Mazda MX-5 RF 2017 Red Dot Tasarım Ödülleri'nde Büyük Ödülü Kazandı

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,834
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
20170403-reddot.jpg


Yeni Mazda MX-5 RF 2017 Red Dot ürün tasarımı ödüllerinde ‘’Red Dot: En İyinin En İyisi‘’ ödülünü kazandı. Bu ödül, Mazda ve KODO – Hareketin Ruhu tasarım dilinin bir başka büyük başarısı oldu. Bu benzersiz iki kişilik fastback otomobille, 2015’de aynı ödülü alan dördüncü nesil yumuşak tavanlı MX-5’in başarısı ikiye katlandı.

Her yıl düzenlenen uluslararası yarışmanın bu en prestijli ödülü, gerçekten üstün ve çığır açan tasarımlar için veriliyor. Organizatörlere göre ‘’En İyinin En İyisi‘’ kazananları fonksiyonel kalitenin, baştan çıkarıcılığın ve kullanışlılığın mükemmel uyumunu sağlamayı başarmış, tasarım alanında vizyon sahibi kişilerin tasarımları.

KODO’nun ilk fastback ürünü olan RF’nin açılıp kapanabilen sert tavanı sadece fantastik değil, aynı zamanda hafif ve verimli. Yalnızca 13 saniyede origamileri hatırlatan bir şekilde açılıp kapanabilen bu tavan, MX-5'in eşsiz üstü açık sürüş keyfine coupé pratikliği ekliyor. RF, genel sürüş deneyimini geliştirirken MX-5’i tarihte en çok satan ve efsane roadster yapan ‘’at ve binicisinin birlikteliği‘’ felsefesi anlamına gelen Jinba Ittai geleneğini de koruyor.

Mazda'nın küresel tasarım direktörü Ikuo Maeda şunları söyledi: ‘’ MX-5, RF ile heyecan verici yeni bir yola girdi. Bu otomobili her gördüğümde, sadece tasarımcılarımız arasında değil, mühendislerimiz ve üretim uzmanlarımız arasında da eşi benzeri görülmemiş bir takım çalışması olduğunu hatırlıyorum. Onlardan her biri bu başarının bir kısmını hak ediyor.’’

Kendi kategorilerindeki en yüksek tasarım standartlarını karşılayan ürünlerin katılabildiği bu yarışmada, tasarımcılar, profesörler ve gazetecilerden oluşan 39 kişilik jüri, bu yıl 54 ülkeden toplamda 5,500 katılımcı arasından sadece 102 adet “En İyinin En İyisi‘’ kazananını seçti. Yarışma inovasyon, işlevsellik, ergonomi, simgesel ve duygusal içerik, kendini gösteren kalite ve ekolojik uyumluluk kriterlerini içeriyor. Mazda ve diğer kazananlar ödüllerini 3 Temmuz tarihinde Essen’deki Aalto Tiyatrosu’nda alacak. Aynı gün yayınlanacak olan Red Dot Tasarım Yıllığı’nda, yaratıcılarının özel portreleriyle birlikte En İyinin En İyisi ödülü sahipleri yer alacak.

Bu, Mazda’nın KODO tasarım dilini kullandığı ürünlerinin bugüne kadarki altıncı Red Dot ödülü. İlk olarak 2013’de Mazda6, 2014’de Mazda3, 2015’de ise Mazda CX-3 ve Mazda2 ile birlikte yumuşak tavanlı MX-5 bu ödülün sahibi oldu.

1995’de Almanya Essen’de bulunan Design Zentrum Nordrhein Westfalen tarafından başlatılan Red Dot dünyanın en büyük ürün yarışmalarından biri. Kazanan tasarımlar 47 kategoride otomobil ve motosikletleri içeren uluslararası bir mükemmellik mühürü olan Red Dot sembolünü taşımaya hak kazanır. Bu tasarımlar, ödül törenini takiben beş hafta boyunca dünyanın en büyük çağdaş tasarım fuarının bir parçası olarak Essen’deki Red Dot Tasarım Müzesi’nde sergilenecek.

Kaynak
 

yakup

Aktif
Mesajlar
2,245
Konum
Erzincan
Araç Markası
2009 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Exclusive
Sonuna kadar bu ödülü hak eden bir tasarım...
 

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
Öndeki kanat olmadanda ben uçarım ödülü kaparım demiş mx ve hakkı :)
 

Üst Alt