Mazda RX-Vision Konsepti Otomotiv Tasarım Ödülünü Kazandı

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
s6lr2o.jpg


Mazda RX-VISION, konsept otomobil kategorisinde 2016 Yılın En İyi Tasarım Ödülünü kazandı. Otomobil tasarımının gelişimine yaptığı katkılardan ötürü Mazda’nın göz alıcı spor otomobil prototipi ve tabi ki firmanın tasarımcıları bir diğer anlamlı ödüle daha layık görülmüş oldu. Mazda’nın Avrupa tasarım müdürü Kevin Rice, Torino Motor Show Parco Valentino’da ödülü kabul etti.

Geçen son baharda gerçekleştirilen 2015 Otomotiv Markaları Yarışmasında Yılın En İyi Takımı da dahil olmak üzere üç ödüle layık görülen global tasarım ekibinin bir üyesi olan Rice yeni ödülle ilgili şunları söyledi, ”Tabi ki Mazda olarak sadece tasarımda değil fakat araçlarımızı görüntüleriyle eş değer kılan teknoloji alanında da yaptığımız çalışmaların karşılığını almak oldukça memnun edici. RX-VISION’u sergilediğimiz her yerde insanların tepkisi ne kadar mükemmel bir görüntüye sahip olduğu oldu. Bu harika tepkiler kendi beklentilerimizin bile ötesinde.”

RX-VISION, Alpine Vision Concept, BMW 3.0 CSL Hommage, Pininfarina H2 Speed Concept ve Porsche Mission E Concept gibi oldukça zorlu rakiplerin önünde ödüle uzandı. Mazda RX-VISION ile 2015 Tokyo Motor Show’da Kasım ayında gerçekleşen dünya prömiyerinden kısa bir zaman sonra Ocak ayında Paris’te gerçekleştirilen 31. Uluslararası Otomotiv Festivalinde Yılın En Güzel Otomobili ödülüne layık görülmüştü.
Mazda’nın önden motorlu, arkadan itişli spor otomobilleri mirasına selam duran RX-VISION’un biçimli hatları, firmanın takdir edilen ve saf performansın somut örneği olan KODO – Hareketin Ruhu tasarım felsefesinden ilham aldı. Araç yere yakın tasarımını ise, kaputun altında saklanan yeni nesil SKYACTIV-R rotary motora borçlu. Mazda, bu alışılagelmedik teknolojiyle pazarda başarı elde etmiş ve bundan asla vazgeçmeyen tek araç üreticisidir.

2016 Otomobil Tasarım Ödüllerinde üretim araçları ve marka tasarım diliyle birlikte toplam üç kategoride ödül verildi. Dört kıtanın seçkin otomotiv dergilerinden editörler ve temsilcilerden oluşan 11 kişilik jüri, geçtiğimiz yıl boyunca piyasaya sürülen otomobiller arasından kazananları seçti. İlki 1984 yılında verilen Otomobil Tasarım Ödülleri, Auto & Design tarafından organize edilmektedir. Dergi, 19 yıllık suskunluğun ardından bu yıl yarışmayı yeniden canlandırdı.
 

Üst Alt