Mazda 3 Pedal Commander

Gökhan20

Sessiz
Mesajlar
36
Konum
Denizli
Araç Markası
2010 Mazda3 İmpressive
Araç Renk ve Tip
Kristal Beyaz -Sedan
Merhaba arkadaşlar,
2010 mazda 3 1,6 aracım var. Geçenlerde bir abimizle karşılaştım. Kendisinin 2011 chevrolet cruze 1,6 LPGli aracı var, daha önce kullanmıştım ve çok hantal gelmişti. Dün yine karşılaştık arabasına pedal commenderi taktırmış, kullanıp test etmemi istedi. Arabayı kullandığımda arabanın performansında ciddi derecede arttığını hissettim. kendi arabama da bu uygulamayı yaptırmayı düşünüyorum, bu konu hakkında tecrübesi olan arkadaşların, abilerimizin yardımlarını bekliyorum. ilginiz için teşekkür ederim..
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,834
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Çok cahil kalmışım. :) İlk defa duyuyorum. Gelişmeleri merakla bekliyorum. :)
 

hagakure

Aktif
Mesajlar
5,637
Konum
İstanbul / Kadıköy
Araç Markası
2004 Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Şampanya-Sedan
Anlıyabildiğim kadarı ile Gaz tepkime süresini azaltıyor iyi güzel de yorumlara bakılırsa araca sanki turbo takılmış gibi bir hissiyattan bahsediliyor..bilemedim..
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Abi anladığım kadarıyla üreticilerin emisyon kaygılarından dolayı yumuşattığı gaz tepkisini ortadan kaldırıyor. Bir artış olacağı kesin ama performans artışı değil aracın gaz tepkisi artıyor. Performans artışı dediğimiz zaman motor gücünün artması gerekir diye düşünüyorum. Gaz tepkilerinin ani olması tabiki herkesin isteyeceği bir şey biraz fiyatlarına göz gezdirdim bence değmez.
Tabi benim böyle bir kaygım yok boğaz kelebeği ile aramda elektronik bir bağ yok forever gaz teli diyorum :D
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Ben daha önce araştırmış biri olarak bilgilerimi paylaşayım. Gaz tepkime süresi dışında bir değişiklik yapmıyor. Yakıtı azalttığı da yok. Ayrıca direk aracın gaz pedalı altındaki soket sökülüp bu alete takılıyor yani gaz pedalı soketine takılarak by pass yapıyor . Konuyu daha detaylı araştırırsanız daha sonrasından çok fazla problem yaşayan arkadaşlar var. Beyin arızası, aks problemleri vs. Pedal commander yakıtta ekonomi yaptırmaz maalesef. Yakıt basınç sensörü aldatılarak araç beynine olmayan değer gönderilir ve araç sanki az yakıt yolluyor gibi algılayıp yakıt oranını arttırır.Yakıt miktarına göre de havayı ayarlar.Emniyetli ve yumuşak hızlanma eğrisi bozulur, daha dik ve agresif bir eğri ortaya çıkar.Yani yakıt ekonomisi maalesef mümkün değildir.
 

Gökhan20

Sessiz
Mesajlar
36
Konum
Denizli
Araç Markası
2010 Mazda3 İmpressive
Araç Renk ve Tip
Kristal Beyaz -Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #7
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, 2-3 saniyelik tepkime için sonuçları beyin ve aks sorunlarına yol açacaksa en iyisi orijinal haliyle kullanmak galiba.
 

Üst Alt