Mazda 5 Üretimden Çekiliyor

yakup

Aktif
Mesajlar
2,245
Konum
Erzincan
Araç Markası
2009 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Exclusive
QZaobo.jpg


Mazda'nın MPV segmentindeki temsilcisi olan Mazda 5 modelinin, crossover ve SUV modellere artan ilgiden dolayı üretimden çekileceği öğrenildi. Mazda 5'in üretimden çekilmesi ile ilgili resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen bu modelin geliştirilmeyip yeni modelinin çıkarılmaması bu duyumları doğruluyor.

Autocar dergisinin şirket içinden resmî olmayan kaynaklara dayandırdığı haberine göre; Mazda’nın MPV segmentindeki temsilcisi olan “5” modeli üretim bandından çekiliyor ve güncel modelin halefi konumunda bir otomobil söz konusu değil.

MPV müşterilerinin yavaş yavaş 7 ve 5 koltuklu crossover ve SUV modellere kayması da Mazda’nın bu kararında etkili olmuş gibi görünüyor. Standart MPV’lere olan talebin günden güne eridiğini farkeden Renault da yeni Espace modelini crossover çizgileri ile harmanlayarak MPV severlerin aklını çelmeye çalışacak. Renault’un peşinden diğer Avrupalı üreticilerin de bu yola girmesi kaçınılmaz görünüyor.

Fakat Mazda bunun yerine üretimi sonlandırmayı tercih ederek daha garanti bir çözüm yolunu tercih etmiş.

Mazda 5'in üretiminin ne zaman sona ereceği belli olmazken şirket tarafından bu model için halihazırda yeni siparişlere açık durumda.
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Vay be güle güle Mazda 5 :). Talep yoksa sonlanacak yapacak bir şey yok.
 

mesut taşdemir

Katılımcı
Mesajlar
335
Konum
Denizli
Kasparov u işe aldı galiba Mazda adamlar hamle üstüne hamle detaylı iş yapıyor sürekli. Bu modelin kendine has üretim detaylarından kaynaklanan yükü yok ederek diğer modellerin üretim sürecini hızlandırıcaklar.
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Aslında bu aracın skyactive ı çok harika olurdu, hayal ettim de bu model yerini Tr de SUV a bıraktı, demek global pazarda da bu durum böyle ki üretimi bitiriyor.
 

aytacesen

Katılımcı
Mesajlar
350
Konum
Gaziantep
Oldum olası bu segmentteki araçların ne kasasını ne de amacını anlamış değildim.Bu segmentte çok fazla alıcı olduğunu da düşünmüyorum.En doğrusnu yapmış:)
 

Üst Alt