Mazda Cenevre’de iki Avrupa Lansmanı Yapacak

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
eKL6DS.jpg


86. Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’na geri sayım başladı. Mazda ise bu fuarda iki Avrupa prömiyeriyle yer alacak: Ödüllü Mazda RX-VISION konsepti ile SKYACTIV-D 1.5 temiz dizel motora sahip eğlenceli ve düşük emisyonlu Mazda3.

RX-VISION konsepti, Mazda’nın ünlü rotary spor otomobilleri mirasına yeni ve muhteşem bir şekil veriyor. Firmanın türünün tek örneği RX markalı üretim modelleri yelpazesinde yer alan RX-VISION modeli, rotary motor ile pazarda oluşturulan Mazda rekabetçi ruhunun dikkat çeken bir sembolü. Proje aynı zamanda yüksek performansı simgeleyen eşsiz KODO – Hareketin Ruhu görünüşünü oluşturan ve Fransa’daki son Uluslararası Otomobil Festivali’nde “Yılın En Güzel Otomobil Konsepti” ödülünü kazanan tasarımcılar için verimli bir temel oluşturuyor.

Gücünü SKYACTIV-D 1.5’ten alan Mazda3 ise, Avrupa’da Mazda’nın en çok satan modeli’nin* ödüllü kompakt ve en iyi yakıt verimliliğine sahip versiyonuna yeni bir boyut kazandırıyor. Bu hafif güç kaynağının son versiyonu, hızlanmada sağladığı daha hızlı ve daha lineer bir motor tepkisiyle eğlenceyi ve konforu artırırken, daha sorunsuz ve sessiz bir motor için de tüm pistonlara yerleştirilmiş yeni dinamik amortisörlere sahip. 2014 yılında Cenevre’de tanıtılan SKYACTIV-D 1.5, şu ana kadar Mazda2 ve Mazda CX-3’te kullanılmaktaydı.

Cenevre’de sergilenecek diğer bir otomobil ise, dördüncü çeyrekte Avrupa satışlarını neredeyse dörde katlayarak piyasaya güçlü bir giriş yapan yeni Mazda MX-5. Efsanevi otomobilin dördüncü nesli, 2015-16 Japonya Yılın Otomobili, Auto, Motor & Sport’un 2016’nın en iyi ithal üstü açılabilir otomobili ve What Car? dergisinin en iyi üstü açılabilir otomobil ödülü (ayrıca en iyi 25.000 avro altı otomobil ödülü) de dahil şu ana kadar 15 ödül aldı. Ayrıca geçen yaz bayilere ulaşmasından itibaren çarpıcı bir başlangıç yapan CX-3 ile Mazda2, Mazda6 ve Mazda CX-5 gibi mevcut neslin son temsilcileri de fuarda yer alacak.
Mazda, Cenevre Palexpo kongre merkezinin 5. salonundaki 5150 numaralı standda yer alacak. Fuar 1 ve 2 Mart tarihlerinde basına, 3-13 Mart tarihlerinde ise halka açılacak.

* Manuel şanzıman ile yalnızca 3.8l/100km ve 99g/km CO2 emisyonuyla kombine çevrim dizel tüketimi. Yeni yolcu otomobillerinin resmi yakıt tüketimi ve CO2 emisyonları hakkında daha fazla bilgi için lütfen tüm Alman Mazda satış yerleri ve Mazda Motors (Deutschland) GmbH, Hitdorfer Str 73, D-51371 Leverkusen adresinden ücretsiz olarak edinebileceğiniz "Yeni yolcu otomobillerinin yakıt tüketimi, CO2 emisyonu ve elektrik enerjisi tüketimi hakkında kılavuz" (gLeitfaden über den Kraftstoffverbrauch die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagenh) kitapçığını inceleyiniz.
 

emekli

Katılımcı
Mesajlar
411
Konum
Aydın
Araç Markası
Mazda 626 AT 2000
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
sipariş versek ne zaman gelir acep :(
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #9
hdmNbn.jpg


Büyük bir başarı dalgasını 2016’ya taşıyan Mazda’nın Cenevre’de tüm Avrupa model serisinin yanı sıra iki özel vurgusu olacak: Avrupa’da satılan en düşük emisyona sahip Mazda3 ve ödüllü rotary spor otomobil konsepti Mazda RX-VISION.


Saf spor otomobil tarzıyla dolup taşan ve Avrupa tanıtımını Cenevre’de gerçekleştirecek olan RX-VISION konsepti, firmanın keyif veren sürüş makinelerinin son sembolü. Mazda’nın araç dururken bile hareketin ruhunu yakalama hedefindeki KODO tasarım felsefesinin eşsiz bir yorumunu içerisinde barındıran RX-VISION’ın zemini kucaklayan şekli, SKYACTIV-R rotary motorunun kompakt doğası ile mümkün duruma geldi. Paris’te Ocak ayında gerçekleştirilen Uluslararası Otomobil Festivali'nde Yılın En Güzel Konsept Otomobili unvanını alan RX-VISION, Mazda'nın hafif arkadan itişli spor otomobil mükemmelliğinin yanı sıra rotary gücüne olan bağlılığının da bir göstergesi.

Otomobil üreticisi ayrıca muhteşem Mazda3 güç aktarma serisine en tutumlu motoru SKYACTIV-D 1.5’i de ekledi. Tüm SKYACTIV motorlar gibi aşırı sıkıştırma özelliğine sahip 77kW/105PS temiz dizel motor, yalnızca 3.8l/100km ortalama çevrim yakıt tüketimiyle 270Nm maksimum tork sağlarken, 100g/km* altında CO2 emisyonu üretiyor. Şu anda Mazda CX-3 ve Mazda2 ile sunulan SKYACTIV-D 1.5 yeni özelliği ise, pistonlardaki titreşimi emerek dizelin vuruntusunu daha da azaltan “Doğal Ses Yumuşatıcı”. An itibariyle sağdan sürüşlü otomobil piyasalarında mevcut durumda olan bu yeni Mazda3 versiyonu, ilk baharda tüm Avrupa’da satışa çıkacak.

Mazda’nın mevcut nesil serisi ve firmanın standında gösterimde olan (Salon 5’te 5150 numaralı stand) modeller için talep sürekli olarak büyümeye devam ediyor. Geçen yıl ile karşılaştırıldığında Avrupa’daki Ocak satışları %33.5 oranında artarken Mazda, Ocak 2015’te pazar payını %1.4’ten %1.8’e yükseltti ve 2012’nin aynı ayından %0.9 oranında daha yüksek satışlara ulaştı**.

*Manüel şanzıman ile. Yeni yolcu otomobillerinin resmi yakıt tüketimi ve CO2 emisyonları hakkında daha fazla bilgi için lütfen tüm Alman Mazda satış yerleri ve Mazda Motor Europe GmbH, Hitdorfer Str 73, D-51371 Leverkusen adresinden ücretsiz olarak edinebileceğiniz "Yeni yolcu otomobillerinin yakıt tüketimi, CO2 emisyonu ve elektrik enerjisi tüketimi hakkında kılavuz" (”Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen”) kıtapçığını inceleyiniz.

**Kaynak: www.acea.be (Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği), Yeni Binek Otomobil Kayıtları, EU + EFTA
 

civler

Katılımcı
Mesajlar
823
Konum
Samsun
Araç Markası
2000-Mazda 626
Araç Renk ve Tip
Gri Hatcback
Umarım bir gün bize de nasip olur, bu dizeller, 3,8 100 km çok süper.
 

Üst Alt