıca bu sene takılırken baktım ara ara dişlerde çatlaklar oluşmuş.
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
72 desibel epey gürültülü bir lastik olduğunu gösteriyor. Mazdanın zaten ses yalıtımı sıfır. Ben geçen yıl line serisi olanı almıştım. Lastik ilk andan beri sesli zaten ayrıca bu sene takılırken baktım ara ara dişlerde çatlaklar oluşmuş.
İlk olumsuz yorum senden duydum ilginç, desibel, ekonomi, frenleme, vs gibi etiket değerleri lastik ebatlarına göre değişkenlik göstermekle birlikte Nokian genel itibariyle sessiz lastik üreten bir firma aslında. Dişlerdeki çatlaklar uygun iklim ve yol şartlarında kullanılmadığından olabilir belki, ya da lastikte üretim hatası belki de.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,832
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Kılcal çatlaklar 2 yıllık Goodyear efficientgrip lerimde de vardı. Lastiğin klasik kaderi galiba.
 

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #17
İlk olumsuz yorum senden duydum ilginç, desibel, ekonomi, frenleme, vs gibi etiket değerleri lastik ebatlarına göre değişkenlik göstermekle birlikte Nokian genel itibariyle sessiz lastik üreten bir firma aslında. Dişlerdeki çatlaklar uygun iklim ve yol şartlarında kullanılmadığından olabilir belki, ya da lastikte üretim hatası belki de.
Aynen katılıyorum bülent abi fakat lastik gelmeden kullanmadan savunmaya gecersem marka sempatizanlığı yapmış olurum diye şimdilik susuyorum....
şukadarını söyleyebilirim yumuşak hamurlu lastiklerin edindiğim tecrübelere göre stabilize yolda parçalanıp çatladığını iyi biliyorum...
 

grafff

Aktif
Mesajlar
1,346
Konum
Ankara - Kırıkkale
Araç Markası
Mazda 3 Bk
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Sedan

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Gonzalesin lastikleri değiştireceğim senin nokian hakkındaki yorumlarını merak ediyorum Enes.
 

Üst Alt