Lexus RC F GT Modelini Tanıttı

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Lexus, Pikes Peak International Hill Climb yarışında görev alacak RC F GT modelini tanıttı. Japon otomotiv üretici standart modeli duyurduğunda karşısında M4 gibi çok güçlü bir rakip vardı.

RC F ağırlığı yüzünden çok eleştirilen bir model oldu, öyle ki Jeremy Clarkson Top Gear programında otomobili test ederken ağırlığı yüzünden pistte tur süresi yaptırılmasına bile izin vermemişti. Aslında tur süreleri M4 ile yakın olsa da sürüşü çok etileyen ağırlığı birçok otorite tarafından eleştirilen odak noktasıydı.

Bunu duyan Japon mühendisler RC F GT modelinde harika bir iş çıkartmış diyebiliriz. Tamı tamına 363 kg hafifleyen bu GT modeli birçok yeniliği beraberinde getiriyor. Karbonfiber malzeme kullanımıyla sağlanan bu hafiflemede tavandan tutun da yakıt deposu kapağına kadar birçok parça karbonfiber malzemeyle değiştirilmiş. Üstelik camlar da artık polikarbon malzemeden üretilmiş. Böylece aracın kuru ağırlığı 1420 kg olmuş ki standart model için kuru ağırlık 1795 kg idi.

5.0 litrelik V8 motorundan güç alan standart RC F 467 beygir ve 526 Nm tork üretebiliyor. Bu gücü 8 ileri otomatik şanzımanla arka akslarına ileten RC F, 0’dan 100’e 4.4 saniye’de çıkabiliyor. Son hızı ise elektronik olarak 273 km/s’de sınırlandırılmış.

RC F GT’yi 28 Haziran’daki Pikes Peak yarışında görebileceğiz. Direksiyonun başında ise Le Mans ve FIA GT zaferleriyle tanıdığımız Justin Bell olacak.

fYWGFd.jpg

xiAsDa.jpg

5HEWmP.jpg

QHbh2J.jpg

5QF8H6.jpg
 

Üst Alt