Mazda 3 BM Skyactiv Yanık Kokusu

avahmet

Katılımcı
Mesajlar
191
Konum
Denizli/Çal
Araç Markası
2018-Mazda3 Power Sens
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Sedan
Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar. Bayadır foruma uğrayamadım. Hem dedim bi slm vereyim hem de bugün ki olayımı sizlerle paylaşayım dedim. Bugün benim mazda ile (mazda 3 2014 skyactiv power sense a/t) denizli merkezde bulunan teleferiklerin olduğu yere gittik. Araçta sadece nişanlım ben vardım. Teleferiklerin olduğu yere giden yol oldukça dik ve pazar olması sebebiyle baya kalabalık bi trafik vardı. Dolayısıyla dur kalk yaparak ve yavaş bir şekilde 15 dk kadar ilerledik. Sona doğru gelip aracı otoparka koyduğumda hafif bir yanık kokusu geldi. Bu neyden kaynaklanabilir? Önümde audi a3 tfsi vardı. Onun motor isyan etti sanırım duman çıkmaya başlad:).
 

immmir

Aktif
Mesajlar
1,221
Konum
Ankara
Araç Markası
2012 Mazda 3 Touring D
Araç Renk ve Tip
Kristal Beyaz-Sedan
S.A
Bu koku debriyaj balatasının sürekli devrede kalması ve sürtünmesi kaynaklıdır. Eğer bir sıkıntı olsa, balata sıyırsa bitse araba bağırır gitmez. Kavramaz, ama daha dikkatli kullanmak lazım tabiiki, yarım debriyaj her zaman sıkınıtılıdır. Ama mecbur olunca da bu durumda da yapılacak bir şey yok.
 

suleyman

Aktif
Mesajlar
2,173
Konum
Manisa
Araç Markası
MAZDA 6 GG AT 2.0 HB
Araç Renk ve Tip
Titanyum gri
bence fren balataları kokusu biraz fazla fren yapmışsınızdır trafikden dolayı ,
zaten otomatik araçda daha fazla fren yapılıyor birde trafik yoğunluğu
bir süre sonra koku yoksa bence kafanıza takmayın :)
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,830
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Hah şöyle arada bir selam ver yahu... :D :D

Hiç bir sorun sıkıntı yok önce onu belirterek satırlarıma başlarkene; bu kokunun olması gayet normal diyorum... :p Sebebine gelince de; araç yeni ve hiç bu kadar zorlu koşulla karşılaşmadı, haliyle hiç bu kadar ısınmadığı için oluşması muhtemel kokular bu zorlama neticesinde oluştu... İkinci bir ihtimal de; o rampada bu kadar zorlanan bir sistem hayli hayli koku verecektir...

Çok dik rampalarda eğer yavaş trafik varsa aracı manuel moda alarak zorlamadan 1.viteste ilerlemek mantıklı, ayrıca çok dik inişlerde de kesinlikle manuele alarak motor freni ile iniş yapmak en güzeli.

Satırlarıma burada son verirkene; guzularımız bizim için değerli, onları üzmeyelim ki; bizleri üzmesinler diyorum...

:D :D
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Isınan parçaların üzerinde yağ kalıntısı varsa ya da oluşmuşsa ondan yapmıştır kokuyu.
 

avahmet

Katılımcı
Mesajlar
191
Konum
Denizli/Çal
Araç Markası
2018-Mazda3 Power Sens
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #6
Değerli cevaplarınız için hepinize teşekkürler. Ben de fren balatalarından geldiğini düşündüm. @domestos veli abimin dedigi gibi araci Manuele alarak ilerlemistim zaten. Çünkü hem sıkışık trafik hem dik yokuş. Ama guzu ile gurur duydum şöyle ki öndeki araç audi a3 tfsi di. Muhtemelen 2013 veya 2014 modeldi. Ön kaputtan dumanlar cikmaya başladı .muhtemelen motor isyan etti:) ama dediğiniz gibi sanzuman veya frenlerin aşırı isinmasindam kaynaklanmis olabilir. Zaten motor ariza lambası veya herhangi bi uyari vermedi
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Üst Alt