Motorine Atık Yağ Harmanı Rafa Kalktı

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
EPDK, motorine binde 2 oranında bitkisel atık yağlardan elde edilen biodizelin katılmasını öngören tebliğ taslağını, Tarım Bakanlığı’nın itirazı üzerine gündemden çıkardı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), motorine binde 2 oranında atık yağ katılmasına dönük tebliğ taslağını rafa kaldırdı. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın düzenlemeye itiraz ettiğini, konuyu gündemden çıkardıklarını söyledi. Yılmaz, “Atık yağa, standardını tutturmak için belli oranda bitkisel yağ katılmak zorunda. Yemeklik yağın büyük bölümü ithal ve mutfakta ihtiyaç var. Aksi halde mutfaklık bitkisel yağ fiyatı artar” dedi.

EPDK, geçen yıl tebliğ taslağı ile motorine binde 1 oranında bitkisel atık yağlardan elde edilen biodizelin katılmasını zorunlu hâle getirmek istemişti. TÜPRAŞ ve akaryakıt dağıtım şirketlerinin talebiyle düzenleme ertelenmişti. EPDK’nın konuyu yeniden gündemine alacağı ve binde 1 oranının da binde 2’ye çıkarılacağı öne sürülmüş, Bitkisel Yağ Üreticileri Derneği, piyasada bu miktarda atık yağ olmadığını belirterek uygulamanın binde 1 oranı ile başlamasını talep etmişti.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,836
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Piyasada olmayan yağı nasıl zorunlu yapabiliyorlar hayret doğrusu.

Gerçi; 15 dakika sonrasının planı yok adamlarda gayet normal bu durum.
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,898
Konum
Mudanya
Bu işi istediği gibi o kadar güzel kullanıyor ki Enerji Bakanlığı, yazık günah
 

Üst Alt