Mazda, 2017 CX-3 ve 2 Serisi’ni En Yeni “Teknolojik Silahı” İle Donatacak

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
mazda25-1000x562.jpg


Mazda, ilk olarak yeni 3 serisi ve 6 serisi ile birlikte ortaya çıkardığı teknolojisini yenilenen CX-3 ve ailenin en küçük üyesi 2 serisine de getirmeye hazırlanıyor.

Mazda ilk olarak 3 ve 6 serisi ile birlikte tanıtımını yaptığı G Vektör teknolojisini, Kodo tasarımı ile birlikte yeniden tasarlanan markanın en küçük temsilcisi 2 serisi ve SUV modeli CX-3′ de entegre etmeye hazırlanıyor. Mazda’nın karakteristik tasarım dili Kodo ile birlikte bambaşka bir görünüme kavuşan yeni iki serisinde markanın adaptif LED teknolojisi yer alıyor. Mazda 2 serisinin sis far takımında da LED teknolojisine yer vermekten kaçınmamış. Mazda SUV modeli CX-3’te küçük dokunuşlar daha dinamik bir görünüm kazandırmayı amaçlamış gibi gözüküyor. Ailenin en büyüğü CX-9 ile birlikte tanıtılan mekanik makine grisi seçeneği ile satışa sunulacak.

mazdainterior2.jpg


Modellerin kapılarını açıp içeri girdiğimizde ise Mazda’nın teknolojik ve bir o kadar da şık kokpiti ile karşılaşıyoruz. İki modelde eski nesillere göre biraz daha ince bir yapıya sahip üç kollu direksiyon simidi yer alıyor. Kokpit kısmının en büyük yenilerin birisi de renklenen head-up display. Yenilenen tasarımı ve renklenen göstergeleri ile head-up display’in içerideki premium dizayna büyük katkı sağladığı söylemeden geçmeyelim. Her iki modelde kendilerine özgü donanım seçenekleri ile kullanıcıların karşısına çıkacak. 2 serisinde yer alan Grand Luxe donanım seçeneği ile içeriye eklenen turuncu çizgiler CX-3’te özel deri döşeme olarak farklılık gösteriyor.

Gelelim motor seçeneklerine. Mazda, 2 serisinde 1.3 litre hacminde 93 beygir güç 123 nm tork üreten SkyActiv-G benzinli motor ile birlikte 105 beygir güç 250 nm tork üreten 1.5 turbo dizel üniteye yer verecek. CX-3 kanadında ise 105 beygir güç 250 nm tork üreten 1.5 litre‘lik ünite yerini koruyacak. Modellere ortak olan sunulan özellikler arasında otomatik ve manuel şanzıman seçenekleri de yer alıyor.

Mazda’nın en yeni teknolojisi G-VECTORING CONTROL

Mazda’nın tamamen daha kaliteli bir sürüş deneyimi sunmak adına geliştirdiği GVC sistemini ekstra bir yol tutuş sistemi olarak nitelendirede biliriz. Farklı hızlarda girilen virajlarda otomobillerin kafadan kayma ve savurma tehlikesini minimuma indiren bu sistem aynı zamanda dünyanın ilkleri arasında yerini alıyor. Motor ile birlikte şaşi uyumluluğunu sağlayan GVC çok daha üst düzey bir sürüş deneyimi vadediyor. GVC teknolojinin ilk olarak 2017 model Mazda 6 ile birlikte piyasaya çıkması bekleniyor.

 

dülgeroğlu

Katılımcı
Mesajlar
830
Konum
Çanakkale
Araç Markası
1998 Mazda 626
Araç Renk ve Tip
Mavi - Hatchback
2'yi uygun fiyatlarla Türkiyeye getirmeleri gerekiyor aslında da; premium markaya yakıştıramıyorlar heralde..
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,832
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
2 nin ülkemizde satış adedi iki elin parmaklarını geçmez.

Neden?

Fiyatı, 3 ten çok uygun olmalı ki, tercih edilsin. Evin ikinci aracı olarak düşünmek için ise hem uygun fiyatlı gelmeli hem de satmak niyeti olmalı. Bu şartlar olmadığı için Türkiye ye 2 gelmez...
 

civler

Katılımcı
Mesajlar
823
Konum
Samsun
Araç Markası
2000-Mazda 626
Araç Renk ve Tip
Gri Hatcback
Bence de fiyat uygun olursa ancak satabilirler, 3 e yakın bir fiyat olursa daha çok 3 tercih edilir.
 

Murat Yılmaz

Kıdemli Üye
Mesajlar
19,636
Konum
İstanbul
Araç Markası
Xedos 9
2 gelirse clio seviyesinde fiyatı olmalı, kalite farkı çok ama millet kaliteden ödün vererek bildiği ve ucuz olan aracı tercih ediyor... Öbür türlü gelirse sadece kalbur üstü insanların kızlarına oyuncak niyetiyle aldığı model olur...
 

Güven

Katılımcı
Mesajlar
609
Konum
İstanbul
Araç Markası
2020 - Toyota Corolla
Araç Renk ve Tip
Gri - Sedan
Yeni vergi yasasında mazda 3 vergisiz fiyatta 55 bin üstünde kalıp mazda 2 altında kalırsa ciddi fiyat farklı çıkar ve o zaman satabilir bence.
 

Yba

Sessiz
Mesajlar
69
Konum
İstanbul
Araç Markası
Mazda CX-5 (2015)
Yeni vergi sistemi gerçekten bu şekilde uygulanırsa, bazı paketlerin satın alma sonrası montajlanması durumu ortaya çıkar.
Hatta bazı firmalar örneğin şerit takip, kaza önleme istiyorsanız satın alma sonra ekleriz böylece üst vergiden yırtmış olursunuz der. Araç aslında bu özellikler ile gelir ama yazılımsal olarak kapalı halde. Fatura bu özellikler olmayan şekilde kesilir. Aracı teslim almadan siz ek 10.000TL verirsiniz servis bu özellikleri aktif hale getirir.

Bu tip pek çok hile yapılabilir, bu sebep ile çıplak fiyata bağlı bu yeni kanun çok uygulanabilir gelmiyor.
 

MutluTEKİR

Aktif
Mesajlar
4,586
Konum
Karabük
Araç Markası
2010 Mazda3 125000km
Araç Renk ve Tip
Granit Gri - Sedan
Yeni vergi sistemine göre günümüzdeki kurdan hesaplanırsa araçların satış fiyatı 94 bin tl üstündekiler etkileniyor. Mazda'nın dizel otomatik en baz donanım etkilenmeyecekken, geri kalan üst donanımları etkilenecek. Benzinli otomatiğin ful versiyonu da ucu ucuna kurtaracak.
 

Üst Alt