Mazda Bayileri Yeni Showroom Tasarımına Kavuşuyor

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
lAcwTX.jpg


Mazda’nın SKYACTIV teknolojilerine sahip yeni nesil modelleri dünya çapında övgüye layık bulunurken, şirketin Avrupa bayileri de bu ilgiye ayak uydurabilmek için değişime devam ediyor.
Avrupa çapında 22 ülkede bulunan yaklaşık 1700 bayinin yenilendiği bayi tasarımı projesi kapsamında Mazda Türkiye’de değişim 2016 Ocak ayında başlayacak. Proje ile bayilere samimi ve modern bir ortama sahip çekici, seçkin bir görünüm kazandırılması hedefleniyor.

Değişimin ana hedefi Mazda marka deneyimini geliştirmek ve müşteri beklentilerinin ötesine geçmek. Mazda’nın alışılmışa meydan okuyan iş yaklaşımı yeni kurum kimliği ve mimari tasarımında da görülüyor. Otomobillerin showroom içindeki dizilişleri, yerleşim planları ürünlerin yıldız özelliklerini tüketicinin dikkatine sunmayı kolaylaştırıyor. Yeni Mazda bayi kurumsal kimliği’nde yoğun olarak kullanılan mat siyah malzemeler ve metal unsurlar prestij ve premium marka algısını desteklerken ahşap, kumaş ve seçilen renkler ile ziyaretçi ve çalışanların rahatı ve mutluluğu ön plana çıkarılıyor.

Showroom mimari anlayışında özellikle geleneksel Japon Origami (kağıt katlama), Tsubo-Niwa (avlu bahçe ) ve Kirigami (kağıt kesme) sanatlarına göndermeler bulunuyor. Bu sayede showroom içi ve dışında bir bütünleşme sağlanırken bu birliktelik müşteri ile daha kolay bir iletişim kurulmasını sağlıyor.

Mazda Türkiye, Satış Direktörü Mert Güçlüer, “Mazda büyük bir değişim içerisinde, 2012 yılında SKYACTIV teknolojilerine sahip tamamen yeni CX-5 modelinin satışı ile başlayan, otomotiv mühendisliğinde devrim yaratan ürün gamını efsanevi MX-5 modelinin de satışa sunulması ile tamamladı. Ürünlerimizde de yaptığımız gibi, mükemmel bir müşteri deneyimi sunma stratejimizi bu çalışma ile bayilerimize taşıyoruz. Bu vesile ile bir süreden beri beklemeye aldığımız bayi sayısını artırma programını da yeni kurumsal kimlik uygulamasının başlaması ile yeniden harekete geçireceğiz” dedi.
 

Güven

Katılımcı
Mesajlar
609
Konum
İstanbul
Araç Markası
2020 - Toyota Corolla
Araç Renk ve Tip
Gri - Sedan
Güzel hareketler ama genelde bunun sonucu zam olarak döner :)
 

PAN

Katılımcı
Mesajlar
199
Konum
istanbul
Araç Markası
Mazda 3 sedan 2015
Araç Renk ve Tip
Power Sense Kırmız
Güzel olmuş gerçekten showroomlar çok eski tasarımdı. Dünyanın en güzel arabalarını satıyorsun. Ona uyum sağlanması gerekliydi. Gerçekten kodo bir tasarım yapsa süper olurdu.

Bunlar önemli şeyler kapıdan girişte kalite ve estetik hissini vermeden araba satamıyorsunuz.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,833
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Origami denilince Cem Yılmaz geliyor aklıma... :)

Neyse hayırlı olsun diyelim. Görsellik olarak da farklı olmak gerekiyor...
 

yakup

Aktif
Mesajlar
2,245
Konum
Erzincan
Araç Markası
2009 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Exclusive
Her ne kadar showroom göremesemde güzel olmuş
 

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
Mazda bayisi mi? Değişim mi? Oda ne? :) 81 il olmasada bi 65-70 ilde bayi açsınlar önce sonra soranlara adres gösterebilelim :)
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Güzel bir hareket olmuş bayilerin tasarımı çok çekici değildi.
 

Üst Alt