Mazda 2014 Yılı Avrupa Satışlarında Büyük Artış Sağladı

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
YmWSVA.jpg


Japon otomotiv devi Mazda, 2014 yılını Avrupadaki satış rakamlarıyla en hızlı büyüyen araba firmalarından biri olarak kapattı. 2014 yılında birim satışlarındaki artış %19 olmakla birlikte, satış rakamı 175,028 adet ve Avrupadaki Pazar payı ise %1.3 olarak açıklandı. Satışlarında son 3 aylık dönemde ve 1 Aralığa kadar olan süreçde %8.7 artırdı.

Mazda Motor Avrupa’nın Başkan Yardımcısı Martijn ten Brink “ Avrupada üst üste ikinci yıldır yaklaşık %20’lik bir büyüme kaydettik. Sadık mazda müşterilerimizin yanı sıra markamızla yeni tanışan müşterilerimizden yoğun bir talep aldık, tabiki bunda markamızı seçmelerindeki duygusal ve rasyonel bakış açısınında büyük etkisi var. Bir başka deyişle, cömert özellikleri ve yüksek satış değeri düşünüldüğünde, markamız sürüşü keyifli, ekonomik ve rekabetçi fiyata sahip. Mazda’nın bütün yeni modelleri iyi satış rakamları yakaladı. Özellikle 2014 yılındaki Mazda 3 satışlarımızın bu büyümedeki etkisi %82 ve satış adedi olarak neredeyse 50,000 oldu. Mazda CX-5’de Avrupada satışı en yüksek ikinci modelimiz oldu ” dedi.

Bireysel piyasalar düşünüldüğünde ise sırasıyla Portekiz, Polonya ve İspanya %79, %77 ve %71’lik oranlarla bu satış rakamlarının önünü açtı. Mazda iki büyük market olan Almanya ve İngilterede ise etkileyici bir büyüme gerçekleştirdi. Almanya satışları %17’lik bir artışla 52,491 adet, İngiltere’de ise %21’lik bir artışla 37,784 adet olarak gerçekleşti.

Mazda, bünyesine yeni katılan ve kış ayında tanıtımını gerçekleştirdiği Mazda 2 ile başlayan ve yeni diğer 3 modeliyle 2015 yılında da bu büyümenin daha fazla olacağından emin. Bahar ayında yeni CX-3’ün de bu kervana katılmasıyla SUV sınıfında hızlı bir satış büyümesi gerçekleştirip, bunu 4.nesil Mazda Mx-5, yeni CX-5 ve Mazda 6 ile bunu devam ettirmeyi hedefliyor.Bu iki modelinde Şubat ayı içerisinde bayilerde olması bekleniyor.

Kaynak: Mazda Garaj Haber Servisi
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,836
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Bu teknoloji ve tasarım ile sürpriz değil, tebrikler Mazda ya, teşekkürler haber editörümüze ;)
 

yakup

Aktif
Mesajlar
2,245
Konum
Erzincan
Araç Markası
2009 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Exclusive
Mazda'da üst üste sevindirici haberler geliyor, keşke aynı şeyler ülkemizde de olsa ama nerdeee. Paylaşım için teşekkürler Kerim O0
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,898
Konum
Mudanya
İnşallah Skyactive için yaptıkları yatırımın karşılığını fazlasıyla alırlar da yeni teknolojilerle dünyayı şaşırtmaya devam ederler.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,836
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
O kadar başarılı olmuşlar ki, kitaplara konu olarak derslerde okutulur hale gelmiş...

Teşekkürler [member=5]Hakan_Emre[/member]
 

Ekli dosyalar

  • ktp.jpg
    ktp.jpg
    139.6 KB · Görüntüleme: 25

Murat Yılmaz

Kıdemli Üye
Mesajlar
19,636
Konum
İstanbul
Araç Markası
Xedos 9
Bir de ülkemizde sağlam bir atılım yapsalar ne güzel olur. Çocukluğumdaki gibi her yer 0 mazda kaynardı, hiç unutmam Çengelköyde Mazda bayiisi vardı, şimdi eczane olmuş, gider dışarıdan 323f'leri hayran hayran seyrederdim :D Hatta hiç unutmam; bayiide çalışan ablamız bir keresinde içeriye davet etmişti gel yakından bak diye :)
 

Üst Alt