Mazda 323 BJ (1999-03) 1.5 Motor Yağı Seçimi

burhan_100

Sessiz
Mesajlar
10
Konum
Kayseri
Selam arkadaşlar 1.5 99 model 323 ün en kaliteli motor yaği hangisidir ? Km 122 binde yag yakma eksiltme fln yok performans ve calisma bakimindan en uygun olani koymak istiyorum ...yardimci olursaniz sevinirim
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Valla bu konu çok su kaldıran bir konu, herkesin gönlünü kaptırdığı bir marka vardır, ve öneriler çok çeşitlilik gösterebilir. Aynı tip ve değerlerdeki x ve y markalarından kimisine göre x en iyisi iken, kimisine göre y en iyisidir. Mesele sadece kullanıcının aldığı performans yada duyduğu güven değildir. Örn; Castrol benim için her zaman ilk üç markadan biri iken [member=66]Adem Usta[/member] nın 'motor içinde karartma yapıyor' demesi, bir anda kafamdaki sıralamayı değiştiriverdi. Ha buradan Castrol un kötü olduğu anlamı da kesinlikle çıkartılmamalı ki dünya üzerinde en güçlü ve kaliteli firmalardan biri olduğunu kimse inkar edemez. Demek istediğim şu ki, kullanıcı odaklı düşünmenin yanında bir de usta odaklı düşünüp ona göre karar vermelisin. Yoksa bir sürü güven verici ve tüketicilerin vazgeçemediği markalar var bolca. Örn; Dexelia, Addinol, Castrol, Bp, Shell,... uzar gider.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,832
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Bu konuda 45-50 yıllık yağcı ustanın tavsiyesini iletmekten başka yapabileceğim yok... Türkiye'ye şu anda ithal olarak giren yağların içinde en iyisi Lukoil demişti.

Butik markaları saymazsak bana mantıklı geliyor.
 

kadir

Kıdemli Üye
Mesajlar
12,654
Konum
İstanbul
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Evet abi yag satan biri ile tanismistim castrol istemistim lukoil daha iyi markaya takilma demisti bende icimden kar marji yuksek elinde kaldi falan diye on yargi ile almadim castrol ama cogu kisi castrolu onermiyor motor icinde balcik yapiyor diyenler var yag kapagini acip iceri dogru baktigimda harbiden balcik gibi ama olmasi gereken ney bunuda bilmiyorum ama mobili cok oneriyorlar ama soyle bi uyari yapanlar oldu sifir motorda kullan baska yaglar kullanilmis motorda sikinti cikarir diyen oldu.
 

burhan_100

Sessiz
Mesajlar
10
Konum
Kayseri
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #7
Arkadaslar tsk ederim yag mobil 10w40 yag koydurdum yag koymadan once motor ici temizleme katkisi ile eski yaga bosalttilar 10 dk rolantide calisti ve eski yagi ve yag filtresini degistirdik sanayide cogu usta mobil tavsiye ediyor castrol daha pahali ama mobil onerdiler...
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Güle güle kullanın, aralarında dağlar kadar fark yok ama Mobil in kalitesini söyleyen çok.
 

Üst Alt