Nasa Nissan İle Çalışacak

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan


Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, sürücüsüz otomobil teknolojileri geliştirmek için Nissan ile birlikte çalışacak.

Nissan yaptığı açıklamada, markanın Kuzey Amerika biriminin NASA ile otonom sürüş teknolojileri geliştirmek üzere yapılacak ar-ge çalışmaları partnerliği için 5 yıllığına anlaşmaya vardığını açıkladı.

Nissan ile NASA arasında yapılan anlaşma ticari uygulamaları da kapsadığından sadece teknoloji geliştirme değil, üretim aşamasında da beraber çalışma durumunun söz konusu olacağı tahmin ediliyor.

Açıklamada hem Japon firmadan hem de NASA’dan seçilen mühendislerden oluşturulacak bir ekibin, NASA’ya ait California’daki Ames Araştırma Merkezinde sıfır emisyonlu bir araç filosu üzerinde testler yapacağı belirtildi.

Ekibin tek amacı sadece insan taşıyacak sürücüsüz araçlar geliştirmek değil. Bu çalışma ile kıymetli mal veya eşya taşıyabilecek uzaktan kontrol edilebilen araçların da geliştirilmesi hedefleniyor.

Nissan CEO’su Carlos Ghosn, “NASA ve Nissan’ın ortaklığı, uzayı yönetenler ile dünyayı yönetenlerin benzer hedeflerle birleşmesidir. Bu ortaklık Nissan’ın güvenli ve sağlam otonom sürüş teknolojilerini daha hızlı geliştirerek 2016 ile 2020 arasında tüketiciye sunabileceği anlamına geliyor.” dedi.

Ames Araştırma Merkezi yöneticisi S.Pete Worden ise NASA’nın, Nissan’ın bu konu üzerinde geliştirdiği yeni elektronik teknolojilerinden faydalanacağını belirtti.

Ames Araştırma Merkezi’nde daha önce Mars’a gönderilen aracın yazılımları ve araştırma yapacak otonom robotlar tasarlanmıştı. İki devin ortaklığı ile yapılacak ilk testin yıl sonunu bulması bekleniyor.
 

Üst Alt