Mazda, Arka Lambalar İçin Hareketli Kanat Tasarımına Patent Aldı

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Mazda, kullanılmazken arka farların girintisine saklanan yeni bir hareketli arka kanadın patentini aldı. Hareketli aerodinamik parçalar yeni bir şey değil, buna karşın Japon üreticinin fikri kanadı sadece yukarı kaldırmaktan ziyade önce geriye, sonra yukarıya kaldırmak.

imageproxy-1-768x432.jpg


Mazda, bu patentleri araçlarına arka tarafındaki türbülansı azaltmak ve kanat kullanılmadığında kanadı saklayarak aracın estetiğine katkıda bulunmak amacıyla koymak istiyor. Bu kanat aracın arka kısmının genişliği kadar uzun olabilir ve uçları arka farları kapatabilir. Uçlardaki ince kısımlar farların görünmesine de engel olmuyor.

Elektrikli bir kol kanadın hareketini kontrol ediyor. Mekanizma kanadı yukarıya da kaldırabiliyor. Aparat kanat tam yüksekliğine ulaştığında bile tamamen aracın gövdesinde saklı kalıyor. Tamamen açıldığı durumda kanat aracın uzunluğuu arttırıyor ve atak açısıyla birlikte ek bir yere basma kuvveti sağlıyor.

imageproxy-768x432.jpg


Alınan iki patent, fikrin iki ana özelliği ile ilgili; kanadın arka far girintilerine sokulması ve açılan kanat. Buna karşın iki patent birlikte çalıştığı için patentlerin de ortak birçok noktası mevcut.

Yeni patentler tarz bir performans otomobili için çok uygun. Mazda da bu fikri araçlarına uygulamak için farklı yöntemler deniyor gibi görünüyor. Bu patent resimlerinde gördüğümüz teknolojileri Mazda RX-Vision konseptinde görebiliyoruz. Otomobilin de arka farlarının önünden kanat benzeri bir yapı geçiyor. Bu parçanın açılıp yükselmesini ve ufak hareketlerle aerodinemik kazanç sağlamasını düşünmek zor değil.

Bu açılır arka kanadı yakında görebiliriz çünkü Mazda RX-Vision konseptinin üzerinde çalışılmış bir versiyonunu 25 Ekim’de Tokyo Otomobil Fuarı’na getirecek. Söylentiler bu harika kanadı yakında showroomlarda bile görebileceğimizi söylüyor.

imageproxy-2-768x432.jpg
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,828
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Anladığım kadarıyla; Yüksek hızlarda, bu kanat sayesinde aracın arkasını daha stabil şekilde yere basılması mantığına dayanıyor. :naslyany: Güzel uygulama...
 

Üst Alt