Mazda 3 BL (2009-13) Otomatik Şanzıman Hakkında Önyargılarım Var !

fikrican

Sessiz
Mesajlar
2
Araç Markası
Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Beyaz
1.6 dizel çok fazla piyasada olmadigi için kriterlerime gore araç bulamadım henüz bu nedenle 2012-2013 1.6 benzinli impressive yada mirai de bakıyorum. Cevremde Bir araç buldum araç 1.6 benzinli mirai beyaz sedan ancak araç OTOMATİK :( şanzıman olarak tam otomatik şanzıman olduğu için performansı baltalar ve yakit tüketimini de artırır bu şanzıman. İnternetten bira araştırma yaptım da 1.6 benzinli otomatikler 180'i geçmiyor. Uzun yolda bu durum beni rahatsız eder kendimi biliyorum.
Bu durumun aksi yönde açıklama yapıp da beni sevindirecek bir kullanıcı var mı acaba forumda ?
İyi forumlar...
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,828
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
İnsanların bakış açısını değiştirmek öncelikle kendi ellerinde ve ihtiyaçlara göre bu bakış açıları şekillenmekte. Konuya gelecek olursak; Konya da trafik yoğunluğu nedir ne değildir çok fikrim yok, yıllar öncesinden ziyaretimde otomatik vitese ihtiyaç duyacak kadar yoğun şehir içi trafiği yoktu, şimdi nasıldır bilemem.

Genel olarak; şehir içi trafikleri toplumun refah seviyesi ile birlikte yoğun olmaya başlayınca otomatik vites de elzem olmaya başladı. Ben de en az senin kadar otomatik şanzımana mesafeli duruyordum, hatta sahibi olmam gibi büyük konuşmalar yapıyordum. Taa ki; eşim manuel 626 aracıma resmen eziyet etmeye başlayınca, hem model yükselteyim hem de otomatik deneyeyim diyerek Mazda 3 otomatik aldım ki, bütün ön yargılarımla birlikte kafamdaki her şey değişti.

Şimdi diyorum ki; ben çok elzem bir durum olmadıktan sonra manuel şanzımanlı araç almam, kullanmam. Resmen eziyet çekmişiz bunca yıldır, iki yıldır rahatlığın dibine vurmuşum resmen. :)

İşin şakası bir yana; toparlayacak olursam konuyu; bu tamamen senin ihtiyaçların ile ilgili bir tercih olur. Ama yok ben illaki manuel vitesin atraksiyonlarını yaşamak istiyorum diyorsan da, saygı duyarım.

180'ni geçmemesi doğrudur, şanzımanın sağlığı ve sürücünün konforu ile güvenliği için çekik gözlü gardaşlarımız böyle bir limitör geçtirmiş guzulara... :) Fakat; bu limiti geçtiğini söyleyen üyelerimiz de yok değil. Genel anlamda düşünülecek olursa da; sürat felakettir düsturundan yola çıkıp bu limitin makul ve mantıklı yerlerde olduğunu söyleyebiliriz.

Bu başlık altında diğer üyelerimiz de tecrübe ve görüşlerini mutlaka yazacaklardır ama ben son olarak, Otomatik Candır diyerek satırlarıma son veriyorum... :)

Mirai'lerin fiyatları çok yükseldi, 52-54 bin lira bandında bulabilirsen kararında olur ama çok temiz impressive ler de aşağı kalmadı, temizleri için 50 binler istenilmekte.

Hakkında hayırlısı. :)
 

kadir

Kıdemli Üye
Mesajlar
12,654
Konum
İstanbul
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Emin olmamakla birlikde bu limitor
Cx-9
A180
C180 dede var ve yine 185-190km
Bu iptal ettirilebilir diye dusunuyorum
Sorunsuluk konusunda sorunsuz yada ben sorunlusuna denk gelmedim.

GT-I8552 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Benzliye niyetlendiysen eğer Mirai harika bir karar olur hele de istediğin gibi bir araç bulmuşsan. 180 düşük bir hız değildir C segment br aile aracı için, son hızı sorgulamaktansa aracın ivmelenmesini sorgulamak gerekir bence, son hız benim için çok önemlidir kendimi riske atıp son limitlerde araba kullanacağım demeni de tavsiye etmiyorum, ama hız merakınız varsa Mazda bu merakımızı gidermemiz için C segment aile araçlarına eziyet etmek yerine bize MPS ve Rx-8 seçeneğini sunmuş. Otomatik vites son derece sorunsuzdur ve seni uzmeyecegi garanti, yakıt handikapının da üstesinden Lpg sayesinde geleceksin
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Mazda 3 Otomatik daha çok aileye hitap ediyor yaşın 26 sanırım performans anlamında sana yetmeyebilir. Hatchback manuel sana daha iyi gider. Otomatik şanzımanlar sorunsuzdur.
 

sinyor

Katılımcı
Mesajlar
145
Konum
Isparta - Gülkent
Araç Markası
Mazda 3-2005 AT
Araç Renk ve Tip
Kırmızı - Sedan
Daha önce honda civic 2008 otomatiği de denemiş biri olarak mazda3 otomatiğin honddan çok bi farkı yok...vites geçişleri çok az hissedilir. Sorunsuzluk olarak olarak ise japonların iyi olduğu hep söylenir..honda toyota mazda bu üçünden birini düşünürken mazda aldım geçtim...bayramda biraderin hondayı tekrar kullanacam karşılaştırma yaparım yine inş..
Performansa gelince ben 178 i gördüm kavşakta polis görünce ayağımı gazdan çektim...:) bence 180 makul fazlası zarar..
 

MutluTEKİR

Aktif
Mesajlar
4,586
Konum
Karabük
Araç Markası
2010 Mazda3 125000km
Araç Renk ve Tip
Granit Gri - Sedan
Bu hız tutkunlarını anlamıyorum Allah aşkın 180 ile gidilecek yol var da biz mi gitmiyoruz? Otobanın bile kalitesi ortada. 180-220 basmak isteyen gelsin Almanyanın autobahnlarına, hız sınırı yok, kaymak gibi. 200 ile giderken bizim otobanlardaki 90 ile gider gibi hissettiriyor. Bizim otobanda 130-140 a çıksan zıplamaktan midendekiler ağzına gelir. Aracın son hızı yerine Türkiyedeki yollara bir bakın ondan sonra aracın son hızını sorgulayın.

Otomatik şanzıman da vites geçişini hissettirmez, yağını zamanında değiştirin hiç bir sıkıntısı olmaz. İlk 0-60 km en atik araç sizsinizdir, ondan sonra biraz hantal kalır ama 1.2 tsi lar ile beraber götürür.
 

Kruvazör

Katılımcı
Mesajlar
131
Konum
Uşak
Araç Markası
2010 Mazda3 İmpressive
Araç Renk ve Tip
Siyah Sedan
Yıllarca manuel kullanan biri olarak neden daha önce otomatik kullanmadım diye düşündüm. Belkide korkudan zira çok çabuk bozulurlar, tamiri zordur, parçası zor bulunur vs..... önyargılar beni bunca zaman engellemiş.
 

Koreu

Katılımcı
Mesajlar
436
Konum
Kütahya
Araç Markası
2012 Mazda 3 İmpressiv
Araç Renk ve Tip
Beyaz - HB
otomatik vitesi herkese tavsiye ediyorum, tüm teknolojiler biz tüketicilerin rahatlığı için, özellikle hız sabitleme-adaptif olursa daha iyi- RVM, impressive ile tanıştığım koltuk ısıtma daha ne diyeyim....Mazda Ya teşekkürler üst sınıfta bile hala zor bulunan teknolojileri kullandığımız araçlarda sunduğu için....konu otomatik vitesi ama dayanamadım
 

Üst Alt