Mazda Yeni Modellerin Gücüyle Büyümeye Devam Ediyor

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Zt5o4e.jpg


Yenilikçi ve çarpıcı tasarıma sahip modelleriyle Mazda, Avrupa’da arka arkaya onuncu çeyrekte de büyüme sağladı. Mazda, satışlarda %8.8 artış kaydeden* Avrupa piyasasındaki üstün performansına devam ederken araç satışları ikinci çeyrekte – Nisan, Mayıs ve Haziran – geçen yılın aynı dönemine göre %13 artarak 47,232’ye yükseldi.


Mazda Avrupa Satış Müdürü Yardımcısı Martijn ten Brink, “Tabii ki yeni nesil modellerimizi piyasaya sürmemizden bu yana geçen birkaç yılda Mazda’nın Avrupa’da gösterdiği ilerlemeden memnunuz. Ancak bu kesinlikle işimizin sona erdiği anlamına gelmiyor: Yeni Mazda CX-3 geçen ay piyasaya sürüldükten sonra tüm beklentilerimizin üzerinde seyretti ve dördüncü nesil MX-5 de geliyor.”

Mazda en güçlü büyümesini, satışların 2014’ün ikinci çeyreğine kıyasla %45 arttığı İspanya’da gerçekleştirdi. İtalya (+%35), Hollanda (+%21), Polonya (+%20) ve İngiltere (+%19) gibi diğer piyasalarda da çift haneli artış görüldü.

Yeni serinin hafif ve verimli SKYACTIV Teknolojisi ve çarpıcı KODO – Hareketin Ruhu tasarımları Mazda'yı hem satış hem de kar anlamında öne çıkardı. Daha seçkin bir görünüm için yeniden tasarlanan şirketin Avrupa satış ağı birçok müşterinin de ilgisini çekiyor. Geçtiğimiz çeyreğin lideri, satışlarında yüzde 57 artış kaydedilen Mazda2 oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 93 satış artışıyla özellikle Haziran ayı performansı güçlüydü***.

19 Haziran’da piyasaya sürülen CX-3 modelinin, hızla büyüyen küçük SUV segmentinde büyük bir etki yaptığı ve satışlara da aynı ölçüde katkı yaptığı görüldü. Bu arada heyecanla beklenen yeni nesil Mazda MX-5 ise Ağustos ayında Avrupa’ya gelecek. O zamana kadar, Japon firma sadece iki yılda yedi yeni modeli piyasaya sürmüş olacak.
 

Güven

Katılımcı
Mesajlar
609
Konum
İstanbul
Araç Markası
2020 - Toyota Corolla
Araç Renk ve Tip
Gri - Sedan
Geçen çeyreğin lideri keşke Türkiye'ye de gelseydi.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,832
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Bu rakamlara göre; Mazda satılmıyo, tutulmuyo klişelerinin es geçilmesi gerekiyor...


Tepetaklak !!
 

Üst Alt