Mazda Üçüncü Çeyrekte Satışlarını Hızlandırarak Avrupa’yı Geride Bıraktı

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
k5BLcr.jpg


Mazda, geçen yılın aynı dönemine göre adet satışlarını %29 artırarak üst üste 12. çeyreklik büyüme serisine devam ederken 2015’in üçüncü çeyreğinde Avrupa’nın en hızlı büyüyen otomobil üreticileri arasındaki yerini korudu. Japon otomobil üreticisi, Temmuz ve Eylül ayları arasında yaklaşık 60,000 araç satarak, bu süre zarfında %10.6 büyüyen genel piyasayı geride bıraktı ve pazar payını %1.7'ye yükseltti.*

Mazda bu şekilde en az 15 ülkede çift haneli büyüme oranlarına ulaşırken neredeyse tüm ülkelerde net büyüme elde etti. Öne çıkan ülkeler arasında, Mazda’nın geçen yıla kıyasla satışlarını iki katın üzerine artırdığı Hollanda (+%121) ve Türkiye'nin (+%111) yanı sıra Portekiz (+%68), Slovenya (+%68) ve Fransa (+%62) yer alırken; İtalya, İspanya, İsveç ve İsviçre'de ise artış %50 civarında oldu. Mazda’nın en büyük piyasaları olan Birleşik Krallık ve Almanya’da ise artışlar sırasıyla %27 ve %17 olarak kaydedildi.**

Mazda Avrupa Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Martijn ten Brink, “Farklı coğrafyalar üzerinde yeni nesil modellerimiz ile kar yapmaya devam etmemiz oldukça motive edici. En yeni modelimizi ele alalım. Dördüncü nesil MX-5 çok olumlu bir sürpriz oldu. Hatta Avrupa’daki talebi karşılayabilmek için Japonya’daki üretimi hızlandırdık,” dedi.

Haziran’da piyasaya sürülen yeni Mazda CX-3 de sadece üçüncü çeyrekte neredeyse 10,000 adetlik katkıda bulunarak satışları artırırken, Mazda2’nin satış hacmi de geçen çeyrekte önceki yıla kıyasla %90'lık bir yükseliş gösterdi. Diğer taraftan Mazda CX-5 de, Mazda3 ve Mazda6’nın önünde, Avrupalılar arasında şirketin en popüler modeli konumunu güçlendirmeye devam ediyor.***

Şirketin oldukça beğenilen mevcut modellerinin Avrupa’daki başarıya katkısı tartışılmaz. Örneğin, Almanya'da yapılan iki yeni J.D. Power anketinde - 2015 Araç Güvenilirlik Çalışması ve 2015 Müşteri Memnuniyeti Endeksi - genel birincilik Mazda'nın olurken, GTÜ Gebrauchwagen 2016 İkinci El Araç Raporu kapsamında ise bazı modeller mükemmel notlar aldı. Mazda 2015’te 200,000 adetin üzerinde satış yaparak geçen yıla kıyasla %15 artış sağlanacağını öngörüyor.

* Avrupa ile ilgili rakamların kaynağı: Mazda şirket içi rakamlarıyla beraber www.acea.be (Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği), Yeni Binek Otomobil Kayıtları, EU28 + EFTA (Malta hariç)

** Ulusal rakamlar için kaynak: www.ccfa.fr (Fransız Otomobil Üreticileri Birliği); www.kba.de (Almanya Federal Motorlu Taşıma Kurulu); www.en.anfia.it (İtalyan Otomotiv Endüstrisi Birliği); www.raivereniging.nl (RAI, Hollanda Bisiklet ve Otomobil Endüstrisi Birliği); www.autoinforma.pt (Portekiz Otomobil Birliği, Veri Merkezi); www.ads-slo.org (Slovenya Otomobil Birliği); www.anfac.com (İspanya Otomobil & Kamyon Üreticileri Birliği); bilsweden.se (İsveç Otomobil Üretici ve İthalatçıları Birliği); www.auto-schweiz.ch (Auto Schweiz / İsviçre İthalatçılar Birliği); smmt.co.uk (BK Motorlu Taşıt Üreticisi ve Satıcıları Birliği); Mazda şirket içi rakamları tarafından desteklenmiştir.

*** Model verileri için kaynak: Mazda şirket içi rakamları
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
52,008
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
İstatistik ne menem bir şey yahu... Türkiye de satışlar %111 oranında artmış... :D

Neyse, bir şey demiyorum, zaten genel anlamda başarılı olması, Mazda'nın Türkiye şubesine önem vermemesine sebep oluyor.
 

PAN

Katılımcı
Mesajlar
199
Konum
istanbul
Araç Markası
Mazda 3 sedan 2015
Araç Renk ve Tip
Power Sense Kırmız
Mazda'nın tüm dünyada hele türkiyede %111 büyümesi çok sevindirici.
 

Üst Alt