Mazda'dan Esinlenerek Geliştirilen Parfüme IF Tasarım Ödüllerinde Altın Madalya

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
20170315-perfume.jpg
Parfüm ve kozmetik üreticisi Shiseido tarafından Mazda'nın "KODO - Hareketin Ruhu" tasarım felsefesini simgelemek üzere geliştirilen "Hareketin Ruhu" parfümü, 2017 iF Tasarım Ödülleri'nde en iyi ambalaj kategorisinde altın madalya kazanarak uluslararası tanınırlık elde etti.

iF yarışma jürisi, eşsiz şişe tasarımının, Mazda'nın mevcut araç serisinin beğeni toplayan tasarımlarının temelini oluşturan KODO için yaratıcı bir metafor olduğunu belirtti. Bunu, "Hem otomotiv, hem de insan vücudundan esinlenilerek, kaslar harekete geçtiği andaki duyguyu yakalayan yapısal tasarım" cümlesiyle ifade eden jüri üyeleri, "Şişenin genel yapısı, tam bir sanat eseri." değerlendirmesini yaptı. Parfümün kokusu da Mazda'nın ruhunu ifade ediyor. Duygusal basitlikten esinlenilerek geliştirilen parfüm, metalik bir his, itibar ve huzur duygusu ile sade bir şıklık hissi veriyor. Mazda'nın tüm modelleri gibi parfüm ve ambalajı da mükemmel bir izlenim bırakıyor.

Mazda, 2015 yılında, hareketliliğini ve canlılığını şekillendiren KODO felsefesini ve Japon estetiğini temsil edecek bir parfüm geliştirmesi için Shiseido ile görüştü. 1872 yılında, Japonya'nın ilk batılı tarzı eczanesi olarak Tokyo'da kurulan Shiseido'nun yaratıcı ekibi, bu görevi daha iyi yerine getirebilmek için Mazda tesislerini gezdi ve araçları test etti. Mazda çalışanlarının tutkulu ve sadık çalışma tarzlarına detaylı bir şekilde tanık olan ekip, iki kuruluşun özellikle çalışanların görevlerine bağlılığı açısından ortak yönleri olduğunu fark etti. Mazda'nın tasarım ve markanın geliştirilmesinden sorumlu yönetim direktörü Ikuo Maeda, "Çeşitli zorluklara rağmen, estetiği ön plana çıkaran benzersiz bir ürün yaratma anlayışını hiç bozmayarak uzun yıllar varlığını devam ettirme başarısını gösteren bir marka olan Shiseido ile işbirliği yapmak bir onurdu. Bu süreç sonunda geliştirilen parfümün, böyle prestijli bir ödüle layık görülmesinden dolayı mutluluk duyuyorum." dedi.

Bu, Mazda'nın KODO'yu otomobil dışındaki ürünlere de uygulayarak stilini geliştirmesine katkıda bulunmak amacıyla, kendi tasarımcıları ve şirket dışındaki tasarımcılar arasında gerçekleştirilen birkaç işbirliği projesinin en sonuncusuydu. Önceki çalışmalar arasında, KODO'dan esinlenerek üretilmiş birkaç mobilya ve bir bisiklet projesi bulunuyordu. Her yıl Almanya'nın iF Uluslararası Tasarım Forumu tarafından organize edilen iF Tasarım Ödülü, dünyada mükemmel tasarımın simgesi olarak görülmekte. 60 tasarım uzmanından oluşan jüri heyeti; ürün, paketleme, iletişim, iç mimarlık, profesyonel konsept, hizmet tasarımı ve mimari olmak üzere toplam yedi kategoride en iyi ürünleri seçiyor. 59 ülkeden bu yıl yarışmaya katılan 5.500'den fazla üründen sadece 75'i altın madalya aldı. Ödül töreni 10 Mart'ta Münih'te gerçekleşti.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

slymncmgz

Katılımcı
Mesajlar
974
Konum
Ankara
Araç Markası
Mazda3 2014 PowerSense
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Sedan
Oto parfümü olarak da raflarda yer alsın :D
 

Üst Alt