Mazda CX-5 Üretimi 1 Milyonu Geride Bıraktı

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
XFip8W.png


Yeni bir dönüm noktası: Bir milyonuncu Mazda CX-5, Nisan ayı sonunda montaj hattında büyük etki yarattı. Şirketin popüler kompakt SUV aracı, 2011 yılı sonunda üretime girmesinden sonra 3.5 yıldan daha az bir sürede yeni bir kilometre taşına ulaştı. Araç üreticisinin yalnızca diğer bir modeli olan Mazda3 bu rakamlara ulaşmıştı.

Şubat 2012’de hızlı büyüyen küresel segmente tanıtılan Mazda'nın ilk ve tek kompakt crossoveri, aynı zamanda SKYACTIV Teknolojisinin tüm serisine ve KODO-Hareketin Ruhu tasarımına sahip ilk üretim modeliydi. Bu nedenle CX-5, araç üreticisinin başarıya giden yola çıkmasına yardımcı olan yeni bir çağ başlattı. Model o zamandan bu yana, prestijli Japonya 2012-2013 Yılın Otomobili ödülünün yanı sıra sayısız en iyi SUV ve crossover ödülü dahil olmak üzere 60'tan fazla ödül* kazandı. 2012 ve 2013 yıllarında Japonya’da en çok satan SUV oldu ve Almanya** dahil bazı Avrupa piyasalarında Mazda’nın en popüler modeli haline geldi.

CX-5 program müdürü Masashi Otsuka şu sözleri kaydetti: "CX-5'in yalnızca üç yıl beş ay içinde 1 milyon adede ulaştığını görmekten çok memnunum. CX-5'i onaylayan ve destekleyen herkese minnettarlığımı sunuyorum. Aktif yaşam tarzına sahip kişilerin popüler tercihi olmaya devam etmesi ve daha fazla müşteriye hitap etmesi için gelecekte bu modeli sürekli olarak geliştirmeye kendimizi adamış bulunuyoruz."

* Nisan 2015 itibariyle Mazda verilerine dayanmaktadır.

** Japonya satışları için kaynak: Mazda verileri; Almanya satışları için kaynak: www.kba.de (Almanya Federal Motorlu Taşıt Merci)
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,828
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
"Mazda çok satmıyor"

"Mazda tutulmuyor"

Gibi klişe ve gerçekten uzak cümle kuranlara güzel bir haber... Bu tarz bir aracın satış ve aldığı ödül rakamları ortada...

Sadece; üçüncü dünya ülkelerinin saçma sapan sistemi önünde eğilmiyorlar... İyi de yapıyorlar...
 

yakup

Aktif
Mesajlar
2,245
Konum
Erzincan
Araç Markası
2009 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Exclusive
24 milyonuncuyu ben alacağım, tebrikler Mazda ;D
 

selmazda

Katılımcı
Mesajlar
512
Konum
İstanbul
Bir CX-5 sahibi olarak gurur duydum. Bu modelin uzun soluklu olacağını gösteriyor.

Fuarda bir arkadaşıma da önerdim inşallah alır :)

İlerde SUV araç almak isteyen bir çok kimsenin ilk düşüneceği araç olacağına inanıyorum ama fiyatların iyi olması lazım. CX-5 1.6 olarak gelebilirse veya 2.0 motorun vergisi düşerse bu araç peynir ekmek gibi satar.
 

Üst Alt