Mazda ve 2016 Roma Film Festivali İşbirliği

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
20160930-film-festival.jpg


2016 Roma Film Festivaline iki haftadan az bir zaman kalmışken, Mazda etkinliğin 11. yılında dördüncü kez üst üste iş ortağı olarak katılıyor. Öne çıkan aktiviteler arasında, açılış gecesinde MX-5 hayranlarından oluşan uluslararası bir grubun yer alacağı Mazda MX-5 açık hava sineması da yer alıyor.

Her ikisi de insanı ön plana koyan ve duyular için olağanüstü bir deneyim sağlamayı amaçlayan bu etkinlikler arasında doğal bir işbirliği bulunuyor. Roma Film Festivali, gösterdiği filmlerle ilgili izleyicilerin duygu ve hayranlıklarıyla doğru orantılı olarak değerlendirirken Mazda, otomobil kullanmayı sevenler için otomobiller üretir ve her yolculukta direksiyon başında bulunan sürücülerin yüzlerine gülümseme yerleştirmeyi hedefler. Otomobil kullanma ve film tutkusunu bir araya getiren firma, tüm Avrupa’dan ikonik roadster modelinin sahipleri ve hayranlarını Roma’nın EUR bölgesinde* 15 Ekim’de özel bir açık hava film deneyimi yaşamak üzere davet etti. Hayranlar ve sürücülerden oluşan davetli grubuna Avrupa’nın dört bir yanından ve Japonya ile Avustralya gibi uzak ülkelerden basın temsilcileri de katılarak Mazda MX-5 açık hava sineması gecesinde Amerikalı Barry Jenkins’in yönettiği Moonlight filmi gösterilecek. Etkinlik, 100 araç kapasiteli Palazzo dei Congressi’nin karşısında bulunan bir meydanda gerçekleştirilecek. Film gösteriminden sonra Mazda, etkinlik yerine yakın Archivio Centrale dello Stato (Merkezi Devlet Arşivi) binasında göz alıcı MX-5 RF (Retractable Fastback) modelini görücüye çıkaracak.

Mazda aynı zamanda MX-5 ile Japoncada “tek vücut halindeki binici ve at” anlamına gelen Jinba Ittai felsefesinden büyük oranda esinlenen bu senenin marka mesajı “Drive Together” konseptinin de altını çiziyor. Jinba Ittai ilk defa 25 yıl önce ortaya sürülen MX-5’in ardındaki felsefedir ve Mazda’nın bugünün otomobil kullanıcılarına sunmak istediği bir hissiyattır. Otomasyonun gitgide artan bir role sahip olduğu bir dönemde biraz avangart bir yaklaşım olan Jinba Ittai, ana ödülü Halkın Seçimi Ödülü olan Roma Film Festivali gibi aktif katılımı teşvik ediyor.

Önceki yıllarda da olduğu gibi Mazda, sinema köyünün ortasında yer alan 800 kişilik Mazda Sinema Salonunu inşa etti. Parco della Musica Oditoryumuna birkaç adım mesafede olan ana festival alanı Mazda Sinema Salonunda 30 ekran bulunacak. Mazda aynı zamanda, Tom Hanks, Oliver Stone, Viggo Mortensen ve Meryl Streep gibi uluslararası yıldızlarla tanışma imkanı sağlayacak Mazda Lounge alanını da oluşturdu. Burada ziyaretçiler “Drive Together” mesajını kendileri deneyimleyebilecek. 13-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte Roma içinde servis yapacak olacak 50’den fazla Mazda aracı da hazır olacak.
 

Üst Alt