Mazda 2 DE (2007-13) Cam Motoru Değişimi

Attiwolf

Katılımcı
Mesajlar
110
Araç Markası
Mazda 2
Araç Renk ve Tip
Lacivert - HB
Arkadaşlar merhaba, öncelikle maalesef bu değişimi yaparken fotoğraf çekmeyi unuttum fakat çok karışık bir işlem olmadığı için nasıl değiştirildiğini adım adım anlatacağım. Yeni aldığım mazda2'nin cam motoru zayıf olduğu için beni zaman zaman yarı yolda bırakmaktaydı, bu sebeple aliexpress üzerinden yenisini sipariş ettim. Türkiye'de satılan çıkma cam motorlarından daha ucuza geldi. İnternette mazda2'ye ait yerli ve yabancı kaynaklarda pek bir bilgi olmadığı için ben araştırırken zorladım, belki lazım olur diye sizlerle paylaşmak istedim. Umarım başınıza böyle sorunlar gelmez.

Ürün Linki : door power window lift motor for mazda 2 mazda 3 mazda 6 and CX5 (FL =RL) OEM: D651 59 58XB-in Chassis Components from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group


Öncelikle ayna tarafındaki siyah plastik parçayı, elinizle hafif zorlayarak yerinden kolaylıkla çıkartın.
attachment.php

Ardından kapı tutacağının alt kısmında bulunan kumaş parçayı kaldırarak altındaki vidayı ve kapı mandalının arkasında bulunan plastik parçayı yerinden çıkartarak, altında bulunan vidayı tornavida yardımı ile sökünüz.
attachment.php

attachment.php


Bu iki vidayı söktükten sonra trim panelini tutan 6-7 adet plastik parçayı, kapıyı menteşe tarafından hafifçe çekerek sırasıyla sağ alttan başlayarak, sola doğru teker teker yerinden hafifçe çıkartana kadar kuvvet uygulayınız.

Kapı mandalı mekanizmasını, önce kendinize doğru çekip, ardından yassı hale getirerek paneldeki yerinden kurtulmasını sağlayınız. Fakat mandalı paneli tekrar yerine takana kadar kullanmayınız. Zira tellerde yeterli gerilim olmadığı için kapınız kapanıp, açılmayabilir.

Kumanda panelindeki kabloları da tırnaklarına bastırarak yuvasından çıkarttıktan sonra trim panelini tutan hiçbir şey kalmayacaktır.

10'luk anahtar ile cam motorunu tutan 3 adet civatayı, önce hepsini sıra ile gevşettikten sonra sökünüz.
Cam motorunun elektriksel bağlantısını tırnağına bastırarak yerinden sökünüz.

Cam motorunu yerinden çıkartınız. Yalnız dikkatli olun cam motoru yerinden çıktığında cam hareket etmiyor fakat elinizde camı aşağı ya da yukarı hareket ettirebilecek hale geliyorsunuz.

Yeni cam motorunu yerine takıp, 3 adet civatayı sıkınız. Cam motorunun elektrik bağlantısını takınız.

Cam kumanda panelinin soketlerini yerine takarak, cam motorunun düzgün çalışıp çalışmadığını gözlemleyiniz.

Eğer motorunuz düzgün çalışmakta ise, kapı mandalını trim paneline önce yassı olacak şekilde geçirdikten sonra yerine yerleştiriniz.

Trim panelini üstten inecek şekilde kapıya hizalayınız ve plastik parçaları, trim paneline hafifçe baskı uygulayarak tek tek oturtunuz.

Ardından kapı mandalı ve kapı tutacağı içinde bulunan vidaları yerlerine yerleştirip paneli kapıya sabitleyiniz.

Yeni cam motorunuz hayırlı olsun. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Fotoğraflar mazda247.com sitesinden alıntıdır.
 

MutluTEKİR

Aktif
Mesajlar
4,586
Konum
Karabük
Araç Markası
2010 Mazda3 125000km
Araç Renk ve Tip
Granit Gri - Sedan
Hamza tebrikler güzel iş çıkarmışsın ve güzel anlatmışsın püf noktalarını. Bu püf noktaları ilk yapacaklar için çok faydalı.
Mazda 2 nin service manuel kitapçığı varsa eğer oradaki diagramlarla anlatılan yönergelerin üstüne anlattıkların harika fayda sağlayacaktır.
 

Attiwolf

Katılımcı
Mesajlar
110
Araç Markası
Mazda 2
Araç Renk ve Tip
Lacivert - HB
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #7
Hepinize çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince sade bir şekilde anlatmaya çalıştım.

@MutluTEKİR DE kasanın service manuelini bulamadım hocam. DY kasanın manuelini buldum fakat ordaki ile DE kasanınki farklı. DY kasada hoparlöründen sökülmesi istenmiş, DE kasada cam motoru hoparlörü de sökmüştüm ne olur ne olmaz diye fakat, hoparlörün arkasında mekanik aksam gözüme çarpmadı. Fakat aramızda varsa DY kasa kullanıcıları için manueldeki cam motoru değişim sayfasını burada paylaşayım.
3A38P2.jpg

dXajXX.jpg
 

Üst Alt