Mazda ve Nobel Sahipleri Geleneksel Zirveye Başlıyor

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
3pgFAx.jpg


Mazda’nın bu sene art arda üçüncü kez önde gelen ortaklarından biri olacağı 15. Nobel Barış Ödülleri Dünya Zirvesi, 13 Kasım Cuma günü Barselona’da başlıyor. “Mültecileri Korumak. Dünya Barışını Sağlamak”, üç günlük etkinliğin ana teması olacak. Bu yılın zirvesi, 21. yüzyılın en önemli sorunlarından biriyle mücadele etmek için Nobel Barış Ödülü sahiplerini uluslararası barışı sağlamak üzere oluşturulan kuruluşların temsilcileri ve diğer liderlerle bir araya getiriyor.
Nobel ödüllü katılımcılar arasında Yemenli gazeteci ve insan hakları aktivisti Tawakkol Karman, İranlı avukat ve aktivist Shirin Ebadi ve Kosta Rica eski başkanı Oscar Arias Sanchez de bulunuyor. Uluslararası Barış Bürosu, Nükleer Savaşın Önlenmesi için Uluslararası Hekimler ve Uluslararası Çalışma Örgütü gibi önemli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de etkinlikte onlara eşlik edecek.

Mazda, etkinliğe maddi destek sağlamanın ve zirvenin gerçekleştirileceği Barselona Üniversitesi ve Palao de Congressos de Catalunya arasındaki ulaşımı sağlayacak olan resmi sponsor olarak Mazda6, CX-3, CX-5 ve MX-5 modellerinden oluşan bir filo oluşturacak olmanın yanında, etkinliğin organize edilmesine de yardımcı oluyor. Mazda, Barselona'daki etkinlik merkezi olan Mazda Space’de Cuma günü öğleden sonra “Modern Tools of Advocacy” atölyesine de ev sahipliği yapacak.

Mazda, Afrika’daki ırk ayrımının sonlandırılmasına yaptığı katkılardan dolayı 1993’te Nobel Barış Ödülü’nü kazan Güney Afrika eski başkanı F.W. de Klerk’in açılış konuşmasını yapacağı atölyeye 200 civarı katılımcının gelmesini bekliyor. Oturumda ayrıca BBC’den Yalda Hakim gibi seçkin gazetecilerle birlikte barışçıl girişimler medya perspektifinden incelenecek. Etkinliğin önemli noktalarından birisi de, Nobel ödüllerinin ruhundan ilham alarak, 18 - 30 yaş arası bireyleri başvuru yapmaya davet eden ve dünyada farklılık yaratmak için modern savunma araçlarını en iyi şekilde kullanan projenin €10,000 ile ödüllendirileceği üçüncü Mazda Make Things Better Ödülleri’nin lansmanı olacak. Bu ödülü geçtiğimiz yıllarda Afrika’daki silahlı şiddeti radyo programlarıyla sonlandırmak için çalışan Finlandiyalı tıp öğrencisi Anti Junkkari ile dünya çapında ortaöğretim öğrencileri için eğitim fırsatlarını geliştirecek ücretsiz bir çevrimiçi eğitim platformu kurmaya çalışan Japonyalı Uluslararası İlişkiler öğrencisi Yuka Kawamura kazanmıştı.

Atölye, gençlere deneyim ve ödül sahiplerinden öğrenme imkanı sunarak onların harekete geçmeleri ve yarının liderleri olmaları için gençleri güçlendirmeyi hedefleyen zirvenin Gençlik Programı’nın bir parçası. Mazda için bu etkinlik, markanın ana esin kaynağı olan meydan okuyan tavrını somutlaştırıyor.
Zirvenin Pazar günkü kapanış töreninde konuşma yapacak Mazda Motor Corporation’ın Küresel Satış ve Pazarlama Bölümü Genel Müdürü Yasuhiro Aoyama, “Mazda’nın tarihi, genel geçer bilgilere karşı koyarak zorluklarla başa çıkmak olarak karakterize edilmiştir. Günümüzün mülteci krizini çevreleyen sorunların, yaratıcı fikirlerle kendini bu yola adamış ruhlara ihtiyacı var. Umarım kararlılık ruhumuzu zirvenin ve tabii ki atölyemizin katılımcılarıyla paylaşarak bu konuda bir katkı sağlayabiliriz.”
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Tebrikler Mazda. Mazda'nın bu tarz projelerde rol alması bizler içinde gurur verici.
 

Olgun

Katılımcı
Mesajlar
943
Konum
Ordu
Araç Markası
2009-Mazda3
Araç Renk ve Tip
Kırmızı
Mazda nereye hamle yapacağını da itina ile seçerek prestijini arttırıyor...
 

Üst Alt