Lapland’de Büyük Yarış

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
RwDSDb.jpg


Son günlerde 1.6 litre turboşarjlı motoru 218 beygiriyle Juke Nismo RS nasıl yarış köpeği olabileceğini öğreniyor.

Küçük bir crossover’ın bu kadar şevkle, istekle özellikle de kar paletlerini taktıktan sonra neler yaptığını görmeden kulağa etkileyici gelmiyor olabilir.

Ken Block bundan yıllar önce Ford Raptor ve STİ yarış arabasının lastiklerini kar paletleriyle değiştirmişti. Her nasılsa bu kez proje Gymkhana’dan değil de İskandinavyadan geldi.

Juke Nismo RSnow, Finlandiyalı firmanın kış sporları aktivitelerinin tanıtımını yapmak için koyduğu isimdi.

Etkinliklerin arasında İskandinavyalılar aracın ve köpeklerin neyi en iyi yapabildiğini; Juke ile husky cinsi köpeklerin çektiği kızak yarışını izlediler. Kimin kazandığını bizlere söylemediler. Fakat hayvanların araziyi daha iyi bilmelerinden dolayı galip geldikleri oldukça açık.

Sadece önden çeker sistemle gelen Juke’a CVT şanzıman eşlik ediyor. Manuel versiyon kullanamamalarının sebebi ise Juke’un sadece önden çeker olarak sunulması. Maalesef Juke pist için yeterli büyüklükte değildi, bu da aralardaki bazı engellerin aracın tamponuna gelmesine sebep oldu.

Direksiyon sisteminin de kısıtlı olması sebebiyle Juke saatte 65 km sınırını geçemedi. Aksi halde tüm çaba çöpe gidebilirdi. Bunları da göz önüne aldığımızda huskylerin nasıl kazandığını anlamak çok da zor değil. 1.6 litre motorlar arasında en hızlılardan biri olarak gösterilen Nissan Juke Nismo Rs’in bu kötü performansı huskyler karşısında bir sonuç ifade etmeyince Juke’un tarafını tutanlar için hüsranla sonuçlandı.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,983
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Başlı başına hüsran bu testte hüsrana uğramış çok mu?
 

Üst Alt