Milli Sporcumuz Berkay Besler'den Büyük Başarı

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Wh5XHl.jpg


12 Nisan Pazar günü Almanya’da yapılan Rotax Max İnternational Open yarışında Milli Sporcumuz Berkay Besler, bayrağımızı göklerde dalgalandırarak büyük bir başarıya daha imza attı.

Wackersdorf ‘daki 1.222 metre uzunluğundaki Prokart Raceland pistinde gerçekleştirilen ve seyircilerin büyük ilgi gösterdiği yarışlarda Ülkemizi Senior kategorisinde temsil eden Berkay Besler, Heat 1 ve Heat 2’de sürekli zirvede yeraldı. 2.sırada başladığı 16 turluk pre-final yarışında ise start anında 6.sıraya düşen Milli Sporcumuz ortaya koyduğu müthiş performansla rakiplerini tek tek geçerek 6.turda liderliğe yükseldi. Bu üstünlüğünü finişe kadar sürdüren Berkay Besler birbirinden hızlı 34 pilotun start aldığı yarı finali 13.59.438’lik derecesiyle ilk sırada bitirdi. Onu ev sahibi pilotlar Christopher Dreyspring ve Andre Matisic izledi.

Farklı ülkelerden 32 pilotun birincilik mücadelesine sahne olan final yarışı tam anlamıyla nefes kesti. Heyecanın hiç dinmediği finalde Berkay Besler lider giderken, 4.turda 2.liğe düştü. 5.turda rakibini geçmek isterken 4.sıraya gerileyen milli sporcumuz, yarış disiplininden kopmadı ve kazanmaya odaklandığı mücadelede tekrar yükselişe geçti. 9.turda liderliği geri alan Besler, rakiplerinin kendisini yakalamasına izin vermedi. Arka sıralarda meydana gelen kaza nedeniyle 12.turda bitirilen final yarışını temsilcimiz 9.40.216’lık derecesiyle birinci tamamlayarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Alman pilot Andre Matisic ikinci, Avusturyalı Mick Wishofer 3.oldu. Geçtiğimiz haftalarda Fransa’da 5 kıtanın en iyi 3 pilotu arasında yer alan Berkay Besler’in, Almanya’da kazandığı 1.lik kupasının mutluluğu yüzünden okunuyordu. Milli Sporcumuz Almanya zaferinin ardından, “İstiklal Marşımızı yurtdışında yeniden dinlettiğim ve ülkeme böyle bir başarı yaşattığım için çok gururluyum” şeklinde konuştu.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,831
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Sonsuz tebrikler ve başarılar... Allah gelecekte de nasibini açık eylesin...
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #3
Milli Karting Sporcumuz Berkay Besler, 26 Nisan Pazar günü Macaristan’da yapılan CIK FIA Central East Europe Zone Championships ilk yarışında 2.olarak bu sezon Avrupa Arenasındaki zirve istikrarını sürdürdü. 1071 metrelik Pannoniaring pistinde gerçekleştirilen yarışlar müthiş bir çekişmeye sahne oldu. Organizasyonun başından itibaren sürekli ilk üçün içinde yeralan temsilcimiz, 18 turdan oluşan yarı final yarışını, Avusturyalı pilotlar Mick Wishofer ve Daniel Machacek’in ardından 3.sırada bitirdi.

Birbirinden iyi pilotların start aldığı 22 turluk final yarışı ise görülmeye değerdi. Birinciliği hedefleyen ve start anından itibaren atak bir pilotaj sergileyen Berkay Besler, ikinciliğe yükseldi. Milli Sporcumuz, lider Wishofer’ı sürekli baskı altında tuttu. İzleyiciler, yarışı Berkay’ın kazanacağını düşünürken, genç sporcumuz 16,39,847’lik derecesiyle birinci olan Avusturyalı pilotun ardından birkaç salise farkla ile ikinciliği elde etti. Niki Kresse ise podyumun üçüncü basamağında yeraldı.

4 ayaktan oluşan CIK FIA Orta Doğu Bölgesi Avrupa Şampiyonası ilk yarışı sonunda Berkay Besler genel klasmanda 2.sırada yer alıyor.

THwVE2.jpg
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,831
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Allah yolunu izini açık etsin... Tebrikler Berkay'a O0
 

Üst Alt