Mazda SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS Sistemini Görücüye Çıkardı

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
20160714-gvc.jpg


Mazda Motor Corporation, ilk sistemin dünya çapında bugün görücüye çıkmasından sonra, yepyeni araç hareketi kontrol teknolojisi olan SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS ürünlerini tanıttı. G-Vectoring Control (GVC), bu sabah itibariyle Japonya’daki bayilerde satışa sunulan 2017 model bir Mazda 3’te ilk kez kullanıldı.

SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS konsepti, Mazda’nın insan merkezli gelişim felsefesinin bir diğer ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Motor, şanzıman, şasi ve gövdenin entegre bir şekilde kontrol edilmesini sağlayan GVC ve gelecekteki SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS sistemlerinin amacı, Mazda’nın tüm modellerinde yakalamaya çalıştığı Jinba-Ittai hissini geliştirmektir. Bir başka deyişle, sürücülere araçlarıyla güçlü bir temas hissi sağlamaktır.

Yeni bir yaklaşımla G-Vectoring Control özelliği, şasi hareketlerini iyileştirmek ve bununla birlikte yol tutuş ile sürüş konforunu geliştirmek için motoru kullanır. Direksiyon hareketlerine göre farklı tork üreterek yanal ve boylamasına hızlanma ve yavaşlama güçlerini kontrol eden ve her tekerdeki dikey yükü optimize eden dünyanın ilk sistemidir*. Bu sistem, çekiş özelliğini iyileştirir, sürücünün aracına olan güvenini artırır ve sürüş keyfini üst düzeye çıkarır. Otomobilin hareketi, sürücünün istekleriyle daha iyi uyum sağlayarak istemsiz direksiyon düzeltme hamlelerine olan ihtiyacı ve böylece sürüş yorgunluğunu azaltır. Güç aktarımını yumuşatan GVC, gövde sarsılmasını azaltarak konfor hissini artırır.

Bu teknoloji, düşük hızla gidilen şehir içi yollar, yüksek hız yapılan otobanlar, virajlı yollar ve hatta acil durum manevraları gibi birçok durumda tüm beceri seviyelerinden sürücülerin işine yaramaktadır. GVC özellikle sert (asfaltsız yollarda) ya da kaygan (yağmur ya da kar nedeniyle) zeminlerde aracın yol tutuşunu önemli oranda geliştirerek etkisini gösterir. GVC aynı zamanda oldukça çok yönlüdür; tork üzerinde gerekli kontrolü sağlayan SKYACTIV motoru ve üstün dinamik performansı mümkün kılan SKYACTIV-Şasisine sahip olan tüm araçlarla uyumludur. Yazılım tabanlı bir sistem olarak araca herhangi bir ağırlık eklemez ve bu nedenle Mazda mühendislerinin hafif araç üretme arzularının önüne geçmez. GVC, bu yılın sonlarına doğru Avrupa’daki modellerde kullanılmaya başlayacak.

* Mazda araştırmasına göre, Haziran 2016’dan itibaren bir üretim modelinde
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,900
Konum
Mudanya
2017 mazda 3 modelleri yıl sonuna doğru avrupada satışa sunuluyorsa ülkemize de geliyor mu anlayamadım ama. acaba mazda 6 da beraber gelir mi? golf'ten mazda 6'ya geçmeyi planlıyorum
Türkiye 1 yıl geriden geliyor desek yeridir, örneğin Mazda 3 dizel de 1 yıl sonra Tr ye giriş yaptı. O bakımdan 2017 lerde olacaktır bu da muhtemelen 2017 Mayıs sonu gibi olabilir diye düşünüyorum. Golf ten Mazda 6 ya atlarsanız bulutların üstünde hissedersiniz bence :)
 

kadir

Kıdemli Üye
Mesajlar
12,657
Konum
İstanbul
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Türkiye 1 yıl geriden geliyor desek yeridir, örneğin Mazda 3 dizel de 1 yıl sonra Tr ye giriş yaptı. O bakımdan 2017 lerde olacaktır bu da muhtemelen 2017 Mayıs sonu gibi olabilir diye düşünüyorum. Golf ten Mazda 6 ya atlarsanız bulutların üstünde hissedersiniz bence :)
Marsa cikmis kadar olursunuz.

GT-I8552 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Üst Alt