Mazda 2020 Yılına Kadar Global Üretimi Bölmeyi Planlıyor

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
dVhOp0.jpg


Böl ve Yönet: Mazda Japonyadaki üretim yükünü hafifletmek için Tayland ve Meksikadaki iki fabrikasına üretimin yarısını kaydırmayı planlıyor.

Mazda 2020 yılına kadar üretimin yarısını Japonyadaki 2 fabrikasında, geri kalan yarısını ise Tayland ve Meksikadaki fabrikasında yapmayı planlıyor. Mevcut durumda 2014 yılı için gerçekleşen toplam üretim adedi 1.328.246 adetti.

2014 yılında 394,100 adete yakın binek ve ticari araç Meksika ve Tayland fabrikalarında, 934.000 adete yakın binek ve ticari araç ise Japonyadaki fabrikalarında üretildi.

Mazda’nın bu planı yürürlüğe koymasındaki amaç ise kaynakların daha verimli kullanılması ve global alanda daha iyi hedeflere ulaşabilmekti. Şu anda üretimi gerçekleştiren Hiroshima ve Hofu fabrikaları, Taylandda AAT (AutoAlliance Thailand) ve Meksikada ise 2014 Ocak ayında açılan Mazda de Mexico Vehicle Operation (MMVO) var. Mazda 2’nin üretimi Japonya ve Taylandda, Mazda 3’ün üretimi ise Japonya ve Meksikadaki fabrikalarda gerçekleşiyor. Mazda yetkilileri bu şekilde üretim taleplerinin daha rahat çözüme kavuşturulduğunu söylüyorlar.

Japonya dışında herhangi yeni bir SUV üretiminin olmayacağını, buna rağmen gelecek nesil CX9’ların en büyük pazarları olan Kuzey Amerika kıtası için Hiroshima fabrikasında üretileceğini açıkladılar. Ayrıca SUV modellerinin hepsinin Hiroshima fabrikasında üretileceğini ve bunun değişmeyeceği açıklandı.

Şu anda Hiroshima fabrikasında Mazda 6, Premacy, MPV, CX-3, CX-9 and MX-5/Fiat 124 Spider üretiliyor. Ek bir detay olarak 2014 yılında 312,453 adet CX-5 üretilmiş ve bunun 282.000 tanesi yurtdışı ihracat olarak etiketlenmiş.

AutoAlliance Thailand fabrikasında ise Mazda’nın BT-50 hafif ticari aracı ve yeni Mazda 2 üretiliyor. Yeni Meksika fabrikasında ise şu anda Amerika kıtası için Mazda 3 üretiliyor ayrıca yakın zamanda Avrupa içinde Mazda 3 üretmeye başlanması hedefleniyor.

Mazda Garaj Haber Servisi
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,828
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Gelecek için planlar olumlu... Umarım kalite ve sorunsuzluk ilkelerinde değişme olmaz.

Haber için teşekkürler Kerim... :)
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Diğer fabrikalarda üretilmesi kalitesinden ödün vereceği anlamına gelmez bence hele de bu marka Mazda ise hiç ödün vereceğini sanmam. SUV modellerin tamamı Hiroşima da üretilecekmiş
 

yakup

Aktif
Mesajlar
2,245
Konum
Erzincan
Araç Markası
2009 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Exclusive
Kaliteden ödün vermez hele hele japon ise hiç vermez. Herhalde artık "Made in japan" olanlar daha bir gözde olur :)
 

Üst Alt