Mazda, Hofu Fabrikasında CX-5 Üretimine Başlıyor

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
hofu2017fabrika.jpg


Mazda 17 Ekim günü Japonya'nın güneyindeki Hofu tesisinde yeni Mazda CX-5 kompakt SUV üretimine başladı. Mazda böylece, Mazda'nın Hiroşima tesisiyle Çin ve Malezya'da da üretilen CX-5 gibi crossover SUV'lere yönelik artan küresel talebe cevap vermek için harekete geçti. Küresel üretim ve fabrika genel müdürü yetkili yardımcısı İcra Kurulu Üyesi Hidenori Kawakami, "CX-5'in üretiminin Hofu fabrikasında başlamasından memnunum," dedi. "Mazda'nın global üretim ağı üst fabrikalarından biri olarak pozisyonumuzun bilincindeyiz ve Mazda'nın marka değerini yükseltmeye çalışıyoruz. Müşterilerimizi memnun etmek için detaylara, gururla ve bağlılığa özen göstererek her arabayı dikkatle hazırlıyoruz."

Mazda, son mali yılda başlattığı üç yıllık iş planının sonunda 1.65 milyon adetlik global satış hedefine ulaşmaya çalışıyor. SUV talebindeki artışa ayak uydurabilmek için üretim sistemini daha esnek hale getirildi. Hiroşima'da üretilen popüler B-SUV olan Mazda CX-3, geçen Aralık ayında Hofu fabrikasında üretilmeye başlandı. Mazda Ağustos ayında, Hiroshima araç gövde fabrikasındaki crossover sistemini geliştirmişti. Mazda Hofu'da, SKYACTIV şanzımanları ile birlikte Mazda2, Mazda3 ve Mazda6 gibi bir dizi modeli üretiyor. Hiroşima'nın yaklaşık 110 km güneybatısındaki bu şanzıman üretim tesisi 1981'de hizmete girmiş ve ertesi yıldan itibaren araç imalatına başladı. Toplam otomobil üretimi 2013 yılında 10 milyon adedi aştı.

İlk olarak 2012'de piyasaya sürülen ödüllü CX-5, SKYACTIV Teknolojisinin ve KODO - Hareketin Ruhu stilinin kombinasyonuyla Avrupa'nın en çok satan Mazda modeli. Şimdiye kadar 1.7 milyondan fazla CX-5 üretildi ve CX-5 şu anda Mazda'nın küresel satışlarının yaklaşık % 25'ini oluşturuyor. 2016 Los Angeles Otomobil Fuarı'nda dünya prömiyeri yapılan ve Mart ayında gerçekleşen Cenevre Motor Show'da tanıtılan yeni CX-5, Temmuz 2017'den itibaren Türkiye’de satışta bulunuyor.
 

Mazdam3

Sessiz
Mesajlar
78
Konum
Muğla
Araç Markası
2005 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Sedef Kırmızı Sedan
Aynen biz buradaki vergilerle ancak mazda 3 binebiliyoruz avrupa mazda3 parasına cx5 biniyor ah şu vergiler güzel ülkem
 

Üst Alt