Michelin ‘Havasız Lastik’ ile Lastik Sektöründe İlki Gerçekleştiriyor

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Michelin, tüm dünyada devrim niteliği taşıyacak olan X Tweel isimli havasız radyal lastik üretimi gerçekleştireceği tesisini açtı.



Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, X Tweel Airless Radial Tire modelini geliştirdi. Dünya lastik sektöründe üretilen ilk ‘havasız radyal lastik’ olan bu lastik sayesinde özellikle peyzaj, inşaat, atık, geri dönüşüm ve tarım endüstrilerinde çalışan ağır vasıta araçların en büyük sorunu olan lastik patlama riski de ortadan kalkıyor.

X Tweel, esnek ve şekil değiştirebilen poliüretan tellerle bir makaslama çubuğuna bağlı halde bulunan esnemez bir göbekten oluşuyor ve tüm bu aksamlar tek bir ünite olarak işlev görüyor. Bu yenilikçi lastik modeli, Michelin’in yılda 600 milyon Euro’luk bütçe ayırdığı Ar-Ge ekibinin uzun çalışmaları sonucunda hayata geçirildi. Michelin, X Tweel modelini üretmek için Amerika’da 135 bin metrekarelik tesis kurarken, bu üretim tesisi için 50 milyon dolarlık yatırım yaptı.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
52,008
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Ağır işlerde kullanılan makinalarda iş görecektir mutlaka ama belirli bir hızın üzerinde öteceği için bu lastikler normal kullanımda işe yaramaz diye tahmin ediyorum...
 

Üst Alt