Nissan Fosforlu Karoseri Kullanan İlk Marka Oldu

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Nissan fosforlu karoser boyası kullanan ilk otomobil üreticisi oldu.

ltR5WO.jpg


Elektrikli araçlarıyla da sektörde öncü marka olan otomotiv devi Nissan, gün ışığındaki ultraviole ışınlarını emerek gece parlayan karoser boyası kullanan ilk otomobil markası oldu.

Sınıfının öncüsü ve en çok satılan modeli Nissan LEAF’te çarpıcı bir yenilik daha! Otomotiv sektöründe ilk kez karanlıkta parlayan karoser boyasını kullanan Nissan, Hamish Scott tarafından geliştirilen STARPATH adı verilen kaplamayı kullanmaya başladı. Sprey şeklinde püskürtülerek uygulanan kaplama, gün ışığının durumuna göre depoladığı enerji sayesinde karanlıkta 8 ila 10 saat arasında parlıyor.

Karanlıkta parlayan karoser boyası ve karoser kaplamaları hali hazırda satışta olan ürünlerken, Nissan LEAF’te kullanılan ve enerjisini ultraviole ışınlardan alan boya organik içeriği ve gizli formülüyle Nissan’a ait özel bir üretim.

Doğada çok nadir bulunan stronsiyum alüminat kristali, Nissan LEAF’teki bu özel boyanın anahtarını oluştururken, kristalin en önemli özellikleri arasında sağlamlık, kokusuzluk hem biyolojik hem de kimyasal açıdan tepkisiz olması geliyor.

Bazı markalar, inorganik içeriğe sahip, karanlıkta parlayan boyaları şimdiye kadar farklı modellerde ve zamanlarda kullanmış olsalar da, Nissan bu teknolojiyi (organik içerik) doğrudan uygulayan ilk otomobil üreticisi unvanını taşıyor. Nissan’ın benzersiz boyası, maliyeti azaltıp ticari olarak uygulanabilir hale gelirse 25 yıl dayanıklılık sunabilecek.
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,951
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Gece fark edilmek açısından da güzel uygulama ancak çok tutacağını sanmam O0
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
52,015
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Teknolojiyi bilemem de; insan birazcık göze ve ruha hitap eden tasarım yapar... :)

Kuşa ağız tuttursalar yine olmaz bunlar... :D
 

Üst Alt