“Köprüler Kurmak” Konferansı Yarın Mazda Space’de

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
9fDC68.jpg


Barselona Meydan Okuyanlar Konferansı’nın ilki olan “Köprüler Kurarak Barışın Sağlanması”, yarın İspanya’nın Barselona şehrinde Mazda Space’de başlıyor. Konferansın özel konuğu, katılan yabancı öğrenciler ve Avrupa medyasıyla barış inşa etme deneyimlerini paylaşacak olan Lord David Trimble.

Kuzey İrlanda’nın ilk ve eski bakanı, 30 yıldır devam eden anlaşmazlığa son vererek Kuzey İrlanda’daki iktidar paylaşımını başlatan ve dönüm noktası niteliğindeki Hayırlı Cuma Anlaşması müzakerelerindeki rolü sayesinde 1998 yılında Nobel Barış Ödülü’nü (politikası Jorn Hume ile birlikte) kazandı. Açılış konuşmasının ardından Trimble, özellikle barış müzakereleri sırasında doğru görüşmelerin önemine odaklanan bir konuşmada yer alacak. Dış politika uzmanı ve Berlin’de bulunan Avrupa Dış İlişkiler Konseyi’nde üst düzey politikacı olan Josef Janning ise konuşmanın modaratörlüğünü yapacak.

Konuşmanın ardından Mazda Motor Avrupa Başkanı ve CEO’su Jeff Guyton, her yıl düzenlenen ve bu yıl ikincisi verilen Mazda Make Things Better Ödülü’nü Yuka Kawamura’ya takdim edecek. Tokyo Sofya Üniversitesi’nde uluslar arası ilişkiler öğrencisi olan Kawamura, 10.000 Euro değerindeki para ödülünü tüm dünyadaki gençlere ve öğrencilere ücretsiz danışmanlık ve özel ders hizmeti sunan interaktif bir online platform kurmak için kullanmak istiyor. Mazda ödülü, modern araçların yaratıcı ve etkili şekilde kullanılmasıyla insanların günlük hayatlarını kolaylaştırmak için 30 yaş altındaki insanların yaratıcı fikirlerini desteklemek amacıyla 2013 yılında vermeye başlamıştı.

Nobel Barış Ödülleri Dünya Zirvesi Müsteşarlığı ile işbirliği içinde Mazda tarafından düzenlenen Barselona Meydan Okuyanlar Konferansı, gençleri daha iyi bir gelecek için çalışma konusunda teşvik ediyor. Bunu yaparken de, Nobel barış ödülü sahiplerinin meydan okuyan ruhu da etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler, geçtiğimiz iki zirvenin baş ortağı olan Mazdanın bu konuya bağlılığına dayanıyor. Konferansın diğer iki bölümü de, Haziran ve Eylül aylarında şirketin Avrupa kültür ve etkinlik merkezi olan Mazda Space’de düzenlenecek.

Guyton şu ifadelerde bulunuyor: “Yıllar içinde birçok zorluğa meydan okumuş olan Mazda, nerede olurlarsa olsunlar meydan okuyan kişileri ve özellikle de genç bireyleri takdir ediyor çünkü bu gençler, bizim gelecek umudumuzdur. Lord Trimble, tüm baskın zorluklara karşı barışın kurulmasına yardımcı olmuştur. Bu düzeyde birini burada, Mazda Space’de ağırlamak, yarının liderleri için de oldukça ilham vericidir.”
 

Üst Alt