Kuzey Amerika Otomotiv Sektörü Meksika'ya Kayıyor

yakup

Aktif
Mesajlar
2,245
Konum
Erzincan
Araç Markası
2009 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Exclusive
Kanada'nın, Kuzey Amerika otomotiv pazarındaki yüzde 17 olan üretim payının 14,1'e düştüğü, Meksika'nın payının ise yüzde 18,9'a çıktığı söylendi.

Desrosiers Otomotiv Araştırmaları (DAC) isimli kuruluş tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Kanada'nın otomobil ve hafif kamyon üretiminde 2009 senesinde yüzde 17 olan payı, 2014 senesinde yüzde 14,1 azaldı . Aynı zamanda Meksika, yüzde 18,9'luk üretimiyle eski üretim merkezi olan Kanada'nın önüne geçti.

Araştırmaya göre Kanada, 2,382 milyon ünite hafif vasıta üretimiyle önceki yıla oranla az da olsa tırmanışa geçerken, otomobil sektörüne gercekleşen yeni yatırımlarda payını ABD ve Meksika'ya kaptırdı. Araştırma, 2014 yılındaki bu yarışın galibinin, 3,2 milyon vasıta üretimiyle Meksika olduğunu ortaya koydu.

Meksika Otomotiv Sanayi Derneği'nden (AMİA) gercekleşen açıklamada da ülkedeki binek ve hafif kamyon üretiminin yüzde 6,8 büyüyerek, 2015 Ocak ayında 266 bin 424 olduğu söylendi . Kanada ve ABD'den gelen yüksek talep sebebiyle Meksika'dan 204 bin 907 aracın ihraç edildiği açıklandı .

-Cazibenin kaynağı düşük işçi gideri

DAC'ın araştırmasında, otomobil üreticisi firmaları, Meksika'daki işçi ücretlerinin cezbettiği, saatlik ücretlerin 8 dolar olması sebebiyle ülkeye gercekleşen yatırımın arttığı kaydedildi.

Araştırmada, küresel otomotiv üreticilerinin önceki sene Meksika'ya 7 milyar dolar yatırım yapmış olduğu , bu rakamın Kanada'da 750 milyon dolarda kaldığı ifade edildi.

Meksika'da, Mazda, Honda, Volkswagen, Chrysler, Ünlü alman markası , BMW, GM ve Ford'un üretim tesisleri olduğu hatırlatılan araştırmada, bu firmaların üretimlerini çoğaltmak için yatırımlarını artırma planları olduğuna işaret edildi.

-İklim de etkili

Bu arada, Meksika'nın, Amerika'nın güneybatı pazarlarına yakın olması ve negatif hava koşullarından etkilenmeden, basit nakliye fırsatı gibi iklim ve konuma ait avantajları da Kuzey Amerika otomotiv üretimindeki payının artmasına katkı sağlıyor. Meksika'nın, 44 ayrı ülke ile serbest alış-veriş anlaşması olmasının da avantaj teşkil ettiği açıklandı.

Kaynak: http://www.trtturk.com/haber/kanada-daki-otomotiv-uretimi-meksika-ya-kayiyor-109652.html
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
52,014
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Sıcak iklim, düşük işçilik... Global pazarın vazgeçilmez unsurları...
 

Üst Alt