Karl-Benz Artık Çok Daha Huzurlu

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Mercedes-Benz’in kurucusu Karl Benz, Deutz’daki motor fabrikasındaki görevinin ilk yıllarında, Köln ve Deutz manzaralı evinin tepesine bir yıldız amblemi koymuş, eşine yazdığı mektuplarda bu yıldızın günün birinde başarıyı ve gücü temsil edeceğini ve fabrikasının üzerinde parlayacağını söylemişti. Yıldız Daimler’in, motorlu araçların “karada, suda, havada” evrenselliğini simgelemektedir. 1909’da tescil edildi.

Mercedes-Benz H2O konsepti, ekoturizmi yani su altı doğa turizmi için geliştirildi. Bu amaçla Alman marka mermi şeklindeki bir aracı tasarladı ve yanına Mercedes logosunu yerleştirdi. Araç, markanın logosunun hakkını vermek için her şeyi yaptığının göstergesi oldu. Gelecekte su altı turizminin çok gelişeceğini tahmin eden Mercedes tasarımcıları su altında otonom olarak giden bu araçla, bu tahminlerine ne kadar inandıklarını ortaya koymuş oldular.

Aracın fikri Pforzheim Üniversitesi öğrencisi Markus Krautter’ın bitirme tezine dayanarak ortaya çıktı. Gelecekte su altı ekoturizmi bu araçla hem ulaşılabilir hemde oldukça konforlu olacak gibi duruyor.

http://youtu.be/iHpk-_QIflw
 

Üst Alt