Mazda Tayland'da Şanzıman Üretimine Başladı

yakup

Aktif
Mesajlar
2,245
Konum
Erzincan
Araç Markası
2009 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Exclusive
8ReiGX.jpg


Mazda Motor Corporation, Tayland'da yeni kurulan Mazda Powertrain Manufacturing (Thailand) Co., Ltd. (MPMT) şanzıman fabrikasında seri üretim yapılmaya başlandığını duyurdu. Mazda yeni fabrika ile yıllık şanzıman üretim kapasitesini 1 milyon 540 bin adete yükseltti.

Tayland'ın Chonburi şehrinde kurulan yeni şanzıman fabrikasında, Mazda'nın üstün sürüş keyfi, çevre ve güvenlik performansı sağlayan yeni nesil SKYACTIV-DRIVE otomatik şanzımanları üretiliyor. Yıllık üretim kapasitesi 400 bin adet olan yeni fabrika ile birlikte Japonya'daki Hofu fabrikasının yıllık üretim kapasiteside birleşince Mazda yıllık 1 milyon 540 bin adete şanzıman üretim kapasitesine yükseldi.

Yeni fabrikada üretilecek olan şanzımanlar; Mazda 2, Mazda 3 ve Mazda CX-5 modellerinde kullanılacak.

Konu ile ilgili konuşan Mazda Powertrain Manufacturing (Thailand) Co., Ltd. (MPMT) Başkanı ve CEO'su Hidenori Kawakami, seri üretime geçtikleri için mutlu olduklarını belirterek "MPTM tüm birimleri ile büyük çabalar sonucu yüksek kalitede üretime geçti. 30 dan fazla mühendis ve yöneticilerimizin Japonya'daki Hiroşima ve Hofu'daki eğitimlerinin sonunda yoğun çalışması ile bunu başardık. Japonya'da üretilen yüksek kalitedeki SKYACTIV-DRİVE teknolojisine sahip otomatik şanzımanlarla aynı kaliteye sahip şanzımanları burada üretiyoruz. Mazda olarak kalitemizden ödün vermeyip Tayland'da otomotiv sektörü için üretim yapıp bununla birlikte buradaki ekonomiyede katkı sağlayacağız. Mazda'nın 2012 yılında duyurduğu yapısal reform planı içerisinde bulunan MPMT fabrikası bu planda önemli bir kilometre taşı olup üretime geçerek bu konuda istikrarlı bir ilerleme olmuştur. Mazda olarak bu şekilde yolumuza devam ederken, yüksek kaliteli araç üretimi de dahil olmak üzere müşterilerimizin hayatını zenginleştirmek ve bu müşteriler ile özel bir bağ kurmuş olan bir marka olmayı hedefliyoruz." dedi.

Kaynak: Mazda.com - Mazda Garaj Haber Servisi

skyactiv-drive_main_ttl.jpg


Mi1Ic2.jpg
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Üretim kapasitesinin yükselmesi iyi olmuş. Teşekkürler Yakup abi.
 

yakup

Aktif
Mesajlar
2,245
Konum
Erzincan
Araç Markası
2009 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Exclusive
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #5
Aldığım bilgilere göre Türkiye'de marşpiyel fabrikası kuracaklarmış :p
 

Üst Alt