Mazda Garaj Hollanda ve Mazda Bayi Ziyareti

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
K7PuDz.jpg


Cenevre fuarı öncesinde son hazırlıklarımızı yaparken Hollanda da işlerimize bir süre ara verip, bir mazda bayisini ziyaret ederek hem Mazda'nın Hollanda daki durumunu öğrenmek hem de yeni gelen Makyajlı CX5 ve 6 modelini incelemek istedik. Mazda garaj olarak birkaç gün önce bayiye gelen yeni CX5 ve 6'yı hem detaylı olarak inceledik hemde resimlerini çektik. Ayrıca test için bayiye gelen aracı ilk süren kişiler olarak da bayi tarihine geçmiş olduk :)

Modellerimizin incelemesine geçmeden önce bayide dikkatimizi çeken bir iki olay oldu. Bunlardan birincisi bayideki araba ve donanım çeşitliliği. Bir diğeri test işleminin ülkemizde olduğundan çok daha farklı ve güzel olması. Bayiye girdiğimizde bizi yeni CX5 ve 6 modelleri karşıladı. Daha sonra mx5 ve diğer modeller.

Test olayına gelirsek, burada ülkemizde ki gibi bayiden bir arkadaş yanınıza oturup size şuraya kadar gidicez, şurdan dönelim vs. gibi olaylar olmuyor. Bayi ehliyetinizin fotokopisini alıyor, test etmek için form dolduruyorsunuz.Veeee dadaaaa araç 1 saatliğine sizindir :) Aracı test ederken bayiden biride sizin yanınızda olmuyor.

Cx5 incelemesinden önce bahsetmiş olduğum gibi araba sayısının fazla olması dikkatimizi çekmişti. Test ettiğimiz araç 2.0 Benzinli Manuel full olan modeldi. Sadece sunroof yoktu ki bu seçenek opsiyonel olarak sunuluyormuş. Bir diğer önemli nokta ülkemizde aracı almadan önce sıra bekleme, yada aracın ne zaman geleceği ile ilgili uzunca bir süre bekleme yada hangi donanımlar gelecek bunun gibi belirsizlikler var burada öyle bir durun yok. Ben otomatik sunrooflu modelden istiyorum elinizde yok ne zaman gelir diye sorduğumda cevap olarak, siparişi çekeriz haftaya elimizde olur dendi. :)

Gelelim Makyajlı CX5 incelememize. Aracın dış görünüşü zaten güzeldi çok daha güzel olmuş. İç malzeme kalitesi çok güzel. Ekran hem gömülü olması hem de eski kasadaki gibi düğmelerin kaldırılıp sadece dokunmatik olması daha hoş olmuş. İçeride tek eleştirebileceğim nokta hız ve devir göstergelerinin yeni mazda 3 deki gibi olmamasıydı. Halen eski tarz göstergeler var burda aracı biraz basit göstermiş. Tabiki benim kendi düşüncem :) Ayrıca artık elektronik el freni kullanılıyor. Görüntü olarak güzel ama kullanış olarak yine kendi düşüncem normal el freni daha sağlıklı geliyor bana.

Aracın sürüşü gayet güzel, direksiyon düşük hızlarda çok yumuşak ve hassas, yüksek hızlara çıktıkça sertleşiyor. 2.0 Benzinli 165 beygirlik manuel vitesli modeli test ettim. Aracın torku 210 Nm. Yeni skyactiv 3 sahibi biri olarak açıkcası 1.5 motorla hemen hemen aynı performansı verdi. Ben çok tatmin olmadım, beğenmediğim için değil ama bu tarz bir araçta ya 2.5 motorlu 256 Nm sahibi olacaksınız yada 2.2 Dizel 175 beygirlik 420Nm luk aracın sahibi olmalısınız. Ancak o zaman bu aracın hakkı verilir :) Araçta farklı donanımlar olmasına rağmen eğer full modele ekstra olarak bose sistemi + Deri koltuk + Anahtarsız giriş ve çalıştırma isterseniz 2900 euro ekstradan ödenemeniz gerekiyor. Ayrıca bütün renklerin fiyatı aynı olup sadece metalik mika rengi için fazladan 825 Euro, Ateş kırmızısı için 975 euro ödemeniz gerekiyor.Navigasyon da isterseniz onunda fiyatı 695 euro. Araç bagaj hacmi ve arka koltuk aralıkları olarak gayet rahat ve geniş. Dizel ve benzinli olarak toplamda 6 farklı donanım seçeneği mevcut.

Araçların resimlerine gelecek olursak;

RMB1lI.jpg

7L3LcR.jpg

9FuL2x.jpg

LSizxv.jpg

gVW1b8.jpg

yL3Vt2.jpg

EQStzu.jpg

pNGCOf.jpg

gTLeYs.jpg

wqITD2.jpg

St979K.jpg

eYWkfv.jpg

BjpoeO.jpg

CmPBiK.jpg

KjPZbH.jpg

SsD9ZC.jpg

RYaaVK.jpg

TsLsGg.jpg

b4AUMY.jpg

1zkAIi.jpg

2SCpfU.jpg

9XAJOW.jpg

7kLMBO.jpg

2kaOzb.jpg

QhvqYm.jpg


Bu ziyaretimizden önce Cenevre otomobil fuarı yolculuğumuza erken başlamak için bir çalışma yaptık fakat aracımızla Almanya yakınlarında bir kaza geçirince tekrar geri döndük. Cenevre için inşallah Cuma gecesi tekrar yola çıkıcaz.

Geçirdiğimiz kazadan birkaç görüntüyü de paylaşmak istedim;

JVGxZP.jpg

BUAN9g.jpg

D8vBmD.jpg


Son olarak söylemek istediğim güzel bir konu, daha sonra bu konuyu genişce tekrar ele alıcaz gerçi ama elektrikli araç konusu. Özellikle devletin insanları elektrikli araçlara yönelik teşvik çalışmaları, öte yandan zorlaması da demek çok daha doğru olur. Dizel araçlardaki vergilerin yüksek tutulması mümkün olduğunca düşük emisyonlu benzinli araçlara yönlendirme ve elektrikli araçlar tabiki. Şu anda şehirlerin hemen hemen her park yerine sarj makineleri mevcut ve ücretsiz. Belki ilerki zamanlarda ücretli olur ama şu anda teşvik amaçlı ücretsiz. Sokaklarda bolca Tesla, Bmw i3 ve i8, Mitsubishi Pajero, Vw lupo gibi araçlar görmeniz mümkün.

Cenevre otomobil fuarından sonra detaylı inceleme ve resimlerle görüşünceye kadar herkese Hollanda'dan selamlar.. :)
 

mesut taşdemir

Katılımcı
Mesajlar
335
Konum
Denizli
Hocam keyifle okuyordum sonra üzüldüm. Öncelikle geçmiş olsun sizde zarar yok anlaşılan. Umarım maddi olarakta dokunmamıştır. Mazda bayiisi bizim gönlümüzdeki bayiiler gibi hele eski model mazda ların bakımı ayrıca takdire şayan.
 

HakanEMRE

Aktif
Mesajlar
7,455
Konum
Bolu-Ş.Urfa
Araç Markası
2004 - HONDA ACCORD
Araç Renk ve Tip
FÜME
Hollanda'ya gitmiş, Mazda bayisini gezmiş ve CX-5'i test etmiş gibi oldum :)

Paylaşım için teşekkürler Kerim abi. Kaza için geçmiş olsun, maddi ve manevi açıdan durum ülkemizdeki gibi değildir inşallah.

Birde bayideki klasik gibi duran beyaz aracı merak ettim, neyin nesidir :)

Allah yolunu açık etsin, sağlıcakla dönmem dileğiyle...
 

hagakure

Aktif
Mesajlar
5,637
Konum
İstanbul / Kadıköy
Araç Markası
2004 Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Şampanya-Sedan
Paylaşım için çok teşekkürler ,Mazda6 SW ler için ayrıca teşekkürler bayıldım eminim [member=9]domestos[/member] Veli'ninde ilk dikkatini M6 lar çekecektir :)
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,836
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Okurken, fotoğraflara bakarken başka bir dünyada olduğum hissine kapıldım... Çok güzel konu olmuş Kerim ellerine sağlık...

Evet ilk dikkatimi çeken Mazda 6 SW oldu... Çok talep varki birden fazla bayide bulunduruyorlar...

Kaza için tekrar büyük geçmiş olsun... Hayırlı yolculuklar...

:nazar:
 

yakup

Aktif
Mesajlar
2,245
Konum
Erzincan
Araç Markası
2009 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Exclusive
Ellerine sağlık Kerim, güzel bir yazı olmuş ama sondaki kaza özdü. İnşalla ciddi bir durum yoktur. Geçmiş olsun...
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Geçmiş olsun abi :(
Paylaşımın için çok teşekkürler. Geşgem oradaki Mazda severler kadar şanslı olabilsek dedim içimden :)
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #8
Teşekkürler herkese..Kazada çok şükür bizlere birşey olmadı, maddi olarakda çok küçük bir ödeme yaptık. Aracı aldığımız zaman herşey garanti olsun diye full kasko ve sigortalı bir araç aldığımız için bize masraf çıkmadı. @Hakan_Emre soruna cevap verecek olursam araç 78-85 yılları arasında üretilen Savanna Rx-7 modeli. Bayideki model 165 beygirlik turboşarjli rotary motora sahip yanlış okumuyorsunuz yalnızca 1.146 cc'lik turbo motora sahip bir araç. Toplamda 470bin adete yakın üretilmiş. Klasik araçları sevdiğim ve ilgilendiğim için özellikle çektim. :)
 

selmazda

Katılımcı
Mesajlar
512
Konum
İstanbul
Kerim bey inceleme çok güzel, elinize sağlık. Geçmiş olsun, Cenevre için hayırlı yolculuklar.. :nazar:
 

yakup

Aktif
Mesajlar
2,245
Konum
Erzincan
Araç Markası
2009 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Exclusive
[member=29]apojitsu[/member] volvoyu görmesin kesin bilerek pert ettiniz der >:D
 

apojitsu

Katılımcı
Mesajlar
238
Konum
Ankara
Geçmiş olsun kerim. Nasıl oldu kaza yaa?

Mazda6 güzel ama 2.0 motorla binilmez. 2.2 dizel almak lazım en kötü 8)
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #13
Geçmiş olsun kerim. Nasıl oldu kaza yaa?

Mazda6 güzel ama 2.0 motorla binilmez. 2.2 dizel almak lazım en kötü 8)
Sağol dostum. Nasıl olduğu halen meçhul dağa doğrusu sebebi meçhul :) Benim kuzen kullanıyordu arabayı, birden sola geçti çıktı yoldan duvar bloklara ve ağaçlara çarptık. Tahminimce sol ön tekerlek patlaktı, patlamadan ötürü kontrolü kaybedip yoldan çıktı diye düşünüyoruz. Egerki çarpmadan ötürü patlamadıysa. Çok şükür bizde birşey yok ve başkasınada çarpmadık.
 
Mesajlar
1,988
Konum
Denizli
Araç Markası
X
Araç Renk ve Tip
Lacivert
Öncelikle geçmiş olsun ... Eline sağlık güzel anlatım , güzel fotolar fuar fotolarını merakla bekliyoruz


Tapatalk
 

selmazda

Katılımcı
Mesajlar
512
Konum
İstanbul
Dikkatimi çeken CX-5 fiyatları ne kadar düşük! 2.0 benzinli full 41.950 (Hollanda guldeni?) sanırım, mobilden görebildim. Mazda 6 32.000 civarı. Türkiye ile çok farklı.

Türkiyede de keşke oradaki gibi opsiyonlu gelse, herkes istediği opsiyonu seçebilse; Deri döşeme, sunroof vb, fiyat daha da düşmüş olur.

Test sürüşü ne kadar güzel. Keşke Türkiyede de öyle olsa, ama nerdeee..

CX-5 Sürüş performansı konusunda Kerim beyin dikkat çektiği performans eksikliği benim de dikkatimi çekti. Benim araçta da son zamanlarda bir performans kaybı var. Sanki araç bayılıyor gibi biraz yokuşlarda ve hızlanmalarda, hemen atlamıyor. Bu normal midir? devirsiz kullandığımdan olabilir mi? Bana da son zamanlarda biraz performansı yetersiz gibi gelmeye başladı, tabi yanılıyor olabilirim ve bir çok etken söz konusu burada;

Malesef benzini sürekli aynı yerden almıyorum. Benzin kalitesi de bir etken olabilir. Son servise gittikten sonra sanka eskesi gibi çekmiyor. Servis hatası olabilir mi?

Bu konuda Mustafa bey'in yorumlarını bekliyoruz..
 

immmir

Aktif
Mesajlar
1,221
Konum
Ankara
Araç Markası
2012 Mazda 3 Touring D
Araç Renk ve Tip
Kristal Beyaz-Sedan
Çeçmiş olsun kerim ,paylaşım için teşekkürler çok güzel olmuş.
 

Bora Arpınar

Sessiz
Mesajlar
73
Konum
Kocaeli
Araç Markası
Mazda CX-5
Araç Renk ve Tip
SUV
Dikkatimi çeken CX-5 fiyatları ne kadar düşük! 2.0 benzinli full 41.950 (Hollanda guldeni?) sanırım, mobilden görebildim. Mazda 6 32.000 civarı. Türkiye ile çok farklı.

Türkiyede de keşke oradaki gibi opsiyonlu gelse, herkes istediği opsiyonu seçebilse; Deri döşeme, sunroof vb, fiyat daha da düşmüş olur.

Test sürüşü ne kadar güzel. Keşke Türkiyede de öyle olsa, ama nerdeee..

CX-5 Sürüş performansı konusunda Kerim beyin dikkat çektiği performans eksikliği benim de dikkatimi çekti. Benim araçta da son zamanlarda bir performans kaybı var. Sanki araç bayılıyor gibi biraz yokuşlarda ve hızlanmalarda, hemen atlamıyor. Bu normal midir? devirsiz kullandığımdan olabilir mi? Bana da son zamanlarda biraz performansı yetersiz gibi gelmeye başladı, tabi yanılıyor olabilirim ve bir çok etken söz konusu burada;

Malesef benzini sürekli aynı yerden almıyorum. Benzin kalitesi de bir etken olabilir. Son servise gittikten sonra sanka eskesi gibi çekmiyor. Servis hatası olabilir mi?

Bu konuda Mustafa bey'in yorumlarını bekliyoruz..

Bu konu çok önemli bence bu sıkıntıyı yeni bir başlıkta paylaşın ben hep dizel araç kullandığımdan konuya yabancı yım en azından bilgi sahibi oluruz.
 

chaos

Katılımcı
Mesajlar
349
Konum
Ankara
Araç Markası
Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Kırmızı - Sedan
Öncelikle geçmiş olsun.

CX-5 gerçekten çok güzel olmuş. Bu jantları daha çok seviyorum, ama geçenlerde sanki karartılmış jantlarla gelecek diye okumuştum. Umarım bu opsiyon da devam eder. CX-5'teki ekran mükemmel oturmuş, hem büyük hem konsolda sırıtmıyor.

Mazda 6 station da çok güzel. Neden ülkemizde tutmuyor ilginç. Kartal-Reno12 SW zamanından kalan bi önyargı var sanırım:)
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,898
Konum
Mudanya
Kerim sağol paylaşımlar için, ve geçmiş olsun. CX-5 motor konusunda yaptığın yoruma kullanmadım ama katılıyorum. Apo ne oldu hani dizel binilmezdi ;)
 

Üst Alt